Manchester United - Liverpool: Beharangozó 2. rész

A háború kulcsfontosságú ütközetei.



A tegnapi beharangozónkat folytatva most azokat a párharcokat mutatjuk be, amelyek kiemelt szerepet tölthetnek be a mérkõzés alatt.

 

 



 

Nemanja Vidic - Fernando Torres:

Talán a legnagyobb küzdelem a két játékos között alakulhat ki. Az utóbbi mérkõzéseket figyelembe véve a United újdonsûlt csapatkapitányának van mit törlesztenie mind a szurkolók, mind csapattársai felé. De talán ami e legfontosabb, hogy a spanyol támadó végre megtudja, milyen is Vidic valójában. Nem engedheti meg magának sem a klub, sem Vidic, hogy ismét bohócot csináljon belõle Torres.

Nagyon nehéz dolga lesz a szerb védõnek, de reméljük az "El Nino" becenévre hallgató liverpooli csatárnak még inkább meggyûlik a baja a védõvel.

A spanyol nincs nagy formában, az elõzõ szezon végén volt egy sérülése, ami után sem a világbajnokságon - igaz végül aranyéremmel távozott onnan - sem a bajnokságban egyelõre nem tudta visszaszerezni jó formáját. Reményeink szerint nem ezen a meccsen fogja ezt megtenni.

A pool valószínûleg egy csatárral áll fel, ebben az esetben Torres sokszor lép ki szélre labdákért, így a két szélsõ védõnkre is nagy feladat hárul. Ha mellettük el tud menni a spanyol, a belsõ védõink bajban lehetnek. Sajnos ezt már nem egyszer mutatta meg ellenünk Torres, ugyanerre számíthatunk a mai mérkõzésen is.

 

 

 



 

Paul Scholes - Steven Gerrard:

Jöjjön a középpálya!

Paul Scholes ismét megmutatta, jó az "öreg" a háznál. Idei szezonban csapata egyik legjobbja, remekül teljesít a középpályán. Nem véletlenül szeretné Capello visszacsábítani a válogatottba.

Eddigi, idei négy bajnoki mérkõzésén 1 gólt szerzett, valamint 3 gólpasszot is adott. Rengeteget dolgozik, szebbnél-szebb passzokat ad, átadásai pontossága 90% feletti hatékonyságot mutat.

A liverpooli ikon egyelõre nem büszkélkedhet sem góllal, sem gólpasszal. A nyári edzõ váltás óta még nem igazán tudott felpörögni a Mersey-parti gárda, ez látszik Gerrard teljesítményén is.

Amelyiküknek nagyobb területe lesz a pálya közepén arra, hogy szervezze a játékot, az a csapat elõnyre tehet szert.

 



Dimitar Berbatov - Jamie Carragher:

Az idei szezont úgy kezdte a United bolgár támadója, amit még nem láthatott tõle az Old Trafford közönsége. Végre megmutatta, mire is képes. Egyelõre õ szállítja a gólokat Wayne Rooney helyett, ráadásul nem csak a kapu elõtt, de mezõnyben is nagyon jól dolgozik Berbatov.

A labdatartásai, meglátásai, passzai nagyon fontosak a Vörös Ördögök támadójátéka szempontjából. Technikai képességét nem kell bemutatni senkinek sem és végre a kapu elõtt is tudja kamatoztatni a tudását.

Ha Steven Gerrard liverpooli ikon, Jamie Carragher egyenesen hõs. Az ellenfél részérõl egyértelmûen õ a klubhûség mintája, aki sok nagy csatát élt már meg.

 A United elleni meccsein fõleg tapasztalható, mennyire hajtja a szíve a csapatáért. Viszont a gyorsasága eléggé megkopott már, amit mindenképp kihasználhatnak a United támadói.


Egyik csapatra sem mondható, hogy csúcsformában van jelenleg. De ezen a rangadón ez soha nem is számított. Ez a meccs mindkét csapat számára a legfontosabb minden évben. Hatalmas hajtás várható a pályán.

A United hazai pályán mindenképp esélyesebb, formája is jobb, mint az ellenfélé. Azonban semmiképp nem szabad lebecsülni a Liverpoolt, mert könyörtelenül kihasználják a hibákat.

A felsorolt párharcok mellett a többi csata is nagyon érdekes lesz. A Nani - Konchesky párharc is kulcsfontosságú lehet és persze ott van nekünk Wayne Rooney, aki biztos nagyon keményen fog küzdeni a pályán.


 


ManUtdFanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!