José nyugodt és koncentrált

José Mourinho nyugodtnak érzi magát a Manchester United Sevilla elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntő 1. mérkőzése kapcsán, és kijelentette, csak a negyeddöntő elérésekor szabad a sorozat végső megnyeréséről álmodozni.


A Vörös Ördögök szerdán este, a sevillai Ramón Sánchez Pizjuánbanban néznek farkasszemet a La Ligaban érdekelt együttessel, amely stadionról jó emlékeket őriz José Mourinho. Ebben a stadionban élhette át a menedzser ugyanis, amikor az FC Porto irányításával megnyerte az UEFA-kupa döntőjét a Celtic ellen, míg a Real Madridot vezetve háromszor is győzni tudott a Sevilla ellen saját pályájukon, amelyekből kétszer ráadásul 6-2 arányban.

 

Mourinho ezúttal nem számít hasonló eredményre, de elmondása szerint ő és játékosai maximálisan csak az előttük álló feladatra koncentrálnak és eltökéltek, hogy biztosítsák helyüket a legjobb 8 között.

 

"Nyugodt vagyok és szerintem annak is kell lennem" - kezdte a MUTV-nek.

 

"Ez egy fontos meccs, egy kieséses párharc első felvonása, ha pontosak akarunk lenni. Fontos a nyugalom és hogy felkészüljünk a mérkőzés nagyságára, de mindezt az érzelmek kontrollálásával, mert ez egy olyan mérkőzés, ahol a legmagasabb szinten kell teljesítenünk."

 

"Nagyon nehéz ebben a stadionban játszani, mert ez egy olyan hely, ahol a szurkolók imádják kieséses rendszerű mérkőzésen biztatni az övéiket. Szokták is a kieséses szakaszok csapatának nevezni őket, mert általában nagyon sikeresek, egyrészt a helyi kupában is, de leginkább az Európa-ligában. A közönség együtt él a játékkal, nem csak azért jönnek, hogy szemlélők legyenek, ezáltal pedig hatalmas nyomást raknak az ellenfél és a játékvezető vállára is."

 

"Korábban is említettem már, hogy annak a csapatnak már megvan az esélye a végső győzelemre, amely eljut a negyeddöntőig. A legjobb 8-ig eszembe se jutott se a Portoval, se a Interrel, hogy megnyerhetjük, onnantól érzi azt az ember, hogy bármi megtörténhet. Semmi, így a csapat dinamikája sem fog megváltozni. Viszont az a normális tendencia, hogy ilyenkor a csapatok sokkal jobban készen állnak arra, hogy nyerjenek. De azt gondolom, hogy bármely negyeddöntős résztvevő csapat érezheti úgy, hogy bármi megtörténhet. Úgyhogy ebből kifolyólag szerintem a nyolcaddöntőből bejutni a negyeddöntőbe egy nagyon fontos lépés."

 

 

Mourinhot megkérdezték azokról a néhány Sevilla-játékostól származó véleményekről is, miszerint a United a párharc esélyese, amelyre így felelt:

"Számomra a 'favorit' és a 'nem favorit' szavaknak nincs jelentése."

 

"Védekezésben nagyon szervezettek, minden játékosuk kiveszi a részét belőle. [A Sevilla edzője, Vincenzo] Montella olasz - az olasz edzők pedig pontosan tudják, miként szervezzék meg nagyon kompakt módon csapatukat védekezés szempontjából. Könnyen észrevehető nekem is, hogy a szélső középpályások és védők között kisebb lett a távolság. A szélsők visszahúzódnak, hogy kisegítsék a szélső védőket - nem úgy, mint Angliában, mert ott néhány szakértő, akik még soha életükben nem ültek a kispadon, úgy gondolja, hogy a szélsőknek nem kell védekezniük, és a középpályásoknak csak a támadás a feladatuk. De jelenleg ez csak Angliában a felfogás, és csak a jelenlegi generáció szakértőinél."

 

"A Sevilla ellen nem hiszem, hogy lehetséges lenne sok gólt szerezni, és azt gondolom, hogy mondhatnak amit akarnak, és tarthatnak minket favoritnak, nagyon szoros összecsapásra van kilátás. Semmit nem jelent, hogy ezt aggatják ránk. Én szívesebben mondom azt, hogy jó játékosaik vannak és kiváló csapatuk, amely remek mentalitással rendelkezik a kieséses szakaszokban. A Sevilla a kupasorozatok klubja, amely élvezi, hogy a Király-kupában és az Európa-ligában szerepelhet, most pedig lehetőségük van arra, hogy Európa legrangosabb kupasorozatában mérettessék meg magukat, úgyhogy a motivációjuk egyértelműen nagyobb is lesz ezáltal."

 

 

Visszaidézve a sevillai sikerét a Porto együttesével, José így fejezte be:

"Azt kell hogy mondjam, a 2003-as UEFA-kupa siker nagyon sokat jelentett, mert az volt az első alkalom, hogy európai kupadöntőt játszhattam, ráadásul egy nagyon fiatal és tapasztalatlan csapattal. Számunkra a döntőbejutás és a végső győzelem rengeteget jelentett. Tudom, hogy arattam már nagy győzelmeket itt Sevillaban, de emellett volt már vereségben is részem és őszintén szólva én nem vagyok az a fajta ember, akire a múltban történtek bármilyen hatással is lennének a jelenben. Én csak arra gondolok szerdán, majd két hét múlva az Old Traffordon, hogy mindkét csapat nagyon kiegyensúlyozott, és szerintem a továbbjutási esélyek is azonosak, de mi nagyon szeretnénk a mi javunkra billenteni a mérleg nyelvét. Mindent bele akarunk adni és magabiztosak vagyunk, hogy a két felvonás során sikerrel is járhatunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Sevilla - Manchester United

Bajnokok Ligája nyolcaddöntő 1. mérkőzés ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!