Lukaku: Alexis itt akart játszani

Romelu Lukaku szerint Alexis Sanchez nagyon elszánt volt, hogy a Manchester Unitedben játszhasson.


Sanchez a hétközi, Tottenham elleni PL-meccsen játszotta bajnoki bemutatkozását a Vörös Ördögöknél, ám sem ő, sem Lukaku nem tudott hatást gyakorolni csapatára, mely végül 2-0-ra kikapott a Wembley-ben.

 

Anthony Martial, Marcus Rashford, Juan Mata, Jesse Lingard és Lukaku eddig is a listán szerepelt, ám Sanchez érkezésével még jobb helyzetben van Mourinho, ami a támadókat illeti.

 

Lukaku - a Sky Sportsnak adott exkluzív interjúban - üdvözölte a chilei érkezését, ám nem aggódik a versenyhelyzet miatt, mivel úgy véli, komoly erőt jelenthet a United számára a trófeákért folyó harcban.

 

"Keményen dolgozom és mindent megteszek annak érdekében, hogy a kezdőcsapat tagja legyek. A menedzser döntése, ha bekerülök, aki tudja, mit tehetek a csapatért - gólokat lövök, gólpasszokat osztok és úgy hiszem, eddigi rövid ittlétem alatt is fontos szerepet játszottam" - mondta a belga.

 

"Ő [Sanchez] a Manchester United játékosa, azért jött, hogy itt szerepeljen. Megérdemli, hogy ezen a nagy színpadon legyen. Olyan ez, amit nagyon akart."

 

"Nagyon tapasztalt, miután játszott a Barcelonában és az Arsenalban is. Csodálattal nézem azt, amit a labdával képes művelni, de leginkább a benne rejlő győzni akarást. Az emberek kritizálják, amiért rosszkedvűnek tűnik, de nem erről van szó. Ő csak nyerő alkat."

 

 

"Beszélek spanyolul, így könnyen kommunikálok vele, de jól beszél angolul is. Mindig próbáljuk, hogy jobban érezze magát egy játékos, ő pedig már nagyon otthonosan érzi itt magát. Szerintem a legjobbat fogjuk látni tőle."

 

A United jelenleg 15 ponttal van lemaradta a listavezető Manchester City-től úgy, hogy már csak 13 forduló van hátra, Mourinho pedig - aki előző héten hosszabbította meg szerződését - a pénteki sajtótájékoztatóján arról beszélt, csapata a második helyért harcol.

 

Romelu nagyon örül menedzsere hosszabbításának, ám nem ért egyet vele abban, hogy csupán a második hely lehet a legmagasabb, amit elérhet idén a csapat.

 

"Természetesen jó [Mourinho hosszabbítása], így minden stabil" - folytatta a csatár. "Folytathatja az építkezést, amit most tesz. Mindenki tudja, hogyan dolgozik ő."

 

"Ha mindent a megfelelő módon teszünk a szezon végéig, nyáron pedig néhány erősítés érkezik, még erősebbek lehetünk, mint amilyenek most vagyunk."

 

"Nem azt gondolom, amit a menedzser. A bajnokság még nem zárult le, tovább kell küzdenünk."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Huddersfield Town

Premier League 26. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!