Portugál tehetség a láthatáron?

Hivatalosan meg nem erősített információk szerint a Manchester United megegyezett a Benficával a 16 éves Umaro Embalo leigazolásáról.


A portugál Record sportnapilap szerint a szélsőként bevethető Embalo azt követően igazolhat a Vörös Ördögök akadémiájára, hogy a nyáron klubja elutasította az érte felajánlott 4 millió fontos összeget. A mostani átigazolás összegét nem hozták nyilvánosságra a felek. 

 

A klub részéről első kézből tapasztalhatták a játékos képességeit, októberben ugyanis pályára lépett az Ifjúsági Bajnokok Ligájában a manchesteriek ellen, de már "jó ideje" figyelték teljesítményét, amely az alábbi videó alapján nem is annyira meglepő:

 

 

Embalo korosztályában a Benfica és a portugál válogatott színeiben is megcsillantotta már több alkalommal tehetségét, az U17-es válogatott színeiben például 18 mérkőzésen 15 gólt jegyez.

 

A ballábas játékos, aki általában a középpálya jobboldalán játszik, de állítólag van annyira sokoldalú, hogy bármely támadó pozícióban megállja a helyét, máris sokakat emlékeztet a United egykori sztárigazolására, Angel Di Mariara.

 

Embalo (középen) a Manchester United ellen

 

Bár Di Maria Old Traffordon eltöltött egyetlen szezonja csalódás volt, miután nem tudott beilleszkedni és igazán megmutatni mire képes, ez az összehasonlítás bármely játékos számára hízelgő lehetne, pláne egy ilyen fiatal tehetségnek.

 

Ha Embalo bizonyítja, hogy csak fele olyan jó játékos, mint amilyen az argentin volt trófeákban gazdag eddigi karriere során, nagy értéke lehet a Manchester Unitednek.


BleacherReport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!