Carrick nem szeretne védõt játszani

Michael Carrick nagyon reménykedik, hogy nem kell a vészhelyzetre való tekintettel védõt játszania, amikor a Manchester United szombaton a Bolton Wandererst fogadja az Old Traffordon.


Mint ismeretes, Sir Alex Fergusonnak nem kevesebb, mint 11 játékosát kell nélkülöznie, amikor az FA kupa másik ágán elõdöntõs Boltont látják vendégül Manchesterben a Premier League következõ fordulójában.

 

Ugyanis az amúgy is népes sérülési listára újabb nevek kerültek fel tegnap este, amikor az Olympique Marseille elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntõ visszavágóján az elsõ félidõben elõbb John O'Shea sérült meg, majd a helyére beálló másik jobb bekk, Rafael is idõ elõtt volt kénytelen elhagyni a pályát, ráadásul mindketten térdproblémáik miatt.

 

Emellett Jonny Evans továbbra sem egészséges, vádlisérülésébõl, amely okán a Vörös Ördögök legutóbbi nyolc mérkõzésén nem volt bevethetõ, nem tudott felépülni. Így Sir Alexnek mindösszesen négy egészséges védõjátékosa maradt a hétvégére, köztük Fabio, aki éppen megsérült ikertestvére helyett állt be tegnap, úgy, hogy eddig leginkább csak a baloldalon kapott játéklehetõséget.

 

Nem lesz ismeretlen a jelenlegi helyzet a Vörös Ördögök számára, ugyanis az elõzõ szezon decemberében már megtapasztalhattak hasonlót, akkor Darren Fletchernek és Michael Carricknek kellett védõt játszania, amelynek meg is lett az eredménye, ugyanis a Fulham vendégeként 3-0-s vereséget szenvedett az akkori bajnoki címvédõ alakulat.

 

Ráadásul a Manchester United úgy vág neki a következõ bajnoki fordulóban, hogy legutóbbi két mérkõzésüket a sorozatban, a Chelsea és a Liverpool ellen, elvesztették, és az eddigi tetemes elõnyük olyannyira elolvadt, hogy az Arsenal már ott lohol a nyakukban, és ha hozzák elmaradt mérkõzésüket, akkor pontegyenlõséggel állnak riválisukkal szemben.

 

 

Éppen ezért mindenki tudja, hogy nincs már több lehetõség a hibázásra, még akkor se, ha a védelem igen csak megtépázott állapotban lesz kénytelen felállni hétvégén. Tudja Michael Carrick is, hogy a csapat számára létfontosságú idõszak lesz az elõttük álló néhány hét, azonban ha egy mód van rá, szeretné elkerülni, hogy védõt kelljen játszania.

 

"Ez már szóba került az öltözõben" - kezdte az angol válogatott középpályás.

 

"Már mondtam is Mikenak (Phelan), hogy nem lennék túl boldog, hogy ha ez újra megtörténne velem."

 

"Természetesen az soha nem jón jókor, ha sérülési krízis üt be egy csapatnál. De az hatalmas érvágás, hogy mindez ugyanazon a poszton üti fel a fejét."

 

"De nem hiszem, hogy ez nagy hatással lenne ránk, és remélhetõleg mégse lesz szükség rám hátul." 

 

Manchester Evening News


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!