Smalling készen áll a Burnley-re

Chris Smalling érdeklődve fogja figyelni, miként reagál szezonbeli első, múlt héten a Liverpooltól elszenvedett vereségére a Manchester City, bár a szezon eleje óta jó formának örvendő védő szerint a Kékek botlása nem volt hatással a Vörös Ördögök mentalitására és hozzáállására ezen a héten.


A United hátránya 12 pontosra csökkent Pep Guardiola legénységével szemben azt követően, hogy hétfőn este 3-0-s győzelmet arattak a Stoke City ellen az Old Traffordon. José Mourinho tanítványai most már a szombati, 7. helyezett Burnley elleni idegenbeli bajnokira hangolódnak, a Turf Mooron rendezendő összecsapás pedig újabb kemény erőpróba elé állíthatja majd a manchesterieket.

 

Eközben a City hazai pályán a Newcastle Unitedet fogadja majd, és nyilván sokan figyelnek majd arra, miként lesznek képesek helyrerázódni az Anfielden elszenvedett vereségükből.

 

"A tény, hogy sikerült több kései gólt is szerezniük, egyértelműen pozitívumként emelhető ki számukra, de most minden arról fog szólni, hogy erre hogyan tudnak reagálni, mert egyébként az egész szezonban megállíthatatlanok voltak" - kezdte Smalling pénteken a ManUtd.com-nak.

 

"Most itt az idő, hogy reagáljanak erre a helyzetre valamit, aztán majd meglátjuk, miként sikerült ez számukra."

 

"De az eredményeik csak akkor számítanak bármit is, ha mi közben hozni tudjuk a mérkőzéseinket és győzelmi sorozatot tudunk építeni, mert csak ez az egyetlen mód arra, hogy feljebb kapaszkodhassunk a tabellán. Abban a pillanatban, hogy a figyelmedet nem magadra fordítod, azonnal jönni fog a hiba is. Ha egy újabb nagy sorozattal tudnánk befejezni a szezont, akkor boldogok leszünk, mert az nagyban összefügg a kupasorozatokkal is, amelyekben érdekeltek vagyunk."

 

 

A szombati, Burnley elleni bajnoki kihívásokkal telinek ígérkezik, miután a Bordók az Old Traffordon 2-0-s előnyt tudtak szerezni a Boxing Dayen, mielőtt Jesse Lingard duplája döntetlenre mentette volna a mérkőzést a hazaiaknak.

 

"Ez még nagyon élénken fog élni az emlékezetünkben, mert nem volt olyan nagyon régen" - tette hozzá Smalling.

 

"Ismerjük a bennük rejlő veszélyeket, tudjuk mit kell tennünk ahhoz, hogy jobbak legyünk, mint otthon voltunk és a tény, hogy csak néhány héttel ezelőtt volt a meccsünk, azt jelenti, hogy pontosan tudjuk kikkel nézünk majd szembe."

 

Később Smalling megosztotta véleményét a videóbíró (VAR) intézményéről is, amelyet ebben a szezonban vezettek be az FA-kupában.

 

"Az ötletet jónak tartom, mert számos vitás eset van, amelyeket gyakran ellehetne dönteni egy visszajátszás után."

 

"Vannak azonban még kezdeti gyerekbetegségei. Szerintem fel kellene gyorsítani a döntési folyamatot és gyakorlatilag azonnal reagálni, de ehhez idő, és a mérkőzések jelentette tapasztalat szükséges. Viszont mindenképpen azt gondolom, hogy ez egy jó dolog és olyasvalami, amire ennek a játéknak szüksége volt."

 

"Más sportokban, mint a tenisz vagy a krikett, már régóta benne van ez a rendszerben. Nem szabad, hogy a mérkőzések intenzitása alábbhagyjon, mert az azonnali reakciók és az azzal együtt járó öröm az, ami olyan nagyszerűvé teszi a futballt. De minél inkább mi is hozzászokunk, annál jobban megszokják az emberek is a rendszert, és ez pedig magával fogja hozni azt is, hogy felgyorsul majd a működése."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Burnley - Manchester United

Premier League 24. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!