Lukaku: Trófeák kellenek, hogy elismerjenek

A Manchester United csatára, Romelu Lukaku szerint góltermelékenysége "több tiszteletet" érdemelne, azonban tisztában van vele, hogy ez addig nem fog megtörténni, amíg nem tud trófeákat nyerni a csapattal.


Lukaku gólt szerzett és kiosztott egy asszisztot is, amikor vasárnap a Premier League 28. fordulójának rangadóján a Vörös Ördögök legyőzték korábbi csapatát, a Chelsea-t 2-1-re.

 

Ez volt első találata az angol bajnokság top 6 csapata közé tartozó együttesek ellen mióta a nyáron 75 millió fontért az Old Traffordra igazolt az Evertontól, de a 24 éves játékos szerint már eddig is eleget tett le az asztalra ahhoz, hogy bizonyítson.

 

"Már elég régóta játszom profi szinten" - kezdte a belga erőcsatár.

 

"16 éves korom óta vagyok a profik között. Évről-évre 20 gólt várnak tőlem az emberek. Sorozatban 10 éve sikerül ezt megtennem, úgyhogy szerintem bizonyítottam azt, hogy mire vagyok képes."

 

"Egy kicsit több tiszteletet várnék irányomba, de hát ez a helyzet. Nem figyelek [a kritikákra]. Én csak fejlődni szeretnék és megmutatni az embereknek, hogy mire vagyok képes a pályán."

 

Annak ellenére, hogy karriere során 357 tétmérkőzésen már 167 gólt tudott szerezni, Lukaku még nem emelhetett magasba egyetlen trófeát sem felnőtt pályafutása során.

 

Amikor arról kérdezték, szerinte mivel tudna tiszteletet kivívni maga számára, Lukaku válasza eléggé egyértelmű volt.

 

"Azzal, ha trófeát nyernék" - tette hozzá.

 

"Győzni akarok. Addig amíg ez sikerül és sikerre tudom vezetni a csapatomat, addig mindig nagyon elégedett leszek."

 

"Futballistaként nem az egyéni sikerekre hajtok. Szerintem a legtöbb nagy játékos, akit manapság elismerünk a futballban, olyan, aki trófeát tudott nyerni, és én is közéjük akarok tartozni."

 

 

A nyár folyamán egészen másként is alakulhattak volna Lukaku dolgai, így tegnap az Old Traffordon akár ellenfélként is pályára léphetett volna.

 

Antonio Conte eléggé élénk érdeklődést mutatott iránta mielőtt a Unitedet választotta volna - Lukaku szerint azonban egyértelműen jó döntést hozott.

 

"A döntéseimet a szívemmel és a fejemben lévő dolgokkal egyetértésben szoktam meghozni."

 

"A megfelelő döntést hoztam meg a magam számára. Ahogy láthatja mindenki, jó helyzetben vagyok. Olyan menedzserrel és csapattársakkal vagyok együtt, akik mindennap arra sarkallnak, hogy még többet adjak. Az a kihívás számunkra, hogy trófeát nyerjünk és én pontosan ezt akarom elérni."

 

Lukaku már szezonbeli 22. találatát jegyezte a Chelsea ellen, és mivel még három hónap hátravan az idényből, még a 30 gól sem tűnik elérhetetlen célnak első Unitedes évében.

 

Ezzel kapcsolatban pedig kijelentette, a United szurkolói még nem is láthatták a legjobb formáját.

 

"Továbbra is keményen kell dolgoznom. Szerintem elég jó mérleggel rendelkezem. Elég sok gólt szereztem a szezonban és ezt a sorozatot folytatni is szeretném. Tudom, hogy fejlődhetek, és a kemény munka mellett ezen is akarok dolgozni. Trófeákat akarok nyerni. Két sorozatban még továbbra is esélyesek vagyunk a végső győzelemre. Nem lesz könnyű, de szép kihívás."

 

"24 éves vagyok és szerintem még rengeteg évem van fejlődni amíg a pályafutásom csúcsára érek, úgyhogy soha nem fogok megelégedni. Mindig fejlődni akarok és jobbá lenni, ez pedig szép kihívás."


ESPN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!