Manchester United 4-1 Newcastle United

A Vörös Ördögök hátrányból felállva 4-1-re nyertek a Newcastle United ellen, amivel továbbra is a második helyen állnak a tabellán.


Jose Mourinho pénteki jó híreinek végre bizonyítékai is voltak egy órával a találkozó előtt, amikor kiderült a kezdőcsapat. Ugyanis Pogba máris bekerült a csapatba, míg Ibra és Rojo a kispadon kaptak helyet. Sőt, Fellaini is a padon ült már, így elmondható, négy játékos épült fel sérülésből.

 

Magabiztosan kezdett a vendég gárda, remekül járatták a labdát, úgy tűnt, ez meglepte a manchesterieket, akik alárendelt szerepet töltöttek be az első néhány percben. Szerencsére ez nem tartott sokáig és az első komolyabb lehetőség a hazaiak előtt adódott, ám Valencia centerezését Lukaku csak kapu fölé tudta lőni.

 

Tíz perc telt el, amikor egy baloldali szöglet után Clark bólintott a léc fölé, majd négy percre rá jött az, amire nem sokan számítottak; a Szarkák nagyszerű támadást vezettek a jobb szélen, a hazai védelem teljesen el volt tolódva, így Smallingnak kellett kimennie a szélen felfutó játékosra, aki laposan be is tudta gyötörni a játékszert a United büntetőterületére. Négy fekete-fehér mezes is érkezett, miközben Lindelöf nagy igyekezetében elcsúszott. A labda pont Gayle elé gurult, aki kilőtte a hosszú alsót. Gólt kapott hazai pályán a United, amire több, mint 10 órányi játékidő óta nem volt példa.

 

Nem sokkal később megduplázhatta volna előnyét a Benitez-csapat, de szerencsére Murphy nem találta el jól a labdát, ami kigurult az alapvonalon túlra.

 

A félidő felénél kezdett igazán ébredezni a Man United, Lindelöf tört előre, nagyszerűen ívelt Lukaku felé, a belga azonban csak kapu mellé tudott fejelni.

 

Próbálkozott a hazai alakulat, de sok volt a hiba a játékban, ami részben a továbbra is magabiztosan játszó vendégek miatt is volt, hisz nagy akarással mentek minden labdára és a középpályán sok párharcot meg is nyertek.

 

A 37. percben járt a találkozó, amikor Pogba került az ellenfél tizenhatosának szélére, kereste a megfelelő pillanatot a beadásra, amit meg is talált, remekül tekerte kapu elé a játékszert, amire Martial érkezett és 5 méterről a kapuba fejelt, 1-1!

 

 

Az egyenlítés jót tett a Vörös Ördögöknek, sokkal nyugodtabban játszottak a félidő maradék részében és ez több lehetőséget is hozott számukra. A 40. percben egy gyorsan elvégzett szöglet után Young ívelt középre, Joselu csúsztatott, szerencséjére a labda elkerülte saját kapuját, még ha csak centikkel is...

 

A játékrész vége leginkább Youngról szólt, aki az előző után még két jó beadással vétette észre magát, az elsőnél Lukaku nem érte el a labdát - főleg mert Clark rángatta a mezénél fogva, a második pedig gólpassz lett. Történt az a 3 perces ráadásban már, amikor az angol játékos ballal csavart középre, amire Smalling érkezett kiválóan és közelről a hálóba fejelt. Mourinho csapata megfordította az eredményt.

 

A szünet előtt még egy vendég lehetőség adódott, Pogba védekezése volt megint kifogásolható, Hayden került nagy helyzetbe, de a United kapusa hárítani tudott, majd a kipattanó ismét a hazai kapu felé szállt, de Gayle-en megpattant, majd nagy szerencsére az oldalvonalon gurult ki.

 

Fordulás után az a Manchester United jött ki, melyet a legtöbben látni szeretnénk. Támadó focit mutatott a csapat és úgy tűnt, akármikor képesek betalálni. Rashford, Martial, Mata és Lukaku rengeteget mozgott elöl, míg a középpályán Matic-ék szinte minden alkalommal megállították az ellenfelet.

 

Meg is lett az eredménye ennek a játéknak, egy csodaszép kontrát vitt végig a United; Youngtól indult az egész, Mata szöktette Lukakut, aki a jobb szélről a villámgyors Rashfordhoz ívelt át. Az angol csatár okosan nem kapura fejelt, hanem az érkező Pogba elé, a franciának pedig nem volt nehéz dolga és közelről a hálóba lőtt, 3-1!

 

 

A kétgólos előny után is folytatódott az, ami előtte ment, a manchesteriek rohamoztak, a Newcastle pedig próbált kontrázni, de nem igazán sikerült neki. Olyannyira nem, hogy a hátrány csökkentése helyett csak nőtt az, hisz a 70. percben hosszú gólcsend után Lukaku is betalált. A belga csatár a gólja előtt kiválóan kényszerítőzött Matával.

 

Mourinho bő 60 percet adott Pogbának, akit a szintén sérülésből felépülő Fellaini váltott. Zlatan Ibrahimovic is pályára léphetett újra, aki Lukakuval együtt játszhatott kétcsatáros felállásban. A svédnek helyzete is adódott, de félollózó mozdulattal ellőtt labdáját hárította Elliot, akárcsak Fellaini fejesét a rendes játékidő végén.

 

Főleg a második félidei remek játékának köszönhetően a manchesteriek magabiztos és teljesen megérdemelt sikert arattak ma este.

 

 


Premier League, 12. forduló
Manchester United 4-1 Newcastle United
Old Trafford

 

Vezette: Craig Pawson

 

 

United: De Gea - Valencia, Lindelöf, Smalling, Young - Matic, Pogba(Fellaini 70.) - Mata(Herrera 83.), Rashford, Martial(Ibrahimovic 77.) - Lukaku
Nem használt cserék: Romero, Rojo, Shaw, Lingard

 

Newcastle: Elliot, Yedlin, Lejeune, Clark, Manquillo, Ritchie(Aarons 66.), Hayden, Shelvey, Murphy, Gayle(Diame 77.), Joselu(Mitrovic 71.)
Nem használt cserék: Darlow, Gamez, Mbemba, Perez

 

Gólszerző: Martial 37', Smalling 45', Pogba 54', Lukaku 70' illetve Gayle 14'

 

Sárga lap: Smalling illetve Hayden

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!