West Bromwich Albion 1-2 Manchester United

Lukaku és Lingard találataival a United 2-1-re legyőzte a West Bromot.


Vasárnap délután, remek körülmények vártak a csapatokra. A hazaiak magabiztosan járatták a labdát a találkozó elején, ám ez nem sokáig tartott. A United hamar átvette az irányítást és befészkelte magát ellenfele térfelére.

 

Ez azonban nem sok izgalmat jelentett, a gárdák úgy játszottak, mint akik már előre megették az összes karácsonyi bejglit és inkább elnyúltak volna meccs helyett.

 

Rendkívül lassan focizott Mourinho csapata, az Albion pedig a védekezésre koncentrált, ami jól is ment nekik fél félidőn keresztül. A 27. percben azonban tehetetlen volt a hazai védelem, Rashford kiváló beadására Lukaku érkezett és tanítani valóan fejelt a hosszú felsőbe, szép gólt szerzett a United csatára!

 

 

Néhány perccel később egy remek jobboldali támadás végén Nyom centerezett, Rondon beleért a labdába, ami Smallingon lelassult és mielőtt Burke rácsaphatott volna, Valencia kivágta azt a kapu elől.

 

Ahelyett, hogy egyenlített volna a West Brom, tovább növelte előnyét a manchesteri alakulat; történt mindez a 35. percben, amikor egy bedobás után Mata gurított Lingard elé, aki 17 méterről tüzelt, megpattanó lövése pedig Fostert becsapva kötött ki a hálóban, 2-0 a Unitednek.

 

 

Pardew csapata nem igazán tudott váltani a gólok után, a szünet előtt csak egy helyzete adódott, ám Livermore lövését hárította De Gea.

 

Fordulás után Barry-t küldte pályára a WBA menedzsere, ami jót tett a csapatnak, veszélyesebben játszottak a birminghamiek - ez azonban azt is jelentette, hogy a Vörös Ördögök előtt nagyobb területek nyíltak meg.

 

Élvezetesebb is lett a második játékrész első fele, mindkét oldalon voltak helyzetek, kezdve Gibbs lövésével, majd Valencia elképesztő mentésével, amikor két támadó között ő tudott labdába érni, amivel eltakarította a játékszert saját kapuja előteréből.

 

A másik kapu előtt Rashford lövése keltett izgalmakat, de elkerülte a kaput, majd egy gyors kontrát vezettek a vendégek Lingard vezérletével, aki Lukakuval játszott össze, majd a visszakapott labdát 18-ról elvállalta, de Foster fogni tudta azt.

 

A 66. percben kényszerű cserét kellett végrehajtania Mourinhónak, Valencia sérülése miatt Rojót küldte pályára, aki a védelem bal szélére állt, míg az addig ott játszó Young átment a jobb oldalra.

 

Kezdett megint sokat esni a találkozó színvonala, ebből a szempontból jól jött a hazai szépítés a 77. percben, amikor egy szöglet után nagy kavarodás alakult ki a kapu előtt, mely végén Barry lőtt 4 méterről a hálóba, 1-2.

 

Saját magának tette nehézzé a meccs végét a United, mely teljesen visszaállt és próbálta védeni az egygólos előnyét. Rodriguez közel járt ahhoz, hogy egalizáljon, ám fejese elkerülte a kaput.

 

Egy sarokrúgás után megint nagy kavarodás alakult ki a manchesteri kapu előtt, közben Barry meg is taposta De Geát, azonban nem kapott lapot, a United pedig nem kapott gólt.

 

Ráadásul lőhetett is volna egyet, de Lukaku a 92. percben eltévesztette a célt.

 

Ha nehezen is, de végül csak sikerült megnyerni a meccset, így továbbra is 11 pont a hátrány a Man City-vel szemben, mely szombaton nyert a Tottenham ellen.

 

 


Premier League, 18.forduló
West Bromwich Albion 1-2 Manchester United
The Hawthorns

 

Vezette: Anthony Taylor

 

WBA: Foster, Nyom, Hegazi, Evans, Gibbs, Livermore, Yacob(Barry 46.), Krychowiak(Brunt 71.), McClean, Rondon, Burke(Rodriguez 64.)
Nem használt cserék: Robson-Kanu, Myhill, McAuley, Field

 

United: De Gea - Valencia(Rojo 66.), Jones, Smalling, Young - Herrera, Matic - Mata, Lingard(McTominay 85.), Rashford(Martial 79.) - Lukaku
Nem használt cserék: Romero, Lindelöf, Shaw, Ibrahimovic

 

Gólszerző: Barry 77' illetve Lukaku 27', Lingard 35'

 

Sárga lap: Rondon illetve Rashford

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!