Mourinho Pogba profizmusát dicsérte

A portugál trénernek tetszett Pogba profizmusa, miután kispadra kényszerült a középpályás a Sevilla elleni meccsen.


A francia játékos meglepetésre kikerült a szerdai Bajnokok Ligája mérkőzés kezdőcsapatából, azonban a 17. percben Herrera sérülését követően már be is cserélte őt Mourinho.

 

Pogba a Newcastle és a Tottenham elleni meccseket se játszotta végig, mindkét mérkőzésen idő előtt lehozta őt Mourinho, a Huddersfield elleni FA-kupa győzelem során pedig betegség miatt még a keretbe sem került be.

 

Az utóbbi hetekben történtek miatt állítólag Pogba és Mourinho között feszültség alakult ki, azonban a vasárnapi meccs előtt a portugál tréner tiszta vizet öntött a pohárba és a Sky Sports-nak a következőket nyilatkozta:

 

 

"Láthatták a Sevilla elleni meccset. Mindig sokkal nehezebb a kispadról beállni, mint az első felállásban kezdeni" - mondta Mourinho.

 

"Az a játékos, aki kezdőként lép pályára, az jobban elő van készítve, és így könnyebb dolga van. A kispadról beállni bemelegítés nélkül kemény dolog, és nehéz felvenni az iramot. Úgy gondolom, hogy legutóbb ő nagyon pozitív volt a számunkra."

 

"A részletek pedig csak részletek. Néha bizonyos játékosoknak öt perc kell, hogy készen álljon a kispadról. Sokszor nincs meg a csontvédőjük, a szorítójuk, a mezük, vagy hasonló. Neki [Pogba - a szerk.] csupán tíz másodperc kellett, hogy pályára léphessen."

 

"Megmutatta a profizmusát, és annak ellenére, hogy a kispadon volt készen állt, hogy segítse a csapatot, és ezt meg is tette."

 

"Szerintem nagyon profi módon reagált azon két alkalommal, amikor a kispadon volt. A Huddersfield elleni bajnokin is a kispadon volt és profi módon viselte. Most pedig a Sevilla ellen is hasonlóan cselekedett."

 

 

Mourinhót Lukaku negatív rekordjáról is kérdezték, amely a Premier League legjobb nyolc csapata elleni góltalanságra vonatkozik. A belga csatár tíz alkalommal lépett pályára a következő csapatok ellen, azonban eddig még nem sikerült gólt szereznie ellenük: Manchester City, Liverpool, Chelsea, Tottenham, Arsenal, Burnley és Leicester.

 

Amikor Mourinhót arról kérdezték, hogy Lukaku miért nem volt képes gólt szerezni eddig a legjobb nyolc csapat ellen a bajnokságban, akkor a következőket mondta: "Nem tudom, viszont nem aggódok - 21 gólja van eddig, ami nem rossz."

 

"A játékosok teljesítményét nem úgy mérlegelem, ahogy azt maguk teszik. Más pontok vannak az elemzéseimben, és örülök Romelu teljesítményének, még amikor nem is szerez gólokat."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!