Sanchez: Mindig a Unitedről álmodoztam

Miután aláírta szerződését a Manchester Unitednél, a csapat új 7-es számú játékosa, Alexis Sanchez a MUTV-nek beszélt "álom" átigazolásáról az Old Traffordra...


Alexis, üdvözlünk! Milyen érzés, hogy most már Manchester United játékosnak nevezheted magad?

Fiatal korom óta azt mondtam mindig, hogy egy álom válna valóra, ha a Manchester Unitedben játszhatnék, és ezt nem csak azért mondom, mert most már itt vagyok és ma az álom valóra vált. Gyerekként mindig azt mondtam, hogy a Unitedben szeretnék játszani, és egyszer beszéltem is erről Sir Alex Fergusonnal. 20 percet beszélgettünk. És mondtam neki, hogy az az álmom, hogy a Manchester Unitedben játszhassak. Ez egy hatalmas klub, hihetetlenül erős, és most, amikor lehetőségem volt, hogy ide igazolhassak, ránéztem a klub címerére és felállt a szőr a hátamon, mert ez egy hihetetlen lehetőségekkel rendelkező klub, amely Anglia legnagyobb csapata.

 

Mit gondolsz, mit érhetsz el az Old Traffordon?

Hiszem, hogy ennél a klubnál minden elérhető. A címer önmagáért beszél, ez egy világ szinten is hatalmas klub, és azért jöttem ide, hogy megnyerjek mindent a csapattal: a Premier League-et, a Bajnokok Ligáját és minden mást is, amire a klubnak lehetősége van.

 

Említetted, hogy korábban talán lett volna lehetőséged a klubhoz igazolni, amikor még Sir Alex Ferguson volt a csapat menedzsere, tehát ez egy olyan dolog, amin már régóta gondolkodsz és azóta eltökélt vagy ezt illetően?

Igen, ez egyértelműen így van! Ez a klub mindig motivált, a mez vörös színe mindig is nagy hatással volt rám, és teljes mértékig a szívemből beszélek, amikor azt mondom, hogy számomra egy álom válik valóra azáltal, hogy a Manchester Unitedben játszhatok. Ez nagyon boldoggá tesz, és nagy örömömre szolgál, hogy már én is itt játszhatok az "Álmok Színházában", ahogy mindenki nevezi!

 

 

Mennyire játszott nagy szerepet a döntésedben José Mourinho személye?

Ő leszögezte, hogy a klubnak nagyon fontos, hogy engem megszerezzenek. Emellett én is hiszem, hogy a klub maga is nagyon odafigyelt minden egyes részletre, hogy én ide kerüljek, és az a benyomásom volt, hogy nagyon szeretnék, hogy itt játsszak és a 7-es számú mezt viseljem. Szerintem ezt egy játékos minden egyes pillanatban át tudja érezni. Néha a játékosoknak szükségük van arra, hogy fontosnak és szeretve érezzék magukat a klubjuk által. Ez is egyike volt azon tényezőknek, ami miatt ideigazoltam, csakúgy, mint a menedzser személye, aki mindent megnyert Olaszországban és Spanyolországban, és aki olyan szakember, aki győzni szeret.

 

A 7-es számú meznek ikonikus jelentősége van a United történelmében, számtalan legenda viselte. Mennyire fontos szám ez számodra, és mennyire fontos és egyben büszke pillanat számodra, hogy te lehetsz a következő játékos, aki olyan játékosok nyomába léphet, mint George Best, Eric Cantona, David Beckham és Cristiano Ronaldo?

Amikor közölték velem, hogy Cristiano, Cantona, és David Beckham is mind ezt a számot viselték, csak az járt a fejemben, hogy a 7-es számú mez viselésével olyan dolgokon gondolkodhatsz, mint a Bajnokok Ligája trófea és a Premier League bajnoki cím. Úgyhogy igen, ezzel beteljesül egy álmom és remélem, hogy a tőlem telhető legjobbat fogom nyújtani, emellett pedig számtalan trófeát nyerhetek a klubbal.

 

José elmondása szerint a Uniteden belüli csapategység és közösség a legjobb, amellyel valaha együtt dolgozott. Mennyire várod, hogy te is csatlakozhass a játékostársak által alkotott családhoz?

