Mourinho magyarázata a büntetőre

A Manchester United menedzsere, José Mourinho elmondta, hogy az ő döntése volt, hogy Daley Blind lőtte a második büntetőt a keddi, Benfica elleni Bajnokok Ligája mérkőzésen.


Anthony Martial végezte el az első pontrúgást, amit Mile Svilar kivédett az első félidő korai szakaszában, de a francia már nem volt a pályán, amikor a csereként beállt Marcus Rashford elesett a tizenhatoson belül a 77. percben.

 

Az látszott, hogy Romelu Lukaku kész lenne elvégezni, de átadta Blind-nek - aki lenyűgözte Mourinho-t az edzéseken - hogy odaálljon és belője a három pontot bebiztosító gólt.

 

A menedzser ezt nyilatkozta ezzel kapcsolatban: "Azért fizetnek, hogy döntéseket hozzak - jót vagy rosszat - az első félidőben egy rossz döntés volt, mert a játékos, akit választottam, hogy elvégezze a büntetőt, kihagyta. A második játékrészben hoztam egy másik döntést és nem látom a dráma okát, mert nincs."

 

"A büntetőt elvégző játékos ezen a meccsen Martial volt, egyet rúgott az első félidőben és kihagyta. Nem volt a pályán, amikor a másodikat kaptuk, ezért döntést hoztam."

 

"Romelu akarta elvégezni, mert ilyen a személyisége, hogy felelősséget vállal, csak úgy, mint Herrera. De a döntésemet az elmúlt napok edzései alapján hoztam, így Blind lőtte. A játékosok tiszteletben tartják ezt és ennyi - sztori vége."

 

Az, hogy a pontrúgást Blind lőtte azt jelenti, hogy ő a Vörösök tizenegyedik különböző gólszerzője a 2017-2018-as idényben. Ez volt az első gólja a BL-ben 24 találkozó alatt, amit az Ajax-ban és a United-ben játszott, a hatodik a Vörösök színében, az ötödiket a Boxing Day-en szerezte az előző szezonban, a Sunderland elleni győzelem alkalmával.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!