Owen: Fergie B-terve voltam

Michael Owen elárulta, biztosan nem igazolt volna 2009-ben a Manchester Unitedhez, ha Sir Alex Fergusonnak sikerül szerződtetnie első számú célpontját.


Az egykori angol válogatott játékos nagy felfordulást generált maga körül, amikor liverpooli gyökerei ellenére a Newcastle-től a Manchester Unitedhez igazolt 2009 nyarán, mindezt pedig ingyen.

 

Owen azonban most elárulta, szerencsésnek mondhatja magát, hogy Sir Alex Ferguson irányítása alatt játszhatott, ugyanis a skót edzőlegendánál Karim Benzema megszerzése élvezett prioritást akkoriban.

 

"Nagyon hálás lehetek Benzemanak" - kezdte a korábbi aranylabdás támadó a Canal+ tv-csatornának.

 

 

"Lehet, hogy ő nem tudja, de a döntése nélkül nem igazoltam volna a Manchester Unitedhez. Szerintem a Manchester United megakarta vásárolni Benzemát, aki azonban a Real Madridot választotta."

 

"Sir Alex Ferguson közölte velem, hogy 'Benzemát akarjuk megszerezni, de ha nem sikerül, te jöhetsz hozzánk'."

 

"Úgyhogy nagyon reménykedtem legbelül, hogy Benzema a Real Madridhoz igazol - tehát köszönettel tartozom neki."

 

Benzema 2009 nyarán 35 millió euróért igazolt a spanyol fővárosba, ahol eddig 377 mérkőzésen 182 alkalommal volt eredményes.

 

Eközben Owen három szezont töltött el az Old Traffordon, 52 manchesteri mérkőzésén pedig 17-szer vette be az ellenfelek kapuját, mielőtt a Stoke Citynél befejezte volna karrierét.


TEAMtalk

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!