Carrick: Ide tartozunk

Michael Carrick szerint a Manchester United visszatért oda, ahova a klub tartozik - a Bajnokok Ligája kieséses szakaszába.


A Vörös Ördögök szerdán este a Ramon Sanchez Pizjuanba látogatnak a legjobb 16 közötti párharc első felvonására, amely a klub első mérkőzése lesz a 2013/14-es szezon óta a legrangosabb európai kupasorozat tavaszi szakaszában.

 

A MUTV-nek nyilatkozva a csapatkapitány úgy érezte, általánosságnak kellene lennie, hogy a manchesteriek a Bajnokok Ligája kieséses szakaszában érdekeltek.

 

"Ez az, amelyet saját magunktól is elvárhatunk - az, hogy a Bajnokok Ligája ezen szakaszában szerepeljünk" - kezdte Michael.

 

"Mindezt nem elfogultságból mondom, hanem azért, mert ennek kellene a normális kerékvágásnak lennie. Nekünk ebben a sorozatban kell szerepelnünk és a legtöbb évben egészen a végéig harcban kell lennünk a végső győzelemért."

 

"Ide tartozunk, és bár most hosszabb idő után ez az év kiemelkedő ebből a szempontból, évről-évre ennek kellene megismétlődnie."

 

Carrick 12 éves Old Traffordon töltött karrierében ez a nyolcadik alkalom, hogy a Manchester United kvalifikálni tudta magát a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjébe. A középpályás ezen kívül pedig tagja volt a máig emlékezetes módon 2008-ban az egész sorozatot megnyerő csapatnak, illetve a 2009-ben és 2011-ben döntős együtteseknek is.

 

 

"Néhány évvel ezelőtt megállíthatatlan menetelésben voltunk" - emlékezett vissza arra az időszakra.

 

"Minden szezonban nagyobbnál-nagyobb mérkőzéseket vívtunk, és mivel mindig arra törekedtünk, hogy jól teljesítsünk, ezért egyfajta megszokássá kezdett válni. Ez az, amihez most vissza kell térnünk, hogy ezek a mérkőzések egyfajta rutinná váljanak."

 

Valószínű, hogy a csapat 16-osa ebben a szezonban ízlelheti meg utoljára a Bajnokok Ligája levegőjét játékosként, és elmondása szerint igyekszik minden egyes pillanatát még kiélvezni, amellett hogy természetesen azon fog dolgozni, hogy minél messzebb segítse csapatát a sorozatban.

 

"Számomra valószínűleg ezek a hónapok játékosként az utolsók, ezáltal pedig nagyon különleges érzés lett rajtam úrrá. A karriere vége felé a nagyobb mérkőzéseket a bajnokságban, a kupákban és a Bajnokok Ligájában már nem veszi biztosra az ember, már ami a pályára lépést illeti."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Sevilla - Manchester United

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő 1. mérkőzés ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!