Valencia: Maradjunk a győztes úton

Antonio Valencia szerint az egyetlen dolog, amit a Manchester United tehet azért, hogy lőtávolon belül maradjanak a listavezető City-hez képest, hogy sorozatban nyerik a mérkőzéseket az előttük álló ünnepi időszakban.


A Vörös Ördögök a vasárnapi városi derbin elszenvedett vereségükből egy hétközi, 1-0-ra megnyert Bournemouth elleni bajnokival álltak talpra, a Kékek azonban továbbra se tudnak hibázni, és 4-0-ra legyalulták a Swansea City-t.

 

Az elkövetkezendő hetekben egyre-másra jönnek a mérkőzések, Valencia pedig kijelentette, a karácsonyi időszak mindig kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy amíg mások pontokat hullajtanak, addig ők gyarapítsák azok számát.

 

"Most az a legfontosabb dolog, hogy nyerni tudjunk" - kezdte az ecuadori játékos a MUTV-nek.

 

"Nem igazán engedhetjük meg magunknak, hogy kikapjunk, de azt se, hogy akár döntetlent játsszunk. Koncentrálnunk kell magunkra és azon céljainkra, hogy annyi mérkőzést nyerjünk, amennyit csak lehet, emellett pedig reménykednünk kell abban is, hogy a riválisaink ezzel egy időben pontokat hullajtanak."

 

"Ilyen sűrű naptár mellett, mint amilyennel rendelkezünk, nagyon fontos, hogy lépésről-lépésre betartsuk azokat a tanácsokat, amiket a fizioterapeuták, és az orvosi stáb ad számunkra. Sok múlhat azon, hogy mennyire tudunk regenerálódni, vagy éppen mit eszünk ... bármi, ami hozzátehet ahhoz, hogy minél gyorsabban helyre rázódjunk a mérkőzések között, amelyek szinte 2-3 naponta követik egymást. Mindig nagyon fontos, hogy megfogadjuk a tanácsaikat, de különösen akkor, amikor ilyen sűrű időszakunk van, mint most."

 

 

Érdekeltek lesznek a Vörös Ördögök a Premier League mellett a Ligakupában és az FA-kupában is az előttünk álló hetekben, míg februártól a Bajnokok Ligája is újra nagy próba elé állítja majd a csapatot. A legjobb 16 között a Sevilla lesz majd a United ellenfele, így José Mourinho legénységének sikerült elkerülnie olyan csapatokat a sorsolás során, mint a Real Madrid, a Bayern München vagy a Juventus, azonban Valencia szerint így is kemény ellenfél vár rájuk az andalúzok személyében.

 

"Ha már eljutsz a sorozat ezen szakaszához, akkor már nincsenek ott ok nélkül csapatok, úgyhogy a Sevilla nagyon nagy kihívás lesz. Bármely spanyol ellenféllel szemben léptünk pályára a múltban, mindig nagyon jól összerakott csapatokkal találtuk magunkat szemben, akik főként taktikailag kimondottan erősek" - tette hozzá.

 

"Idegenben kezdünk majd, és tudjuk, hogy ott úgy kell teljesítenünk, ahogy a Manchester United képes, és ha sikerülne jó eredményt elérnünk náluk, akkor remélhetőleg az jó alapként szolgálhat arra, hogy továbbjuthassunk." 

 

"Nincsenek könnyű mérkőzések a legjobb 16 között, és ahogy korábban is mondtam, bármely csapat is játszik a Manchester United ellen, az mindig motivált és Európában sincs másként. Ez olyan extrát jelent számukra, amellyel akár jobb teljesítményre is képesek lehetnek, mint általában. Tudjuk, hogy nehéz feladatunk lesz idegenben, és minden tőlük telhetőt megfognak tenni a szurkolóik előtt."

 

"Ez még egy kicsit messzinek tűnik, de reméljük, hogy amikor eljutunk addig a mérkőzésig, akkor jó formának fogunk majd örvendeni, és biztosra tudunk menni azt illetően, hogy jó eredményt fogunk elérni. Az összecsapás mindkét felvonása eléggé szórakoztatónak ígérkezik."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!