Izgatottak Manchesterben a negyeddöntõ elõtt

A Manchester Unitednél 'izgalmas kilátásokra' okot adónak minõsítették a Bajnokok Ligája mai sorsolásának eredményét, amely alapján a csapatnak a Chelsean keresztül vezet az út, ha a sorozat elõdöntõjébe akarnak jutni.


A klub titkára, John Alexander véleménye szerint a két csapat 2008-as döntõbeli összecsapása igazi pikantériát fog majd kölcsönözni a két csapat elõtt álló oda-, és visszavágónak.

 

Mivel még mindkét klub harcban áll az európai kupaporond mellett a Premier League bajnoki címéért folyó versenyben is, ezért ez az összecsapás két igazi rivális erõpróbája is lesz egyben.

 

Bár minden kétséget kizárólag izgalmakkal teli összecsapások elõtt állunk, Alexander szerint sajnálatos, hogy az angol klubfutball legalább egyik képviselõjétõl búcsúzni kényszerül a negyeddöntõk során.

 

"Csalódást keltõ, hogy két angol csapat került szembe egymással, szerintem sokkal szebb lett volna, különösen azt tekintve, hogy a Wembleyben rendezik a döntõt, hogy ha két angol csapat vívhatja egymással a finálét" - kezdte a Sky Sports-nak adott nyilatkozatát Alexander.

 

"Igen, elég jó mérleggel rendelkezünk a hazai csapatok ellen megvívott kupamérkõzések terén, és Sir Alex Fergusonnal egyetemben mindenki abban reménykedik, hogy a jó sorozatunk folytatódik ezúttal is."

 

Mivel a két csapat 2011-es elsõ találkozásából Carlo Ancelotti fiai jöttek ki gyõztesen, ezért a Vörös Ördögöknek most már  három alkalma lesz arra, hogy visszavágjanak riválisuknak a fájó vereségért.

 

 

A bajnoki összecsapásuk a szezon végén kerül majd megrendezésre Manchesterben, amely egyre inkább úgy tûnik, hogy nagy hatással lehet a bajnoki címért folytatott harcban, így Alexander szerint a BL-ben vívott két mérkõzésük, különösen annak fényében, hogy a visszavágót az Old Traffordon játszák, sokat érõ elõny lehet a manchesterieknek.

 

"Nagy izgalmakra van kilátás, miután mindkét csapat még harcban áll a Bajnokok Ligája-gyõzelemért folytatott versenyfutás mellett a bajnoki címért is, így ez csak még inkább növeli a párosításra szánt figyelmet, ezzel mindannyian tisztában vagyunk" - tette hozzá.

 

"Két nagy klubról van szó, ahol szeretik a nagy mérkõzéseket."

 

"Szerintem az, hogy a visszavágót otthon játszhatjuk, az elõnyünkre válhat, de néha az európai kupaporondon nagyon máshogy alakulnak a dolgok, mint a hazai sorozatokban, úgyhogy nem lehetünk igazán biztosak semmiben."

 

"Ha az elsõ mérkõzésedet a Stamford Bridgen kell lejátszanod, akkor azt hiszem minden csapat elfogadja, hogy a visszavágót hazai pályán rendezzék, amely óriási elõny lehet."

 

Ahogy a Bajnokok Ligája negyeddöntõinek sorsolása percek alatt lezajlott, az összangol párharc kialakulása okozta sokkból felocsudva a Manchester Unitednél, és a Chelseanél is számításba vették, hogy a párharc gyõztese majd a címvédõ Internazionale, vagy a Schalke 04 ellen vívhatja majd az elõdöntõt.

 

Ebben a legjobb hír, hogy így egészen a döntõig biztosan elkerülhetil a csapatok a sorozat favoritjának tartott Barcelonát, ami Alexander szerint csak még nagyobb harcra fogja buzdítani a csapatokat, hiszen elérhetõ célként lebeghet szemük elõtt a döntõbejutás lehetõsége.

 

"Nagy esély mutatkozik rá, bármelyik csapat jusson tovább a párharcból, hogy az egyik angol csapat legalább ott legyen a Wembleyben."

 

"Nem mintha sokkal kevésbé készülnénk az elõdöntõkre, ha eljutnánk odáig, de szerintem minden csapat szerette volna elkerülni a Barcelonát, és mivel ez sikerült, ezért megnövekedtek az esélyeink, hogy a mi részvételünkkel rendezzék a finálét."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!