Burnley 0-1 Manchester United

Kiszenvedte a három pontot a United a Turf Mooron. Nehéz mérkőzés volt, de Anthony Martial gólja meghozta a sikert.


Nagyon kellemetlen ellenfélnek számít a Burnley, amit az első félidőben meg is mutatott Sean Dyche csapata. Folyamatosan támadták a labdás játékost, agresszíven - nem sérülésveszélyesen - játszottak és kiválóan megszervezett módon védekeztek.

 

Nem is nagyon tudott csinálni semmit a United, ráadásul rengeteg pontatlan átadás is jellemezte a gárdát, főleg Jones és Pogba révén. Előbbinek bár volt egy nagy mentése saját tizenhatosán, sok esetben nagyon gyenge kivitelezés jellemezte játékát, akárcsak a francia középpályás esetében, aki az egész 45 percben leginkább csak szenvedett és reklamált. Jól mutatja teljesítményét, hogy csak 24 átadása volt egy félidő alatt, melyek közül csak 62%-át tudta társakhoz juttatni. Az ő gyenge teljesítménye a csapat teljesítményét is meghatározta, bár akár elbírhatta volna, ha a többiek remekeltek volna, ám ez nem volt elmondható.

 

Viszont a hazaiak kiválóan teljesítettek, leginkább védekezésben, bár a két csapat közül így is őket lehetett a veszélyesebbnek mondani. Kétszer sikerült is eltalálniuk a kaput, de a Vörös Ördögök kapusa mindkét esetben a helyén volt.

 

Jose Mourinho csapata egyszer sem talált kaput 45 perc alatt, és csupán két olyan helyzetet alakított ki, melyek ígéretesnek tűntek. Először Young tört be szélről a tizenhatosra, majd megpróbált a hosszúba tekerni, majd Martial került helyzetbe - mindkettő a szünet előtti utolsó percekben történt - ám kapu mellé tüzelt.

 

Rendkívül szenvedős, erőlködős teljesítmény volt ez a manchesteri csapattól, melyből egyetlen játékost sem lehetett kiemelni.

 

Fordulás után sem változott sokat a helyzet, a Burnley harcias játéka nem igazán feküdt a Unitednek, mely továbbra is lassan focizott, ezzel nem is igazán tudta feltörni a hazai védelmet. Kivéve, ha a vendégek is harcoltak, mint ahogyan Lukaku az 54. percben, amikor a félpályánál küzdött a labdáért, majd kapu felé indult, látta, hogy a túloldalon Martial rohan, remekül passzolt a franciához, aki 16 méterről kegyetlenül kapuba vágta a labdát, mely a felső lécről vágódott a gólvonal mögé, 1-0 a Unitednek.

 

 

Nem kellett sokat várnia a hazai drukkereknek egy nagy lehetőségre, Gudmundsson végezhetett el szabadrúgást tökéletes helyről, ám próbálkozása a lécen csattant.

 

Az 59. percben Smalling védekezett csodásan, azonban az ellenfél játékosai kezezést reklamáltak az esetnél, de Mike Dean szerint nem történt szabálytalanság.

 

A kapott gól kissé feljebb tolta a Burnley-t, így a United előtt nagyobb területek nyíltak meg, ám ha sikerült is kontrázni, rossz döntések miatt minden támadás elhalt. Leginkább Pogba hozta meg ezeket a rossz döntéseket, aki két alkalommal is lőtt ahelyett, hogy társhoz tolta volna a játékszert.

 

Martial előtt újabb nagy lehetőség adódott, ám Pope kapus hárítani tudott.

 

Öt perc hosszabbítás várt a csapatokra, mely során a hazai gárda mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, folyamatosan próbálták kapu elé ívelni a labdákat, de a manchesteri védelem állta a sarat, még ha olykor igen nagy kavarodás alakult is ki De Gea kapuja előterében.

 

Végül csak sikerült megőrizni az előnyt, ezzel ha ideiglenesen is, de kilenc pontra megközelítette városi riválisát a United. Küzdelmes mérkőzés volt, mely során nem sok kiemelkedő teljesítményt lehetett látni.

 

 

Premier League, 24.forduló
Burnley 0-1 Manchester United
Turf Moor

 

Vezette: Mike Dean

 

 

Burnley: Pope, Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor, Cork, Arfield(N'Koudou 81.), Defour, Gudmundsson, Hendrick(Vokes 81.), Barnes(Wells 90.)
Nem használt cserék: Lowton, Westwood, Lindegaard, Long

 

United: De Gea - Valencia, Jones, Smalling, Young - Matic, Pogba - Mata(Fellaini 72.), Lingard(Rashford 80.), Martial(Herrera 94.) - Lukaku
Nem használt cserék: Romero, Rojo, Shaw, McTominay

 

Gólszerző: Martial 54'

 

Sárga lap: Mee, Bardsley illetve Pogba, Matic, Rashford

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!