Chelsea 1-0 Manchester United

Jose Mourinho ezúttal sem tudott túljárni Antonio Conte eszén és ismét nulla ponttal kell eljönnie Londonból.


Mindkét csapat három belső védővel állt ki a mérkőzésre, ami talán nem is volt meglepő, hisz a Chelsea leginkább ezt kedveli, míg Mourinho a rangadókon - főleg idegenben - szereti bebiztosítani magát.

 

Jól indult a találkozó, nagyon lüktető volt a játék és hamar előnybe is került a Chelsea, legalábbis néhányan ezt gondolták a lelátókon és az oldalvonal mellett Conte is, ám Taylor játékvezető helyesen döntött, amikor szabadrúgást ítélt kifelé, hiszen Jones úgy lőtt saját kapujába, hogy Morata lökte őt.

 

Maradt a döntetlen, akárcsak a 8. percben, amikor Young beadását Rashford fejelte kapu fölé 4 méterről. A hazaiak botrányosan védekeztek ennél a szituációnál, hiszen Marcus teljesen üresen volt, ráadásul a kapus is pocsék kimozdulást mutatott be.

 

Bő tíz perc elteltével Bakayoko pillanatai következtek, előbb egy jobboldali beadást tekert a nyolcadik sorba, majd 20 méterről tüzelt, de Bailly még bele tudta tenni lábát a labda útjába és szöglet lett a próbálkozásból.

 

A 16. percben a jobb oldalvonal mellett folyt a játék, Valencia passzolt Matic-hoz, aki 3 ellenfél között tartotta meg a labdát, majd Lukakut hozta játékba, aki ballal tüzelt 18 méterről, de Courtois nagyot védett. A kipattanót Young szedte össze, megpróbált lőni, de blokkolták a védők.

 

Percekkel később egy kisszöglet után Hazard löketét kellett hárítania De Geának, a kipattanóra Fabregas érkezett, de csak az oldalhálóba tudott bólintani.

 

A félidő fele környékén a hazaiak kisebb erdőt is kiirthattak volna, ha nem stadionban, hanem a természetben lettek volna, úgy belelendültek a favágásba. Herrera, Mkhitaryan és Jones sem úszta meg ezt az időszakot, szerencsére nem sérült meg egyikük sem.

 

Az utolsó 10 percre végre megint inkább a játék került előtérbe, a Chelsea játszott fölényben, de a manchesteriek jól védekeztek, így igazán komoly lehetőség nem alakult ki a vendégek kapuja előtt, leszámítva egy sarokrúgást, amit Christensen végül kapu fölé fejelt.

 

Egy helyzet a túloldalon is adódott, Alonso aludt el, Valencia megszerezte a játékszert, majd laposan középre lőtt, de Lukaku lemaradt a beadásról.

 

 

Fordulás után is maradt a hazai fölény, a United leginkább a védekezésre figyelt. Ami jól is ment tíz percig, ám ekkor Jones nagyon lemaradt Moratáról, aki így teljesen üresen léphetett be a tizenhatoson belülre, érkezve Azpilicueta felívelésére és a spanyol remekül fejelt a hálóba, 1-0 a londoniaknak.

 

Sajnos a bekapott gól után sem változott a helyzet, így Mourinhónak cserélnie kellett; beküldte Fellainit és Martialt, lehozta Jones-t és Mkhitaryant. Ezzel változott a felállás is és több támadóval próbált rohamozni a United.

 

A rohamok azonban elmaradtak, sőt inkább a hazaiak előtt adódtak helyzetek, de sem Bakayoko, sem Morata nem tudta növelni csapata előnyét.

 

Mourinho cseréi nagyon nem sültek el jól, nem igazán látszott változás a csapat játékán, pedig az utolsó 10-12 percre még Lingardot is behozta, hogy még több támadó legyen fent.

 

A United csak az utolsó néhány percben tudta kapuja elé szögezni ellenfelét, Fellaini előtt adódott is egy lehetőség, de Courtois védett.

 

A 93. percben eldőlhetett volna a meccs, egy hazai kontra végén Morata maradt egyetlen védővel szemben, de saját magát is kicselezte, így jöhetett a United. Egy szabadrúgás jelentett még esélyt az egyenlítésre, de Rashford lövése, miután kicsit megpattant a sorfalon, a kapu fölött hagyta el a játékteret.

 

Ezzel a Vörös Ördögök elszenvedték második vereségüket is a Premier League idei kiírásában és miután a Man City nyert, már nyolc pontra elhúzott városi riválisától.

 

 

 

Premier League, 11. forduló
Chelsea 1-0 Manchester United
Stamford Bridge

 

Vezette: Anthony Taylor

 

Chelsea: Courtois; Azpilicueta, Christensen, Cahill; Zappacosta(Rüdiger 66.), Bakayoko, Kante, Fabregas(Drinkwater 79.), Alonso; Hazard(Willian 89.), Morata
Nem használt cserék: Caballero, Ampadu, Pedro, Batshuayi

 

United: De Gea, Valencia, Bailly, Jones(Fellaini 62.), Smalling, Young(Lingard 78.), Herrera, Matic, Mkhitaryan(Martial 62.), Rashford, Lukaku
Nem használt cserék: Romero, Darmian, Blind, McTominay

 

Gólszerző: Morata 55'

 

Sárga lap: Bakayoko illetve Jones, Herrera, Fellaini

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!