Friss hírek szombatra

A Manchester United menedzsere, José Mourinho elárulta, nem tud pihenőt adni csatárának, Romelu Lukakunak a Southampton elleni bajnokira, miután dicsérte a belga játékos hozzáállását.


A szombaton, teaidőben az Old Traffordon rendezendő mérkőzést megelőzően a portugál szakember elmondta, sem Lukaku, sem Zlatan Ibrahimovic nem 100 százalékosan egészséges, miután a svéd még hosszú sérülésének rehabilitációs fázisában jár, annak ellenére, hogy mindketten kezdőként léptek pályára a Burnley elleni, Boxing Dayen elért 2-2-es döntetlen alkalmával.

 

"Nem, nem tudok [pihenőt adni Lukakunak]" - kezdte José.

 

"Ha 20 mérkőzésről beszélünk a Premier League-ben, amelyeket mindvégig a pályán töltöttek, akkor az bármely játékosnak, nem hogy egy csatárnak hihetetlenül nagy elismerésére válna. Egy középhátvédnek, vagy egy labdaszerző középpályásnak, de még egyéb más posztokon is jobban tudnak gazdálkodni a játékosok az energiájukkal, akár a helyezkedésüknek is köszönhetően, ez pedig segít a kitartásban és a túlélésben."

 

"Nekem nagyon hálásnak kell lennem neki a jelleme és a hozzáállása okán, hogy 20 bajnokin 90 perceket a pályán töltött. Az utóbbi hetekben nem igazán volt szerencséje a saját tizenhatosunkon belül. Nem merném egyértelműen kijelenteni, hogy egy személyben volt felelős a kapott góljainkért, inkább csak azt mondanám, hogy ott volt az események közelében. Ez előfordulhat olyankor, ha egy játékosnak egy kis pihenőre van szüksége, vagy csak szimplán abból is, hogy éppen így alakultak az események. De számomra és a csapat számára ez a srác fantasztikus teljesítményt nyújt és mindent kiad magából, úgyhogy nem illethetem kritikával."

 

 

Amikor arról kérdezték, előfordulhat-e újra, hogy két középcsatárral kezdik a mérkőzést, Mourinho így folytatta:

"Előfordulhat, de ehhez mindkettejüknek a legjobb formájukban kell lenni, és most nem ez a helyzet."

 

"Az egyikük esetében ez arra vezethető vissza, hogy a csapat jelenlegi lehetőségeihez mérten nincs lehetősége pihenni és minden egyes percben minden tőle telhetőt megtesz. Még a legutóbbi kupamérkőzésen se tudtuk őt pihentetni, mert vészhelyzet esetére a kispadra kellett neveznem."

 

"A Bajnokok Ligájában ugyanez volt helyzet - a csoportkör utolsó fordulójáig harcolnunk kellett a továbbjutásért, a fiú pedig elfáradt. Fizikálisan ő egy szörnyeteg, de nem egy gép és szerintem ezt ő is érzi. Zlatan egy olyan ember, akinek olyan hihetetlenül súlyos sérülése volt, hogy attól egy 20 éves fiatalember is nagyon szenvedett volna. El lehet akkor képzelni, hogy mi volt a helyzet egy 37 éves játékos esetében, akinek a lábában megannyi mérföld van a futball legmagasabb szintjén teljesítve. Nem könnyű ez a helyzet. A Burnley ellen megtettem, hogy mindkettejüket a kezdőcsapatba jelöltem, és lesznek még további mérkőzések is, amikor ez elő fog fordulni, ha erre lesz szükségünk, de azt gondolom, ahhoz, hogy együtt játszassuk őket, ahhoz mindkettejüknek top formában kell játszani."

 

Ahogyan arról korábbi hírünkben már beszámoltunk, Chris Smalling játéka kérdéses a Szentek ellen, Marcos Rojo azonban nem kell, hogy ötödik sárga lapját követően eltiltás miatt kihagyja a a 2017-es év utolsó tétmérkőzését. A régebb óta hiányzók közül Eric Bailly, Michael Carrick és Marouane Fellaini visszatéréséről továbbra sincs semmilyen konkrét információ.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Southampton

Premier League 21. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!