Manchester United 2-0 Huddersfield Town

A Manchester United Romelu Lukaku és Alexis Sánchez találataival egy végig dominált mérkőzésen 2-0-ra győzött a Huddersfield Town ellen.


José Mourinho négy helyen is változtatott a hétközi Tottenham elleni bajnoki kezdőjéhez képest: kikerült a kezdőből Jones, Young, Pogba, Martial, helyükre pedig bekerült Rojo, Shaw, McTominay és Mata. Pogba esete különösen érdekes, hiszen a mérkőzésen voltak olyan képsorok, amikor heves eszmecserét folytatott az oldalvonal mellett a portugál mesterrel, amit követően le is cserélte őt Mourinho, a francia középpályás gyenge teljesítménye mellett ez is állhat a váltás hátterében.

 

Mindkét csapat a szokásos, első számú szerelésében lépett pályára, a Vörös Ördögök fekete karszalagot is viseltek, ugyanis kedden lesz a müncheni tragédia 60. évfordulója. Ennek emléket állítva egy perces gyászszünet előzte meg a kezdőrúgást.

 

A vendég Huddersfield kezdte a találkozót, de rögtön megszerezte a hazai csapat a játékszert.

 

A mérkőzés első említésre méltó helyzete a vendég kapu előtt alakult ki, amikor Mata kanyarított középre egy – a vendégek által vitatott – szögletet, de veszély nem alakult ki.

 

A 8. percben Sánchez birkózott a felezővonalnál, Lingard elé pattintotta a labdát, aki megindult, lövésig vitte a támadást, de lapos próbálkozására leért a vendég kapus.

 

A 11. percben jobb oldalról Mata ívelt középre egy szabadrúgást, a hosszú oldalon Smalling mélységből érkezett, fejesét viszont nem tudta igazán helyezni, könnyedén fogta a kapus.

 

A 15. percben Billing ütközte le nagyon csúnyán McTominayt, kicsit mintha megfélemlítés lett volna a célja.

 

Az első 10 perc alapján kijelenthető, hogy a vendégek egyértelműen a kontrákra készültek, egy – négy védőből és öt középpályásból álló – kettős falat felhúzva a kapujuk elé.

 

A 16. perc végén ért el a Huddersfield először a hazai kapuhoz, de egy beadást követően nem sikerült kapura tenni a labdát, az ismétlés pedig egy nagyon gyenge próbálkozásra sikeredett.

 

Két perccel később Van La Parra másodszor ütközte le Valenciát, újfent szabálytalanul. Mata ívelt újra középre, a kapus kiütötte a labdát. Az ismétlést Lingard próbálta kapura lőni, de blokkolták a lehetőséget, majd a felpattanó labdára McTominay ugrott, de Kongolo nagyon csúnyán elütötte, mely után McTominayt kellett pár percen keresztül ápolni. Az eset után Mourinho folytatott diskurzust Mike Dean negyedik játékvezetővel, hogy ez mi miatt nem érhetett büntetőt.

 

A 22. percben Mata adott egy remek labdát Shawnak, a 16-oson belül próbálta középre tenni, de nem jutott el Lingardhoz a passz. Egy perccel később egy szögletet követően próbálkoztak a vendégek egy kontrával, Rojo viszont megelőzte Billinget, aki megint csúnyán ütemet tévesztett és elkaszálta az argentin védőt. Ezért már járt a sárga.

 

A 27. perc elején Sánchez cselezett a tizenhatos sarkánál két védő mellett, majd befelé tolta és egy kemény lövést eresztett el a bal alsó sarokra, a kapus viszont hárítani tudott. Az oldalra kiütött labdára Mata futott versenyt védőjével, csúnyán odacsúszott, sárga lapot ért.

 

A 29. percben a második büntetőgyanús szituáció alakult ki, Sánchez került a földre, de a játék ment tovább.

 

Fél óra játék után a mérkőzés képe változatlan, a labdabirtoklás 80-20 a hazaiak számára, a labdajáratás többnyire a vendégek kapujának 30 méteres távolságán belül zajlik, de az eredmény továbbra 0-0.

 

A 33. percben Wagner érezte, hogy Billing időzített bombaként játszik, ezt a potenciális veszélyt csökkentve cserél és Mooy jön a vendégek 8-asának a helyére.

 

A csere után megint Lingard indult meg és lőtt egyet messziről, de középre tartó próbálkozását gond nélkül fogta a kapus.

 

A 36. percben először jutott el úgy a vendég csapat a Vörös Ördögök kapujáig, hogy a beadás után elértek valamit, ugyanis Rojo csak szögletre tudott tisztázni. A sarokrúgásból veszély nem alakult ki, sőt, a benti lökdösődés után szabadrúgás kifelé. A szögletet követően a vendégek védője és kapusa nem értette meg egymást, egymásra vártak, így Lingard lecsapott a labdára, az alapvonalon várta a társakat, Sánchez érkezett is, de az angol inkább kapura próbálta emelni, eredménytelenül.

