Nem a Unitednél keresnek a legjobban

Már nem a Manchester Unitednél keresnek a legjobban a játékosok. A Vörös Ördögök a tavalyi első helyről a negyedikre csúsztak vissza.


A spanyol Barcelona ugrott az élre ebben a rangsorban, a katalán klubot a PSG és a Real Madrid követi, derült ki a 2017-es Globális Sportfizetés-felmérésből.

 

A Barca számadatait leginkább Lionel Messi fizetése emeli meg, aki szombaton hosszabbított és heti 500 ezer fontot keres július óta.

 

Ezzel a La Liga éllovasnál egy első csapatos játékos átlagosan 6,6 millió fontot tehet zsebre, ami 126875 font hetente.

 

Az újgazdag PSG nagyon előretört, köszönhetően többek között annak, hogy augusztusban 200 millió fontért megszerezte Neymart a Barcától. A francia klubnál átlagosan 6,5 millió fontot keres évente egy játékos, ami 124468 fontos heti bért jelent.

 

A dobogó legalsó fokán a Real Madrid áll, a királyi gárdánál 6,2 milliós éves átlagbér van, ami heti 119708 fontnak felel meg.

 

A United a negyedik, az angol klubnál átlagosan 5,2 millió fontot kap egy játékos évente, ez heti 100792 fontot jelent. A csökkenés leginkább annak tudható be, hogy a klub eladta Bastian Schweinsteigert és Wayne Rooney-t, aki nagyon magas béreket kaptak, valamint Zlatan Ibrahimovic fizetése is csökkent új szerződésével. Bár a manchesteriek sokat költöttek Romelu Lukakura, Victor Lindelöfre és Nemanja Matic-ra, az ő bérük messze nincs olyan magas, mint az említett játékosoké volt.

 

 

Az ötödik a Man City (5,2 millió font), a hatodik a Bayern München (5,2 millió font), míg a hetedik a Juventus (4,8 millió font).

 

A Top 10-be még a Chelsea (4,4 millió font), az Arsenal (4 millió font) és az Atletico Madrid (3,8 millió font) fért be.

 

A második tíz hely között további öt, Premier League-ben szereplő klub található - Liverpool, Tottenham, West Ham, Everton és a Leicester.

 

A Premier League átlagfizetése első alkalommal lépte át a heti 50 ezer fontos átlagot, nem csak az angol élvonalban nem volt ekkora átlagbér még, hanem más bajnokságokban sem. A PL éves átlagbére így 2,64 millió font, ami jóval magasabb, mint más országokban.

 


Mirror

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!