Mourinho: Könnyen esnek el a City játékosai

Jose Mourinho véleménye szerint a Manchester City játékosai túl könnyen kerülnek a földre, elegendő csupán egy "kis szellő" és már lent is vannak.


A Manchester United menedzsere szerint mindkét csapat sokat fejlődött ebben a szezonban, miközben csapatával azzal a céllal lépnek pályára vasárnap, hogy csökkentsék hátrányukat az éllovas Manchester Cityvel szemben.

 

A Kékek jelenleg nyolc pontos előnnyel állnak a tabella élén városi riválisukkal szemben és egy Everton elleni döntetlen kivételével mindenkit legyőztek ezidáig a Premier League idei szezonjában, Mourinho pedig kifejtette véleményét, miszerint a City játékosai túl könnyen kerülnek a földre.

 

"Jó csapattal rendelkeznek" - mondta a United menedzsere. "Remekül védekeznek, kiválóan reagálnak azokra a pillanatokra, amikor labdát veszítenek."

 

"A támadásaik dinamikusak, kreatívan futballoznak."

 

"Nagyszerű játékosokkal rendelkeznek, akiket fantasztikus menedzser vezet, jó kvalitások állnak rendelkezésükre."

 

"Ha azt kérdezed, mi az, amit nem igazán szeretek, az az, hogy túl könnyen vesztik egyensúlyukat a pályán."

 

"Tudod, mire gondolok, egy kis szellő, és máris elesnek."

 

 

Nem Mourinho az első menedzser idén, aki ennek hangot ad, régi riválisa, Arsene Wenger a múlt hónapban műeséssel vádolta meg a jó formának örvendő Raheem Sterlinget.

 

Fernandinho a Huddersfield ellen kapott sárga lapot szimulálásért, és a Burnley menedzsere, Sean Dyche volt dühös amiatt, ahogyan Bernardo Silva büntetőt harcolt ki csapata ellen a szezon korábbi szakaszában.

 

Guardiola pénteken a közte és Mourinho közötti hasonlóságokról beszélt, azt állítva, hogy ő és ellenfele a trófeák gyűjtésének szempontjából olyan, mintha "ikrek" lennének, azonban a United menedzsere szerint nem ugyanabban a bánásmódban részesülnek.

 

A Manchester City menedzsere egy sárga szalagot visel a bebörtönzött katalán politikusok irányába mutatott támogatását illetően.

 

"Ha a szabályok engedik ezt számunkra, akkor ő egy szabad állampolgár, aki megteheti ezt" - mondta Mourinho. "Azonban abban nem vagyok biztos, hogy a szabályok engedélyeznek bármilyen politikai töltetű üzenetet a pályán. De ez csak az én kételyem."

 

"De ismerem Pepet és tudom, mit érez, ahogyan mindenki tudja, hiszen publikus az, ami a hazájában történik."

 

Amikor arról kérdezték, ő cselekedne-e hasonlót, így folytatta: "Szerintem nem engednék meg, hogy ilyesmit tegyek. Ez a véleményem erről."

 

Az UEFA engedi a politikai üzenetek jelenlétét, ha azok tartalma nem sértő, és az FA is hasonló kritériumok szerint jár el.

 

 

Mourinho más témát is érintett, ugyanis megígérte, nem kritizálja többet saját csapatának szurkolóit.

 

A United menedzsere a Tottenham elleni, októberi győzelem után megemlítette, szerinte a drukkerek nem támogatták kellőképpen Romelu Lukakut a mérkőzés alatt, a találkozó végén pedig a szájához tette ujját, üzenve a kétkedőknek, hogy nyugodjanak le.

 

Itt azonban még nem ért véget a történet, ugyanis a Benfica elleni, hazai Bajnokok Ligája mérkőzés programfüzetében is megjegyzést tett a szurkolók kapcsán, aminek következtében a Manchester United Supporters Trust szurkolói egylet meginvitálta Mourinho-t, hogy "megvitassák aggályait" az Old Trafford hangulatával kapcsolatban.

 

"Leálltam ezzel" - mondta. "Többet egy szót sem fogok ezzel kapcsolatban papírra vetni, és egy szót sem fogok erről szólni."

 

"Azért fizetnek, hogy dolgozzunk, méghozzá a lehető legnagyobb erőbedobással, hogy a maximumot nyújtsuk, nem pedig azért, hogy a szurkolókat kritizáljuk, és nem is fogok egy szót sem szólni erről."

 

"Hiszen ez a realitás. Nem azért kapom a fizetésem, hogy ide jöjjek és véleményezzem a szurkolókat, vagy megkérjem őket valamire."

 

"Azért fizetnek, hogy törekedjek arra és el is érjem azt, hogy boldogok legyenek, és ez az, amit minden nap próbálok véghez vinni."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!