McTominay: A tanácsom Angel Gomesnek

Scott McTominay tanácsokat adott Angel Gomesnek, hiszen úgy néz ki, hogy a tehetséges fiatal követni fogja a középpályást, hogy az első csapat meghatározó tagja legyen.


Gomes, aki hat éves kora óta a Manchester Unitednél van, a hónapban kötötte első profi szerződését a klubbal, amit a csodálatos szóval írt le, Nicky Butt, az akadémia vezetője pedig hiszi, hogy a 17 éves fiú előtt fényes jövő áll.

 

McTominay el volt ragadtatva attól, hogy a támadó középpályás aláírta a szerződést. Reagálva a hírekre, ezt mondta az MUTV-nek: "Emlékszem, amikor Angel 13 éves volt, vagy még csak 9 vagy 10, és hihetetlen potenciállal rendelkezett."

 

"Nagyon jó látni, hogy megkötötte az első profi szerződését. Csak gratulálni akarok neki és a családjának, mert megérdemelte. Ő az egyik legkeményebben dolgozó srác, akivel találkozhatsz, szóval nagyon elégedett vagyok vele és remélhetőleg focizhat majd az első csapatban és folytatja a megkezdett útját."

 

Gomes minden korosztályos szintet végigjárt, a tartalékok kivételével és már megvolt az első csapatos debütálása 16 évesen a United utolsó Premier League mérkőzésén, az előző szezonban a Crystal Palace ellen - amivel a legfiatalabb pályára lépő játékossá vált, Duncan Edwards-ot megelőzve (1953).

 

 

McTominay - aki, csak úgy mint Gomes fiatal kora óta a Unitednél van és a tavalyi idényben debütált - is tudja, hogy milyen előrehaladni a ranglétrán. Ő is ezt érezte Kieran McKenna kezei alatt az U18-as csapatban, aki arra törekedett, hogy továbbra is segítse a fejlődését és hogy több lehetőséget kapjon a bizonyításra.   

 

"Végtére is ez a kemény munkáról szól és arról, hogy hallgassunk az edzőnkre" - mondta Scott. "Ő egy nagyon jó edzőt kapott Kieran személyében, aki odafigyel a részletekre és ez az egyik legfontosabb dolog ebben a korban, amikor tanulsz - sokkal jobb játékossá válhatsz, így ez az egyik legfőbb dolog neki."

 

"Csak magát kell adnia és minden meccsen, amikor játszik, ha majd feltűnik az U23-ban, meg kell próbálnia dominálni. Szerencsére meg tudja ezt tenni és egy nagy klasszissá válni."

 

Gomes nem csak a klub csillaga, hanem a válogatotté is, miután hozzásegítette az U17-eseket a történelmi világbajnoki győzelemhez még az év korábbi szakaszában - ez egy olyan teljesítmény, ami segíthet neki McTominay szerint.

 

"Belekóstolt a sikerbe a világbajnokságon és nyilvánvalóan ez a legrangosabb díj, amit az U17-ben elérhetsz" - tette hozzá a középpályás. "Csapatkapitány volt és gondolhat majd erre a Manchester Unitednél és a válogatottban is és remélem, hogy Angel folytatni tudja ezt."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Southampton

Premier League 21. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!