Ahogy a menedzser látta...

Jose Mourinho érthetően nagyon optimista volt, miután csapata 4-1-re legyőzte a Newcastle Unitedet, ezzel visszatért a győzelem útjára a Premier Leagueben. Paul Pogba góllal tért vissza, míg Zlatan Ibrahimovic is a pályán lehetett végre sérülése után.


A menedzser a BT Sport-nak nyilatkozott, valamint a találkozót követően sajtótájékoztatón értékelt. A legfontosabbat itt olvashatjátok...

 


RENGETEG POZITÍVUM
"Az eredmény, a három pont, a bekapott gól utáni teljesítmény, a mentalitás, hogy pánik nélkül reagáltunk, na és persze a sérültek visszatérése mind-mind szép - különösen Zlatan esete; egy ilyen drámai sérülés után látni visszatérését, az nagyszerű érzés. Élvezetes volt mindenkinek, főleg nekünk, akik közel állunk ehhez az igen profi játékoshoz, aki a fociban elszenvedhető egyik legkomolyabb sérülést szenvedte el."

 

POGBA MAGASABB SZINTET JELENT
"Ő más osztályban játszik. Úgy tűnt, mint aki nem is hagyott ki sok időt foci nélkül. A szezon elején Paul és Matic együtt fejlődtek és váltak a csapat motorjává. Ebből vesztettünk kicsit, más játékosok is jó játékosok, de más kvalitásokkal rendelkeznek, úgyhogy jó, hogy visszajött. Paulra bíztam, hány percet fog játszani. Jó időben húztuk meg a cserét és azt gondolom, nagyszerű teljesítményt nyújtott."

 

"Hatással van a játékunkra. Vele sokkal több kreativitás van a csapatban. Nagyon örülök, majd meglátjuk, mi lesz szerdán. A legjobb dolog az lenne számára, ha megint játszana, de a legjobb döntés az lenne, ha pihenne, mert ő egy olyan játékos, akit óvnunk kell."

 

 

MÉLYEBB ÉRTÉKELÉS A MECCSRŐL
"Nem kezdtünk jól, de nem hibáztatom a játékosokat - Benitezt hibáztatom ezért, pozitív értelemben. Nagyon tapasztalt, nagyon intelligens, nagyon jól szervezett csapatot küldött a pályára, jól kezdtek és gondot okoztak nekünk. Nem tudtunk játszani, közben pedig problémákat okoztak a védelmünknek. De a gól ébresztőt jelentett. A csapat kiválóan és erősen reagált. Nagyon fontos volt, hogy még a első félidőben betaláljunk, ezáltal ne legyen rajtunk nyomás és úgy tudjunk hazai pályán játszani."

 

"A második játékrész a miénk volt; kézben tartottuk a meccset, gólokat szereztünk, szép támadásokat vezettünk. Szárnyalt a csapat, szabadon és magabiztosan játszott. Sokan voltunk a támadó harmadban, uraltuk a játékot, a középpályások pedig nem féltek felérni az utolsó harmadba, hisz kézben volt a meccs."

 

RASHFORD ÉS MARTIAL EGYÜTT A PÁLYÁN
"Mindketten ugyanazon a poszton szeretnek játszani, ami nehézzé teszi a helyzetet. Mindketten inkább a bal szélen szeretnek játszani, sem mint a jobb oldalon. Amikor mindketten fent vannak a pályán és ráadásul még van egy plusz csatár is, akkor elvesztünk egy kapcsolódási pontot a középpályával úgy, hogy egy játékos a csatár mögött játszik. De amikor sikerült megtalálni a helyüket a balon, az volt az első félidőben az a pillanat, amikor elkezdtünk helyzeteket teremteni. Az első félidőben kissé bizonytalanok voltunk a védekező területen, ami nyilvánvalóan nem a védőink miatt volt, hanem a nem megfelelő egyensúly miatt. Szóval ha mindketten fent vannak a pályán, az ad is és el is vesz."

 

LUKAKU IMÁD GÓLT SZEREZNI
"Ő egy csatár, a csatárok pedig imádnak gólt lőni. Nem probéma ez számomra, ha úgy dolgozik, ahogy tette, miközben nem szerzett találatokat, de saját önbizalmuk miatt a csatárok imádnak gólt szerezni. Néhány meccs erejéig nem tudott betalálni és tudom, hogy ez befolyásolja a játékos önbizalmát, úgyhogy nagyon örülök, hogy betalált ma."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!