Newcastle United 1-0 Manchester United

A Newcastle United nagyot harcolva legyőzte az enervált Manchester Unitedet.


Jose Mourinho úgy érkezett Newcastle-be, hogy még soha nem nyert a St. James' Parkban bajnokit aktuális csapatával.

 

Ezúttal sem számíthatott könnyű meccsre, mert a többi találkozó eredményei miatt a Szarkák a kiesőhelyek egyikén kezdték a találkozót. Ahogy egy kiesés ellen harcoló csapat, úgy a Castle is küzdött minden egyes labdáért.

 

Az első 10-15 percben szinte köze sem volt a mérkőzéshez a vendégeknek, Benitez csapata nagyon agresszív focit játszott és a középpályán fölénybe került, amivel folyamatosan a manchesteriek kapuja felé tudott rohanni. Lövőhelyzetek is kialakultak De Gea kapuja előtt, előbb egy szabadrúgás pattant le a sorfalról, amit Shelvey lőtt el egyből, de a spanyol kapus nagyot mentett, majd Perez próbálkozott, de ő nem talált kaput.

 

Martialnak nagyon nem ment a jobb szélen, míg a többi támadó is csak szenvedett, hiszen a hazai védekezés nagyon megölte a támadásépítéseket. Csupán 1-2 alkalommal tudott komolyabb helyzetet kialakítani a rekordbajnok, Lingardnak volt egy ígéretes próbálkozása, amit a debütáló kapus hárított a jobb alsó sarok előtt, valamint Martial lőhetett volna gólt, miután Matic zseniális passzát átvéve a kapusra vezethette a labdát, ám a portás ezúttal is túljárt az ellenfél eszén.

 

Közben azért egyre többet volt a játékszer a Vörös Ördögöknél, ám nagyon nehezen találtak réseket, a Newcastle pedig amint labdát szerzett, komoly erővel próbált előre törni. Szerencsére a védelem - kisebb kihagyásokkal - állta a sarat, így De Geáig nem sok labda jutott el.

 

A 39. percben egy fellőtt labdát szelídített meg Gayle, Smalling belépett elé, a csatár elesett a tizenhatoson belül, de Pawson nem ítélt büntetőt. Pedig a visszajátszáson is úgy tűnt, a védő lábat talált. Ráadásul a meccs elején szintén Smalling szabálytalansága után lőhetett kiváló helyről szabadrúgást a hazai alakulat, így eléggé rezgett a léc Chris-nél.

 

Az utolsó percben Lukaku került lövőhelyzetbe Sanchez passzát követően, de Lascelles leblokkolta a belgát, így kimaradt ez is.

 

 

Fordulás után nagyobb tempóra váltott a manchesteri gárda, jöttek is a helyzetek, de sem Lukaku, sem Sanchez nem tudott gólt szerezni. Előbbinek sikerült, de szabálytalansága miatt a játékvezető szabadrúgást ítélt kifelé, míg utóbbi az üres kapuba guríthatott volna, de mire elszánta magát, egy védő visszaért és menteni tudott.

 

Ahogy lenni szokott, ami kimarad az egyik oldalon, bemegy a másikon; Smalling szabálytalansága - megkapta sárga lapját - után Gayle fejelt le mindenkit, érkezett Ritchie, akit sem Lingard, sem Lukaku nem kísért és üresen, 8 méterről a bal alsóba lőtt, De Geának esélye sem volt. 1-0 a hazaiaknak.

 

Mourinho azonnal változtatott csapatán, levitte Pogbát és Lingardot, helyettük Carrick és Mata folytatták. Ám a változtatásokkal sem tudott lendíteni a Man United játékán, mely továbbra sem tudta komoly nyomás alá helyezni ellenfelét.

 

Bár Martial előtt kétszer is nagy lehetőség adódott egy szöglet után, de hat méterről leadott lövéseit blokkolták a védők.

 

Mint ahogy az utolsó pillanatban Carrick próbálkozásánál is a helyén voltak a védők, nagy kavarodás után csak sikerült nekik felszabadítaniuk és ezzel megszerezni a győzelmet. A manchesteriek nem igazán érdemeltek ma győzelmet, ismét nagyon kilátástalan játékot mutattak be és így Mourinho úgy távozott a stadionból, ahogyan érkezett - nyeretlen bajnokival a háta mögött.

 

 

Premier League, 27. forduló
Newcastle United 1-0 Manchester United
Sports Direct Arena

 

Vezette: Craig Pawson
 

 

 

Newcastle: Dubravka, Yedlin, Lascelles, Lejeune, Dummett, Ritchie, Shelvey, Diame, Kenedy(Atsu 84.), Perez(Hayden 94.), Gayle(Joselu 79.)
Nem használt cserék: Darlow, Manquillo, Merino, Murphy

 

United: De Gea, Valencia, Smalling, Jones, Young, Matic(McTominay 77.), Pogba(Carrick 66.), Sanchez, Lingard(Mata 66.), Martial, Lukaku
Nem használt cserék: Romero, Lindelöf, Rojo, Shaw


Gólszerző: Ritchie 65'


Sárga lap: Smalling, Valencia

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!