Természetesen várom. Hiszem, hogy az öltözőben nagyon fontos, hogy egy családként viselkedjünk és nyerjünk trófeákat. Játszottam Spanyolországban, és tagja lehettem számtalan kiváló öltözői társaságnak, akikkel rengeteg trófeát nyertem. Úgyhogy az a tapasztalatom, hogy tényleg nagyon nagy fontossága van annak, hogy nagyon jó közösség alkossa az öltözőt. Emellett abban is hiszek, hogy egy klubnak figyelmet kell fordítania az erősítésekre és az új játékosok leigazolására, én pedig pontosan emiatt vagyok most itt. Keményen fogok dolgozni a csapatért és megpróbálok majd mindent megnyerni velük.

 

 

Van olyan az új csapattársaid közül, akit már jól ismersz? Van közülük olyan, aki kiemelkedett, mikor ellene játszottál? Talán olyasvalaki, mint David de Gea, aki a legutóbbi egymás elleni meccseteken parádézott?

Egészen mostanáig még nem volt lehetőségem senkivel se, hogy jobban megismerkedjünk vagy együtt töltsünk némi időt, de természetesen az egymás ellen játszott mérkőzések alapján már van egy kialakult képem róluk a múltból. Hiszem, hogy jelenleg David de Gea a világ egyik legjobb kapusa. Ő mindig is egy olyan kapus volt, akinek nagyon nehéz gólt lőni, úgyhogy számomra egyértelműen ő a legjobb kapusok egyike.

 

Miként jellemeznéd az erősségeidet játékosként?

Én egy olyan játékos vagyok, aki mindent megakar nyerni. Mindenben nagyon profi vagyok, amit csinálok. A futballért élek. Imádom a futballt. Ez a szenvedélyem. Mindennap keményen edzek, a mérkőzések után pedig megpróbálok utánanézni mi ment jól, és mi az, amin fejleszteni kell... Nagyon szeretek a bal szélen, vagy középen játszani ... de megvallom őszintén, amíg futballozhatok, addig bármely poszton szívesen játszom!

 

Természetesen a mai nap nagyon izgalmas a családod és a barátaid számára - mennyire várod, hogy elvidd őket és a kutyáidat, Atomot és Humbert egy városnézésre Manchesterbe?

[Mosolyog] Atom és Humber a barátaim, és a gyermekeim is egyben, akikkel a mindennapjaimat és az időmet töltöm. Ők látnak, amikor fáradtan, netán rossz kedvűen hazaérek, képesek megérteni, hogy milyen állapotban vagyok az adott napon. Ők ugyanúgy ott vannak mellettem egy vereségnél és egy győzelemnél is, és mindig ugyanazzal az érzelemmel az arcukon várnak engem. Nagyon sokat jelent, hogy megértenek engem és csak boldoggá akarnak tenni.

 

 

Milyen reakciókat vált majd ki Chilében, hogy te leszel a United felnőtt csapatának első játékosa az országból? Mit üzennél a chilei United szurkolóknak?

Az, hogy én lehetek az első játékos a United történetében, aki Chiléből pályára léphet a csapatban, nagyon sokat jelent számomra. Mint ahogy a korábbiakban is elmondtam, számomra egy álom válik valóra azáltal, hogy a Unitedben játszhatok, de ez nem olyan dolog, amit mérni tudok vagy kielemezni. Én továbbra is úgy állok hozzá minden meccshez, mintha otthon, az utcán a barátaimmal játszanék. Ezért imádom ezt a játékot és leginkább ezért nem fordítok olyan nagy figyelmet a közösségi médiára vagy az ehhez hasonló dolgokra. Én csak megpróbálok boldog lenni azáltal, hogy játszhatok. Édesanyám is mindig azt mondja, "élvezd a futballt, mert ez az, amiben a legjobb vagy".

 

Milyen érzelmeket váltott ki Chilében az átigazolásod híre - felbolydulást okozott?

Szerintem a chilei emberek sokat gondolnak rám, de tényleg, én pedig nagyon hálás vagyok az irántam való elköteleződésükért és szerintem elég nagy dolog az, hogy első chileiként játszhatok majd a Manchester Unitedben. Ez egyértelműen nagyon sokat jelent számomra és remélem, hogy ezzel otthon is mély benyomást tehetek.

 

Mi az üzeneted a világ többi Manchester United szurkolója számára?

Itt van Alexis Sanchez! Aki éhes arra, hogy trófeákat nyerjen, úgy mint Bajnokok Ligája, Premier League ... United szurkolók, élvezzétek Alexis Sanchez játékát, üdv!


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!