U23: United 2-1 Swansea

James Wilson duplájának köszönhetően győzelemmel kezdte szereplését a Premier League International Cup sorozatában a Manchester United U23-as csapata.


A Vörös Ördögök egy nagyon erős Swansea ellen léptek pályára, ami miatt a mérkőzésen egyetlen pillanatig sem lehetett elkönyvelni a győzelmet, ugyanis a dél-walesiek a lefújásig nagyon keményen hajtottak.

 

Ricky Sbragia csapat az előző hétvégi 1-0-s Sunderland elleni bajnoki győzelem után érkeztek a találkozóra, ami lökést adhatott a csapatnak, hiszen a nyitó fordulót követő első győzelmüket jelentette. Az eredmények önmagukban nem festenek tökéletes képet, hiszen a mutatott játék alapján több alkalommal is jobb eredményt érdemelt volna a csapat.

 

Hüvös, felhős idő fogadta a feleket, azonban ennek ellenére szép számmal kilátogattak szurkolók a főtribünre. A találkozó hatodik percében máris sűrű tűzijáték alakul ki a United kapuja előtt, azonban a védelem állta a sarat és megakadályozta, hogy a Swansea hamar megszerezze a vezetést.

 

Mindkét csapat élénknek tűnt, így egy közönségszórakoztató találkozó volt, ahol a hazaiaktól Charlie Scott és James Wilson is közel állt hozzá, hogy feliratkozzon a góllövőlistára.

 

Nem sokkal a félidő vége előtt a Joe Riley és Jordan Garrick szólalkoztak össze. A játékvezető, Joe Johnson mindkettejükkel elbeszélgetett, de megúszták sárga lap nélkül.

 

A fordulás után a korábbi United akadémista, Kenji Gorré vállalkozott szólóra és majdnem utat is tört magának a védelemben, de a Vörös Ördögök végül megállították.

 

 

Az 59. percben a United nagy lehetőséget kapott, hogy megtörje a jeget, amikor a játékvezető tizenegyest ítélt Joe Rodon kezezését követően. Wilson gondolkodás nélkül tette a labdát a büntetőpontra és magabiztosan értékesítette a pontrúgást.

 

Nyolc perccel később Wilson megduplázta maga, és csapata góljainak számát, miután bravúrosan pályán tartotta a labdát, egy zseniálisan helyezett lövéssel a hálóba talált.

 

Ez a dupla csapás felpezsdítette a Unitedet, a második félidei teljesítménye alapján pedig ez volt a legkevesebb, amelyet megérdemelt Ricky Sbragia együttese. A stadionba kilátogató 1009 szurkoló többsége is elégedetten figyelte a Vörös Ördögöket úton az újabb győzelem felé.

 

Mindkét együttes kihasználta a három cserelehetőségét, ami magába foglalta a Swansea részéről egy újabb ex-manchesteri, Tyler Reid pályára lépését is.

 

A vendégek a lefújást megelőzően még szépítettek: a védő Cian Harries harcolt ki egy büntetőt, amit Gorré értékesített, azonban ez a gól már túl későn született ahhoz, hogy megakadályozza az U23-as csapatunk hat napon belüli második győzelmét.

 

A begyűjtött három pontnak köszönhetően a Manchester United a csoport második helyén áll, azonban a vele azonos pontszámmal rendelkező Swansea és Celtic U23-as csapata is 2-2 mérkőzésen van túl, míg a kvartett utolsó helyén 0 ponttal az Athletic Bilbao B csapata van.

 

Premier League International Cup | Leigh Sports Village Stadium | Scorers: Wilson 59 (penalty), 67; Gorre (penalty) 90

 

United: O'Hara; Riley, Ercolani, Williams R-S., Mitchell; Sang; Dearnley, Scott (Whelan 87), Hamilton, Kehinde (Boonen 82); Wilson (Bohui 82).

Nem használt cserék: Johnstone M., Kenyon.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!