Manchester United 1-2 Manchester City

A United hazai pályán kapott ki városi riválisától és 11 pontra nőtt a hátránya.


Kissé meglepőnek hatott Jose Mourinho felállása, aki ezúttal nem három belső védővel küldte ki csapatát, hanem Smalling és Rojo került a védelem közepére, a széleket pedig Valencia és Young zárta le.

 

Guardiola felállása is hozott meglepetést, hisz Agüero csak a kispadon kapott szerepet, helyette Jesus került a kezdő tizenegybe.

 

Ahogyan az várható volt, a Vörös Ördögök elsősorban a védekezést tartották fontosnak és egy esetleges labdaszerzésből próbáltak támadást vezetni a lehető leggyorsabban. Így nem volt újdonság, hogy a City kegyetlen nagy fölényben volt labdabirtoklás terén.

 

A mezőnyfölény azonban nem párosult helyzetekkel, csupán két kapuralövést jegyezhettünk fel a City részéről, azok is csak arra voltak jók, hogy De Gea ne gémberedjen le.

 

A United semmi veszélyt nem jelentett Ederson kapujára, Lukaku nagyon egyedül volt elöl és képtelen volt 2-3 védővel a nyakán labdát tartani. Már ha egyáltalán labdába tudott érni, mert sajnos az is nagyon ritka eset volt.

 

Már-már kezdett úgy tűnni, hogy gólnélküli döntetlennel vonulnak szünetre a csapatok, azonban Delph beadását Sane jól vette le és kapura lőtt, De Gea szögletre tolta a játékszert. A sarokrúgásból pedig gól esett, Otamendi fejelte le Lukakut, majd Silva kotorta be a lecsorgó labdát a kapuba, 1-0 a City-nek.

 

Szerencsére váltani tudott a United, Martial próbálkozását még fogta Ederson, ám Rojo felívelésénél Delph hatalmasat hibázott, Ederson pedig már nem tudott segíteni csapatán, Rashford a kapus mellett gurított a hálóba, kiegyenlítve az eredményt.

 

 

Nagyon kellett, hogy a Vörös Ördögök még a szünet előtt kiegyenlítsenek, remekül reagáltak a bekapott gólra.

 

A félidő krónikájához hozzátartozik még Jesus műesése, amivel megpróbálta megtéveszteni a játékvezetőt, aki azonban nem mutatta fel a sárgát a támadónak.

 

A második játékrészre mindkét menedzser cserélt, a hazaiaknál Rojo helyére Lindelöf állt be. Az argentin védőt ápolni kellett az első 45 percben, talán ezért váltott Mourinho.

 

Az első komolyabb akció a Vörös Ördögök előtt adódott, a bal szélen vezetett szép támadást a csapat, de Rashford átadását Lingard háttal a kapunak nem tudta gólra váltani.

 

Hiába az első helyzet, ha az első gólt a másik alakulat lőtte. Egy szabadrúgást Lukaku akart kivágni a kapu elől, ám csapattársát találta el, a labda pedig Otamendi elé került, aki közelről a hálóba lőtt, 2-1 a vendégeknek.

 

A bekapott gól után sem sokat változott a helyzet, a City-nél volt többet a labda és ők tűntek veszélyesebbnek. Több alkalommal is nagy területek nyíltak a vendégjátékosok előtt, de a védelem végül megoldotta a gondot mindig.

 

Ahogy telt az idő, Mourinho cserélt és egyre nagyobb kockázatot vállalt, hiszen megbontotta középpályájának közepét is, így kevesebb játékos maradt védekezésre.

 

Delph újabb hibája után Rashford ismét nagy helyzetbe került, de ezúttal Ederson védeni tudott, akárcsak a 85. percben, amikor egy szép támadás végén Lukaku lőtt kapura 5 méterről, Edersont telibe találta, a kipattanót Mata szerette volna kapuba bombázni, de a kapus ezúttal is hárított.

 

A hazaiak nem igazán tudták beszorítani ellenfelüket, sőt az utolsó percekben a City tökéletesen húzta az időt és megnyerte a városi rangadót.

 

 

Premier League, 16.forduló
Manchester United 1-2 Manchester City
Old Trafford

 

Vezette: Michael Oliver

 

United: De Gea, Valencia, Smalling, Rojo(Lindelöf 46.), Young; Herrera(Mata 82.), Matic, Rashford, Lingard(Ibrahimovic 76.), Martial; Lukaku
Nem használt cserék: Romero, Jones, Shaw, McTominay

 

City: Ederson, Walker, Otamendi, Kompany(Gündogan 46.), Delph, Fernandinho, De Bruyne, Silva, Sterling, Sane(Bernanrdo 88.), Jesus(Mangala 59.)
Nem használt cserék: Bravo, Zinchenko, Danilo, Agüero
 

Gólszerző: Rashford 45+2' illetve Silva 43', Otamendi 54'

 

Sárga lap: Rojo, Rashford, Herrera, Young illetve Walker, Silva

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!