McTominay folyamatosan tanul

Scott McTominay szerint fejlődése, mint a Manchester United elsőszámú csapatának játékosa, sosem áll le - még akkor sem, ha nincs a pályán.


A fiatal középpályás sokat lépett előre ebben a szezonban, mióta José Mourinho a tavalyi szezonban bemutatkozási lehetőséget adott számára az Arsenal elleni idegenbeli bajnokin, ahol ígéretes teljesítményt nyújtott, immáron pedig a menedzser keretének tagja.

 

McTominay, aki a héten ünnepelte 21. születésnapját, hat pályáralépésnél tart ebben a szezonban - három különböző sorozatban kapott 90 percet, valamint háromszor csereként szállhatott be.

 

A Bournemouth elleni 1-0-s Premier League siker során ismét sikerült lenyűgöznie a publikumot, különösen a második félidőben, mely találkozón a szezonban először volt kezdő a bajnokságban. A lefújást követően Mourinho is dicsérettel halmozta el a fiatal tehetséget, és a Mérkőzés embere díj jelöltjei között is ott volt.

 

A West Bromwich Albion elleni, vasárnapi bajnoki előtt az MUTV-nek nyilatkozva McTominay elmondta, úgy érzi folyamatosan tanul középpályás társaitól a pályán és azon kívül egyaránt.

 

"Még akkor is, ha nem játszom, nagyon fontos figyelni az olyan játékosokat, mint Nemanja Matic, Paul Pogba, Ander Herrera és Michael Carrick - olyan srácokat, akik az én posztomon szerepelnek - és elsajátítani mindent, amit véghez visznek a pályán" - mondta.

 

"Pályára lépéskor pedig meg kell próbálnod megmutatni ebből valamit és magadat adni. Úgy vélem a múltkor [a Bournemouth ellen] sikerült ezt véghez vinnem, és mint mondtam, innen akarom folytatni a fejlődésem, és a szezon második felének igazán erősen nekivágni."

 

Csapattársai különböző tulajdonságait illetően így folytatta: "Sok különböző stílus keveredik a csapatban, sok támadó és védekező játékos egyaránt, ezáltal igazán jó egyensúly van a csapatban, és ez azt is jelenti, hogy a menedzsernek számos jó opciója van."

 

A sűrű ünnepi időszakhoz közeledve egyben a szezon fele is hamarosan elérkezik, és noha McTominay elismeri, hogy nehéz volt alkalmazkodni az új környezethez, személyes perspektívából tekintve úgy érzi nagyszerű félszezonon van túl.

 

"Az én szemszögemből nézve azt mondom nem volt könnyű csatlakozni egy új csoporthoz, és megtanulni minden velejáróját, ugyanakkor ez az egyik legértékesebb tapasztalatom, az, hogy feljöhettem a nagy csapatba és minden nap ezekkel a srácokkal edzhetek, illetve az is sokat jelent, hogy több alkalommal is játéklehetőséget kaptam."

 

"A szezon elejétől kezdve már három teljes mérkőzést is játszottam, és pár másik találkozón is szerepeltem, ezeket a tapasztalatokat kell integrálnom - ez a legfőbb dolog számomra. Beépítenem őket a játékomba, folyamatosan haladni előre és keményen dolgozni, ezt kell tennem."

 

A Hawthorns-ba tett látogatás lesz kezdete annak a három idegenbeli meccsnek, melyeket hat nap alatt játszik majd a United - a WBA elleni meccset a Championshipben szereplő Bristol City elleni Ligakupa negyeddöntő követi hét közben, majd jövő hét szombaton a Leicester Cityhez utazik Mourinho csapata.

 

McTominay azonban úgy érzi a Vörös Ördögök erőt meríthetnek a pár héttel ezelőtti, idegenbeli sikereikből, amikor a csapat előbb a Watford, majd az Arsenal otthonából is három ponttal távozott, mindössze négy nap leforgása alatt.

 

"Azt hiszem ezzel kapcsolatban már bizonyítottunk, amikor a Watford, majd az Arsenal otthonába utaztunk - két hosszú idegenbeli túra egy hét alatt és sikerült megnyernünk őket" - mondta.

 

"Elég nagy keret áll a rendelkezésünkre, és képesek vagyunk kezelni ezeket a szituációkat. Otthon pozitív mérleggel rendelkezünk, idegenben pedig tovább kell folytatnunk ezt a szériát, és majd látjuk, hogy ez hova segít minket a szezon végén."

 

Scotték visszatértek a győztes útra hét közben a Bournemouth ellen a múltheti derbi vereséget követően, ezzel továbbra is nyomást gyakorolva a Manchester Cityre. Bár jelenleg 11 pontos a két csapat közötti távolság, McTominay kihangsúlyozta, a klub DNS-ébe a harc nélküli feladás nem tartozik bele, és a csapat folytatni fogja Pep Guardiola együttesének üldözését.

 

"Ez a legfőbb dolog - továbbra is nyomást gyakorolni, folytatni a kemény munkát. Csak és kizárólag motivációként használhatjuk fel ezt az eredményt [a Manchester City elleni vereséget] a szezon végét és azt tekintve, hogy hol is szeretnénk végezni."

 

"Szeretnénk az élre törni, nem fogjuk ezt feladni. Mi vagyunk a Man United, és soha nem fogjuk bedobni a törölközőt, ez a klub filozófiája - hogy a végéig harcoljunk, és mi ezt is fogjuk tenni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!