Lindelöf a manchesteri életről

Victor Lindelöföt szombaton a mérkőzés legjobbjának választották a Brighton elleni bajnokin, miután hathatósan hozzásegítette csapatát, hogy kapott gól nélkül hozzák le a mérkőzést, a védő pedig elárulta, napról-napra egyre kényelmesebben érzi magát új állomáshelyén.


A svéd játékos élvezi az életét Vörös Ördögként, mióta átigazolt a Benficatól és magabiztos azt illetően, hogy jó úton halad a fejlődésben.

 

A Brighton elleni összecsapás előtt a United Reviewnak adott interjút, amelyben szóba került a klubnál eddig eltöltött időszaka, Marcos Rojo, Zlatan Ibrahimovic és Paul Pogba visszatérése, illetve az, hogy miért várja mindenki annyira izgatottan az előttük álló sűrű időszakot...

 

Lenyűgöző a csapat hazai formája ebben a szezonban, nemde? Ráadásul a Newcastle elleni győzelemmel egy új rekordot is sikerült felállítani...

Rengeteg önbizalmat ad számunkra, amikor az Old Traffordon játszhatunk, és szerintem továbbra is ugyanilyen teljesítménnyel kell előrukkolnunk hazai pályán. Ez a mi otthonunk, ahol magunk mögött tudhatjuk a szurkolókat, ez pedig rengeteg erőt ad számunkra.

 

A Newcastle elleni eredményt megfejelve számos egyéb pozitívumot is hozott az a mérkőzés, visszatérhetett ugyanis a keretbe Pogba, Ibra és Rojo is - mennyire jelent ez lökést a csapattagok számára?

Ők nagyon jó játékosok, akik nagyon fontosak számunkra, úgyhogy nagyszerű, hogy visszatérhettek közénk. Paul kezdett azon a mérkőzésen, és azonnal megcsillantotta képességeit. Zlatan 15 perccel a vége előtt állhatott be csereként, és ő egy fantasztikus játékos, aki ugyanannyira fontos a pályán, mint azon kívül számunkra. Rengeteg erőt adnak számunkra és nagyszerű, hogy most már mindhármukat újra magunk között tudhatjuk.

 

 

Paul melyik képességét tartod a legnagyobbra?

Nehéz egyet kiválasztani, mert ő fantasztikus játékos és emellett nagyszerű ember is. Amikor nála a labda, olyan meglátásai vannak, és olyan dolgokra képes a labdával, ami egészen egyszerűen lenyűgöző. Nagyon fontos, hogy legyen egy olyan játékosunk a középpályán, aki képes a semmiből is elővarázsolni valamit.

 

Elég jó fogadtatásra talált a legújabb gólöröme. Ő a legjobb táncos a csapatban?

Szerintem igen! Van néhány jó táncosunk, de ő ott van a legjobbak között! [mosolyog]

 

Honfitársad, Zlatan hatalmas ovációt kapott, amikor hosszú idő után visszatérhetett a pályára a Newcastle ellen - milyen jelentősége van az ő jelenlétének az öltözőben, illetve a pályán?

Ő egy nagyon fontos játékos, aki már nagyon hosszú idő óta a legmagasabb szinthez tartozik és rengeteg tapasztalattal rendelkezik. Rengeteget lehet tőle tanulni. Ha hozzád beszél, nem tehetsz mást, mint csak hallgatod és megpróbálsz a lehető legtöbbet tanulni tőle. Hihetetlen volt látni azt, ahogyan képes volt visszatérni sérüléséből, és nagyon örülök neki.

 

 

Személy szerint segítségedre van az, hogy van egy másik svéd is az öltözőben?

Mindig jó, ha az embernek van egy svéd barátja, számomra pedig nagyszerű, hogy Zlatan mellettem van. A válogatottban rövid ideig már volt lehetőségem együtt játszani vele, de itt ez teljesen más, mert mindennap találkozunk. Ő egy nagyszerű fickó, aki nagyon sokat segít nekem.

 

Hogy érzed, sikerült beilleszkedned a klubnál?

Jól érzem magam. Minden egyes nappal egyre kényelmesebben érzem itt magam, élvezem a várost, és azt is, hogy találkozhatok az itteni emberekkel. A klubnál mindenki nagyon kedves, a csapattársaim pedig nagyszerűek. Tényleg úgy érzem, hogy napról-napra egyre jobban ismerem ezt a helyet.

 

Mi jelenti a legnagyobb különbséget a Benficahoz képest?

Természetesen itt a bajnokság sokkal keményebb, mint Portugáliában. Ott is vannak jó csapatok, de megvannak azok a topcsapatok, akik minden mérkőzésen esélyesek és szinte mindig nyernek. Itt sokkal nehezebb, mert minden fordulóban kőkemény összecsapások vannak - a bajnokságban tapasztalható versenyhelyzetet mondanám tehát a legnagyobb változásnak.

 

A menedzser mindig tisztelettel beszél rólad - ad ez számodra extra önbizalmat?

Igen, ad és én pedig nagyon kedvelem őt. Ő egy nagyon jó edző, véleményem szerint a világ legjobbja, és számomra nagy megtiszteltetés, hogy vele együtt dolgozhatok. Az egész edzői stábra ugyanez igaz, mert nagyszerűek és sokat tanulok tőlük. Minden nap megpróbálok nagyon keményen dolgozni és hallgatni rájuk, mert rengeteget tudnak a futballról, tehát minden pillanatom a figyelésről és a tanulásról szól.

 

 

Zlatan visszatérésével eléggé félelmetessé vált a csapat támadósora - mennyire ítéled meg jónak a csapat támadásbeli lehetőségeit, és milyen érzés mögöttük játszani, illetve élvezni a megmozdulásaikat?

Ők világklasszisok. Öröm nézni, hogy mire képesek a labdával és milyen sebességük, illetve erejük van. Fantasztikus játékosaink vannak, a menedzsernek pedig nagyon nehéz dolga akad, amikor ki kell választania a kezdőcsapatát, mert nagyon jó a keretünk összetétele, a visszatérő játékosokkal pedig immáron a mélységére se lehet panasz. Ez nagyon fontos tényező az előttünk álló időszakot tekintve.

 

Nyolc pont a hátrányunk a listavezető City mögött, de még hosszú az út a végéig. Mennyire vagy magabiztos azt illetően, hogy képesek leszünk csökkenteni a hátrányt és harcban lenni a bajnoki címért?

Rengeteg jó csapat van a bajnokságban, és nagyon magabiztosak vagyunk azt illetően, hogy képesek leszünk jól teljesíteni. Továbbra is keményen kell dolgoznunk minden egyes napon, a mérkőzéseken pedig koncentráltan és úgy kell játszanunk, amire képesek vagyunk.

 

Végül, a következő hetekben rengeteg mérkőzés elébe néztek. Várod már, hogy megmutathasd mire vagy képes és hogy a csapat merre tart?

Igen. A futball legélvezetesebb része, amikor tétmérkőzést játszhatsz. Persze az edzések is élvezetesek, de mindannyian a meccsekért futballozunk, ez a legjobb része. Számos mérkőzés vár ránk a következő időszakban, emiatt pedig nagyon oda kell figyelnünk a regenerálódásra a mérkőzések között, hogy minden egyes alkalommal 100 százalékos állapotban legyen a testünk. Ahogy korábban is mondtam, nagyon jó keretünk van, amely mély és tele van jó játékosokkal. Minden sorozatban nagyon jól kezdtünk, most csak ezt akarjuk folytatni és a lehető legjobb teljesítményt nyújtani. 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!