Valencia: Tovább kell harcolnunk

Antonio Valencia kijelentette, a Manchester United tovább fog harcolni a Premier League-ben, függetlenül a táblázaton elfoglalt helyezésüktől.


A Vörös Ördögök a szezon legnagyobb részét a második pozícióban töltötték eddig, jelenleg azonban 13 pontos hátrányuk van a listavezető Manchester City mögött - amely különbség akár tovább is nőhet azt megelőzően, hogy José Mourinho legénysége vasárnap a Newcastle-höz látogatna, miután a városi rivális már szombaton kora este fogadja majd a Leicester City-t. 

 

A hétvégi St. James' Parkbeli látogatás előtt Valencia azonban kijelentette, csapatában továbbra is élnie kell a reménynek - példaként hozva a 2011/12-es idényt az aktuális helyzet hihetetlenül gyors változására, amikor pont fordított szereposztásban, a szomszédvár elorozta a bajnoki címét a United elől a szezon utolsó 6 fordulójában elvesztegetett 8 pontos előnyből. 

 

"Az utolsó pillanatig harcolnunk kell - nem állhatunk le" - jelentette ki a csapat 25-öse a Huddersfield Town múlt szombati 2-0-s legyőzését követően.

 

"Néhány évvel ezelőtt nyolc pontot elszórva engedtük ki kezünkből a bajnoki címet, pedig pár forduló volt már csak hátra. Most még sokkal több mérkőzés van hátra, ezért tovább kell harcolnunk."

 

 

A Tottenham elleni vereségből egy megérdemelt, Huddersfield elleni sikerrel sikerült talpra állni a csapatnak az Old Traffordon, Valencia pedig úgy érzi, megtudták csillantani azokat a kulcsfontosságú képességeket, amelyek kapcsán a szezon hátralévő részében is kihívóként kell őket kezelni.

 

"Mindig a három pont megszerzése a legfontosabb dolog - otthon és jól játszva, ezt a mentalitást pedig a szezon végéig szeretnénk továbbvinni. Megmutattuk milyen minőséget képviselünk, ez pedig megfelelő alapot biztosít ahhoz, hogy az utolsó pillanatig harcoljunk."

 

A védelem jobboldalán bevethető ecuadori játékos a szezon nagy részében Michael Carrick hiányában helyettesi pozícióból első számú csapatkapitánnyá lépett elő a pályán, Valencia azonban első sorban a saját teljesítményére fókuszál, hogy a csapat segítségére legyen.

 

"Szeretném megfelelően képviselni a csapatot, és azt gondolom, hogy ezt a feladatot megfelelően el is látom, de a legeslegfontosabb dolog az, hogy a csapattársaim elégedettek velem" - tette hozzá.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Newcastle - Manchester United

Premier League 27. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!