Manchester United 0-0 Southampton

Sorozatban harmadik döntetlenjét érte el Jose Mourinho csapata, ezzel egyre távolabb kerül a Man City, sőt immár hátrafelé kell tekinteni, mert az üldözők közül többen is nyerni tudtak, ráadásul a Chelsea előzni is tudott, így a Vörös Ördögök már csak a harmadik helyen állnak.


A mérkőzés kezdésének pillanatában a United már csak a harmadik helyen állt a tabellán, miután a Chelsea magabiztosan nyerte mai meccsét és megelőzte a Vörös Ördögöket. Ennek tudatában még inkább kellett a győzelem a mai találkozón.

 

Jól is kezdett a hazai alakulat, Lukaku előtt adódott lehetőség, ám Mata beadását ha centikkel is, de kapu fölé bólintotta a belga.

 

A Southampton nem állt vissza tíz emberrel védekezni, sokat futva igyekeztek eljutni az ellenfél kapujáig, ami sikerült is a 7. percben, amikor Boufal ugrott ki a védők között, az alapvonalról visszagurított, Ward-Prowse érkezett, lövése a lábak között a bal alsó sarok felé gurult, ám De Gea nagyot védett.

 

Sajnálatos eset történt a 8. percben, Lukaku és Hoedt összefejeltek, a United csatára a földre huppant, nem is kelt fel onnan. Jött az orvosi stáb, mely hosszas vizsgálat után hordágyon vitte le a támadót, aki helyett Rashford állt be a 14. percben. Sokat állt a játék, így lehetett számítani a hosszú ráadásra.

 

Nem kellett sok Rashfordnak, hogy közel kerüljön a gólhoz, Shaw kiváló, lapos centerezéséről csak centikkel maradt le. Sőt, néhány perccel később egy vendég szöglet után épp a fiatal angol csatár indíthatott egy gyors kontrát, csodásan ment el két védő mellett, majd zseniálisan játszotta meg Mkhitaryant, aki azonban a lehető legrosszabb megoldást választotta, így a kukában kötött ki a támadás. Még csak lövés sem volt, pedig nagyon jó lehetőségnek tűnt...

 

A félidő felénél Hoedt fejelhetett teljesen tisztán egy sarokrúgás után, de szerencsére nem talált kaput.

 

Az utóbbi meccsek első félidejéhez képest gyorsabb focit játszott a United és agresszívebb letámadás is jellemezte a játékosokat, így sok időt töltöttek az ellenfél vedőharmadában, ám vagy az utolsó passzok nem jöttek, vagy a védelem állta kiválóan a sarat.

 

Vagy épp a kapus, mint a 27. percben, amikor Lindelöf nagyszerű felívelését Rashford szelídítette meg, ám három védő vette körül és szerelték, azonban a lecsorgó labdát Mata azonnal kapura küldte, McCarthy lábbal nagyot hárított.

 

Egyre nagyobb fölénybe kerültek a hazaiak, Lingard előtt is adódott egy jó lehetőség, de Mkhitaryan beadását nem tudta kapuba fejelni, mint ahogy Rashford sem Young beívelését.

 

A félidő utolsó említést érdemlő eseménye Matic lövése volt, amit azonban fogott a Soton kapusa, így a félidő gól nélküli döntetlennel zárult.

 

 

A második játékrész elején majdnem előnyhöz jutottak a vendégek; egy nagyszerű támadás végén Tadic tette ki jobb szélre a játékszert, Ward-Prowse laposan tálalt Long elé, aki egyből lőtt 15 méterről, De Gea azonban lábbal, nagyot védett. Matic nagyon nem volt a helyzet magaslatán ennél a helyzetnél.

 

Sajnos ahogy telt az idő, egyre lassabbá vált a manchesteriek játéka és ezen az sem segített, hogy az egyébként pocsékul játszó Mkhitaryan helyére Martialt küldte fel Mourinho. Bár a francia több veszélyt jelentett, mint az örmény, ő sem tudott átütő erőt hozni a csapatba.

 

Pedig Rashfordnak majdnem gólpasszt is adott, ám miután betört a tizenhatosra és a védők képtelenek voltak megállítani, majd Marcus-hoz passzolt, az angol csatár lövését blokkolta egy védő.

 

Már a 82. percben járt a mérkőzés, Young végzett el szabadrúgást jobb oldalról, beadását Matic kezelte le, kapura fordult és lőtt, a gólvonal előtt Pogba még beleért és a kapuba kotorta a játékszert - de lest jelzett a partjelző. Nem kellett volna beleérnie Pogbának, bár lehet, hogy akkor csak kapufa lett volna az esetből.

 

A találkozó rendes játékidejének utolsó percében Lingard előtt adódott két nagy helyzet is, de a védelem emberfeletti módon menteni tudott mindkét alkalommal.

 

Nyomott a United a három perc ráadásban, ám képtelen volt feltörni a vendégek falát, így sorozatban harmadik döntetlenjét érte el a bajnokságban, így már nem előre, sokkal inkább hátrafelé kell tekintgetnie.

 

 


Premier League, 21. forduló
Manchester United 0-0 Southampton
Old Trafford

 

Vezette: Craig Pawson

United: De Gea - Young, Lindelöf, Jones, Shaw - Matic, Pogba - Mata, Lingard, Mkhitaryan(Martial 65.) - Lukaku(Rashford 14.)
Nem használt cserék: Romero, Blind, Rojo, Tuanzebe, Herrera

 

Southampton: McCarthy - McQueen, Hoedt, Yoshida, Stephens - Romeu - Boufal(Redmond 85.), Hojbjerg, Ward-Prowse, Tadic - Long(Gabbiadini 79.)
Nem használt cserék: Davis, Lemina, Pied, Bednarek, Forster

 

Gólszerző: -

 

Sárga lap: Lingard, Matic illetve Hojbjerg, Hoedt, Boufal, Ward-Prowse

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!