Manchester United 2-1 Olympique Marseille

Nyolc közé került a Manchester United a Bajnokok Ligájában, miután legyõzte a francia Olympique Marseillet.


A Vörös Ördögök bejutottak a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában, miután hazai pályán 2-1 arányban legyõzték az Olympique Marseille együttesét.

Ennek következtében várhatják a péntek déli sorsolást.


A csapatok:

Manchester United: Van der Sar, O'Shea, Smalling, Brown, Evra, Nani, Carrick, Scholes, Giggs, Rooney, Hernandez.
Cserék: Kuszczak, Fabio, Rafael, Berbatov, Gibson, Obertan, Valencia.

Marseille: Mandanda, Fanni, Diawara, Heinze, Taiwo, Mbia, Cheyrou, Gonzalez, Remy, Gignac, A Ayew.
Cserék: Andrade, Hilton, Cisse, Kabore, J Ayew, Abriel, Valbuena.

Gyorsan vezetést szereztek a hazaiak, nem bízták a véletlenre a dolgot. Az 5.percben jártunk, mikor Rooney ívelt a bal szélen lévõ Giggsnek, aki visszatette az angol támadónak a labdát. Rooney balról a középen álló Hernandezt találta meg, akinek közelrõl nem volt nehéz dolga, hogy gólt szerezzen. 1-0 a Unitednek.

Négy perccel késõbb egyenlíthetett volna a Marseille. Gignac vált le Smallingról és kapott egy jó labdát, amit 14 méterrõl a kapuval szemben állva csúnyán a lelátóra lõtt.

Ezt követõen igazán komoly helyzet sokáig nem alakult ki. Leginkább a United járatta a labdát, de kapura nem sok veszélyt jelentettek, mert sok pontatlan passz jellemezte a csapat játékát.

A 23.percben jártunk, amikor ismét Hernandez elõtt adódott esély a gólszerzésre, ám Rooney beadását követõen a mexikói fõlé fejelt. A vendégek kapusa a kirúgást rosszul végezte el, Nanihoz került a labda, aki a kapu felé indult el, a jobbra helyezkedõ Rooney játszotta meg, aki rosszul centerezett és nem sikerült eljuttatni a labdát Hernandeznek.

Az elsõ fél óra végén O'Shea végzett el egy gyors bedobást Naninak, aki üresen volt, a pálya közpe felé indult, majd 25 méterrõl lõtt, de a bal kapufa mellé szállt a próbálkozása.

A 36.percben ismét nagy lehetõséghez jutott a Marseille. Balról végeztek el kis szögletet, majd ívelték középre a labdát amire Diawara érkezett a legjobban, üresen fejelhetett hét méterrõl, ám fejese nem talált kaput. A szöglet elõtt megsérülõ O'Sheat ezután váltotta Rafael.

Három perccel késõbb Cheyrou vállalkozott 30 méterrõl egy lövéssel, de a bal felsõ felé tartó labdát Van der Sar könnyedén lehúzta.

A 42.percben aztán ismét hatalmas lehetõséget szalasztott el Didier Deschamps csapata. Smalling mentett röviden saját büntetõterületérõl, ráadásul középre, ahol Rémy érkezett és kapásból lõtt 14 méterrõl, de nem sikerült igazán leszorítania a lövést, így kapu fölé ment a kísérlet.

A félidõben így maradt az 1-0 a Unitednek, ezzel õk voltak a továbbjutók, de egy újabb gól sokkal inkább megnyugtathatta volna a Vörös Ördögök szimpatizánsait, mert a csapat sajnos ismét eléggé visszaállt a vezetést követõen, a Marseillenek pedig elég lett volna egy találat, hogy õk menjenek tovább.

A szünetet követõen majdnem sikerült is az egyenlítés. Ismét Gignac vált le Smallingról és kapott egy kiváló indítást, ám a kapuból kirobbanó Van der Sar remek kijövetellel vette ölre a játékszert.

A hazaiak olykor a tûzzel játszottak, bár ezután jó ideig nem volt veszélyes a vendég gárda Edwin kapujára. De a történethez hozzátartozik, hogy a hazaiak sem voltak veszélyesek Mandanda kapujára.

Egészen a 74.percig kellett várni egy igazán nagy helyzetre, ekkor Rémy lõtt be jobbról egy labdát, a két belsõ védõ között éppen Cheyrou kapta meg, aki 10 méterrõl lõhetett, de Van der Sar hatalmasat védett.

Egy perccel késõbb viszont villant az idõközben beálló Valencia. A jobb szélen kevergetett és passzolgatott Giggsszel, majd egyszer megindult a 16-os elõtt a pálya közepe felé és egy váratlan, zseniális passzal indította a jobb oldalon maradt walesi szélsõt, aki beadta a labdát, Hernandez pedig jókor volt jó helyen, 2-0-ra módosítva az eredményt.

Három perccel késõbb majdnem 3-0 lett az eredmény. Rooney játszott össze Evrával a bal szélen remekül, a francia befutott az ellenfél büntetõterületére, ahol kapta is a labdát az angol támadótól, fél fordulatból kapura is lõtt a védõ, de Mandanda hárítani tudott.

A 79.percben Mbia vállalkozott 17 méterrõl, de bal alsó sarokba tartó lövését fogha Edwin. Ám sokáig nem kellett várni és jött a szépítõ találat. Valbuena végezhetett el szögletet balról, remekül küldte kapu elé a labdát, ami végül Brown fejérõl került saját kapujába, ezzel 2-1-re felhozva a franciákat.

A Marseille ezután megpróbált egyenlíteni, de a hazai játékosok folyamatosan vágták ki a labdákat saját tizenhatosukról és végül sikerült megtartani az eredményt, ezzel bejutva a Bajnokok Ligája negyeddöntõjébe 2-1-es összesítéssel.


Manchester United 2-1 Olympique de Marseille
Old Trafford

Manchester United: Van der Sar, O'Shea(Rafael 37, Fabio 70), Smalling, Brown, Evra, Nani(Valencia 62.), Carrick, Scholes, Giggs, Rooney, Hernandez.
Nem használt cserék: Kuszczak, Berbatov, Gibson, Obertan

Marseille: Mandanda, Fanni, Diawara, Heinze, Taiwo, Mbia(J.Ayew 80.) , Cheyrou, Gonzalez, Remy, Gignac(Valbuena 69.), A Ayew.
Nem használt cserék: Andrade, Hilton, Cisse, Kabore, Abriel

Gólszerzõ: Hernandez 5., 75. illetve Brown 82. (öngól)

Sárga lap: Hernandez, Rémy, Valbuena

A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Javier Hernandez


fanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!