Hivatalos: Wilson kölcsönbe került

A Manchester United csatára, James Wilson a 2017/18-as szezon hátralévő részét kölcsönben a másodosztályú Sheffield United együttesénél tölti.


A 22 éves játékos volt eddig a U23-as csapat házi gólkirálya ebben az idényben, azt követően, hogy felépült a 2016 októberében a Derby Countynál töltött kölcsön időszakában elszenvedett súlyos sérüléséből.

 

Az angol csatár a klub akadémiájának neveltje, és emlékezetes módon 2014 májusában a kispadra ideiglenesen leülő Ryan Giggs bizalmának köszönhetően két gólt szerezve mutatkozott be a felnőtt csapatban, majd Louis van Gaal irányításával is jegyzett még két további gólt.

 

Ez lesz már a harmadik kölcsönszerződése Wilsonnak egy Championship klubnál - a 2015/16-os szezonban 27 mérkőzésen öt gólt jegyzett a Brighton & Hove Albionnál, majd a következő szezonban a Derby Countynál volt egy, a már fentebb említett sérülés miatti rövid időszaka.

 

Chris Wilder Sheffield Unitedje jelenleg hetedik az angol másodosztály küzdelmeiben, és azt követően, hogy tavaly megnyerték a harmadosztályt, idén is legalább a play-off helyek elcsípését tűzték ki maguk elé.

 

 

"James-nek fantasztikus ajánlólevele van azáltal, hogy a Manchester Unitednél tanulta ki a játék alapjait, és ami még nagyon fontos számunkra, hogy rendelkezik némi tapasztalattal a Championshipben" - kezdte a Pengék menedzsere, Wilder.

 

"Elmondása szerint már nagyon várja, hogy megkezdje nálunk a közös munkát, amelynek minden korábbinál jobb erőnléti állapotban vághat neki, úgyhogy ezeket hozzáadva a vitathatatlan képességeihez és a bizonyítási vágyához, azt gondolom, hogy erősítést jelent majd számunkra."

 

A kegyetlen helyzetkihasználásáról híres támadó már a második United játékos 12 hónapon belül, aki a Pengékhez kerül ideiglenesen, Joe Riley ugyanis 1 évvel ezelőtt került a Bramall Lane-re. A szélső védőnek csak két mérkőzés jutott Sheffieldben, miután egy edzésen kificamította vállát, és ezért vissza kellett térnie Manchesterbe.

 

A klub részéről mindenki sok sikert kíván James-nek a Sheffield Unitednél.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!