 

A 39. percben Matával szemben szabálytalankodtak, nagyjából 30 méterre a kaputól, Sánchez állt a labda mögé, a hosszún beinduló Smallingot vette célba, azonban most először sikerült a lescsapdát sikerrel megjátszania a vendégeknek, így nem alakult ki veszély.

 

Az első félidő rendes játékidejének utolsó percében újból felértek a vendégek, ezúttal Smalling tisztázott szögletre.

 

A ráadásban Sáncheznek lett kicsit elege abból, hogy folyamatosan faragják, így ő is már kicsit keményebben, becsúszva érkezett, sárga lap lett a jutalma.

 

A szünetben egyik mester sem változtatott.

 

Másfél percet kellett várni az első lehetőségre, Lukaku talán először ért labdába az ellenfél tizenhatosán belül, Sáncheznek passzolt, akinek a lövését blokkolták. Az akció végén Sánchezt tarolták el újra, ezúttal Smith sárga lapot kapott érte. A középre lőtt szabadrúgás után tömörülés alakult ki, Kongolo tisztázott szögletre. A sarokrúgást követően Valencia próbálkozott a tizenhatos vonaláról középről, újabb blokk érkezett, az ezt követő szöglet után pedig Lingard szabadított fel gyenge lövésével.

 

Az 53. perc elején Sánchez adott egy rendkívül jó kiugratást Shawnak, a lapos beadást azonban tisztázták Lukaku elől a védők.

 

Két perccel később azonban végre megtört a jég, Mata kapott egy kiugratást a bal szélen, a spanyol egy remek labdát adott és a rövid oldalon érkező Lukaku a rövid sarokba lőtt, 1-0!

 

 

A gólt követően változtatott a Huddersfield, kicsit feljebb léptek támadásban illetve a labdakihozatalokat is már a felezővonalnál elkezdték letámadni, továbbá Schindler helyett Hefele érkezett a pályára az 59. percben.

 

A vendégek folytatták a faultokkal teletűzdelt játékot, aminek következtében a csereként beálló Hefele 4 perc után besárgult. A játékmegszakítás közben Pogba váltotta Lingardot.

 

A megítélt szabadrúgást követően sikerült kifejelni a védőknek a labdát, viszont az ismételt beadást Lukaku fejelte fölé.

 

A 67. percben Pogba adott egy zseniális kiugratást Matának, aki egy picit megakadt az átvétellel, így megfordult és középre passzolt, Sánchezt ezúttal a tizenhatoson belül buktatta Hefele. A megítélt büntetőt maga a sértett végezte el, azonban a kapus hárított, de nem volt szerencséje, a kipattanót a chilei már bepofozta, 2-0!

 

 

 

Wágner ezt követően kihasználta utolsó cseréjét is, Van La Parra helyett Ince a pályán.

 

José Mourinho is cserélt, a 70. percben Matát Rashford váltotta.

 

A 72. percben egy gyors ellentámadás végén Valencia adott középre, Lukaku viszont fölé lőtt, egy perccel később Pogba cselezgetett, majd 19-ről mellé lőtt.

 

A 77. percben a Vörös Ördögöknél is kimerültek a cserék, Martial váltotta az első gól szerzőjét, Lukakut.

 

A 80. perc után kicsit leült a hazaiak játéka, kicsit feltörhetett bennünk az érzés, hogy vajon megint visszahozzuk-e a meccsbe az ellenfelet, hiszen a Huddersfield próbált feljebb lépni, több beadással próbálkoztak, de nem tudtak veszélyt jelenteni.

 

A 88. percben Rashford-Martial-Sánchez útvonalon könnyedén a tizenhatoson belül találták magukat a hazaiak, azonban Alexis addig-addig tologatta, amíg kijátszotta magát a lövőhelyzetből.

 

A három perces ráadás már eseménytelenül telt, teljesen megérdemelten nyertek a Vörös Ördögök

 

Premier League, 26. forduló

Manchester United 2-0 Huddersfield Town

Old Trafford, 74 742 néző

 

Vezette: Stuart Attwell

 

United: De Gea – Valencia, Smalling, Rojo, Shaw - McTominay, Matic – Mata (Rashford 71.), Lingard (Pogba 65.), Sánchez – Lukaku (Martial 77.)

 

Nem használt cserék: Romero, Carrick, Lindelöf, Young

 

Huddersfield: Lossl – Smith, Zanka, Schindler (Hefele 59.), Kongolo – Hadergjonaj, Hogg, Billing (Mooy 33.) – Quaner, Depoitre, Van La Parra (Ince 69.)

 

Nem használt cserék: Coleman, Malone, Mounie, Pritchard

 

Gólszerző: Lukaku 55’, Sánchez 68’

 

Sárga lap: Mata, Sánchez, illetve Billing, Smith, Hogg, Hefele


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!