Mourinho: Egy nagyon jó csapatot győztünk le

José Mourinho úgy érzi, legénysége "egy nagyon jó csapatot" győzött le, miután a Manchester Unitednek vasárnap délután hátrányból sikerült felülkerekednie a bajnoki címvédő Chelsea-n az Old Traffordon.


Egy nagyon jó csapatot győztünk le

"Szerintem egy fantasztikus csapatot vertünk meg. Nem véletlenül lettek az előző szezonban bajnokok. Nem véletlenül játszottak úgy a Barcelona ellen, ahogyan tették. Nem véletlenül kezdték úgy a mérkőzést ellenünk, ahogyan láthattuk. Egy nagyon jó csapatot győztünk le, ehhez pedig szervezettnek kellett lennünk, de emellett szükség volt az alázatos hozzáállásunkra is, amelyben mindenki dolgozik, harcol és mindenki megpróbálja az előre meghatározott tervet követni. Megismétlem, egy nagyon jó csapat ellen tudtunk nyerni."

 

Szoros mérkőzés volt

"Nagyon jól kezdték a mérkőzést, ez elég egyszerűen kijelenthető. Amikor a Chelsea kapufát rúgott, ránéztem a játékosaimra és azon gondolkodtam 'mit tudnánk tenni?' és hogy 'kit okolhatnék?', de annyira gyönyörűen játszották ki azt a helyzetet, hogy erre nem tudtam semmit se mondani. Ők egy nagyon jó csapat - a futballjuk az automatizmusokra és a begyakorolt mozdulatokra épül. Fantasztikus dinamizmussal képesek megjátszani a szárnyvédőiket. Én megpróbáltam olyan megoldáshoz nyúlni, amelyben középen lehetünk veszélyesek, mert a Chelsea minden egyes csapatrészében nagyon erős, és így úgy játszhattunk ellenük, amely biztosított arról, hogy nem fogunk sok gólt kapni. Szerintem jól kordában tudtuk tartani Hazardot. Willian természetesen egy lenyűgöző játékos és a góljával végződő akcióban teljesen túljárt az eszünkön, de a mérkőzés előrehaladtával mi tudtunk jobban reagálni a kialakult helyzetre, jobban irányítani tudtuk a mérkőzés alakulását, anélkül hogy ez rengeteg helyzetben megmutatkozott volna. Nem volt sok helyzetünk, ahogy nekik se. Ebből a szempontból teljes mértékig ilyen mérkőzésre számítottam akkor, amikor a mérkőzés előtt nyilatkoztam - szoros összecsapásra."

 

 

McTominay fantasztikusan látta el feladatát

"Szerintem ő egy fantasztikus játékos - egy olyan játékos, akit modern középpályásnak nevezünk és aki mindent összevetve egy kicsit hasonlít azokra a klasszis középpályásokra, akiket a múltban láthattunk játszani. Ők mindenre képesek. Az egyetlen dolog, amit még nem láthattunk tőle, az a gólszerzés, de arra is képes. Mivel egészen más feladatokkal bíztam meg eddig, ezért nem volt erre lehetősége. Az alapoktól kezdtük meg az ő felépítését, az alapokat pedig csodálatosan teljesíti. Szerintem gólokat is fog majd szerezni - megvan ehhez a tehetsége. A felkészülési szezonban erről is meggyőződhettünk. De mi a sokoldalúságát próbáljuk kiaknázni, ebben a tekintetben pedig fantasztikus munkát végez számunkra. Ahogyan tette azt a Sevilla ellen Banega esetében, úgy most Eden Hazardot is levette a pályáról, úgyhogy nagyon boldog vagyok a játékosom miatt."

 

Nagyszerű csapatmunka

"Nem szeretek egyénileg kiemelni senkit - szerintem [Nemanja] Matic fenomenális volt, [Paul] Pogba pedig fantasztikus mérkőzést játszott a középpályánkon. Beszélhetnék a középhátvédjeinkről, ahogyan a támadóinkról is - illetve Alexisről is, aki amellett, hogy a támadószekciónk harmadik tagja volt, a középpályánk negyedik játékosaként is nagy munkát végzett a Scott előtti terület lefedésével. Szerintem mindenki hatalmas erőfeszítést tett a győzelemért. Hogy az eredmény lehetett volna-e döntetlen? Igen. De szerintem a második félidőben sokkal magabiztosabbak voltunk, a védekezésünk sokkal biztosabb lábakon állt, és szerintem ha valaki megérdemelte a győzelmet, akkor azok mi voltunk. De ha azt mondták volna, hogy ez most döntetlen, akkor azt is elfogadtam volna. A legfontosabb dolog, hogy egy fantasztikus csapatot tudtunk legyőzni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!