Smalling: A Chelsea győzelem megmutatta szándékainkat

Chris Smalling kijelentette, a Manchester United eltökélt, hogy a Premier League-beli második helyük megőrzésével kvalifikálják magukat a Bajnokok Ligájába, nem pedig úgy hogy a top négy valamelyik helyén végeznek.


Bár egy ezüstérmes pozícióval soha nem fognak megelégedni az Old Traffordon, a bajnoki cím igen távolinak tűnik miután a listavezető Manchester City egy mérkőzéssel kevesebbet játszva 13 pontos előnnyel rendelkezik.

 

Ezt figyelembe véve Smalling hiszi, hogy a vasárnapi, 2-1-es Chelsea elleni hazai győzelmet követően a második hely megszerzése kell, hogy cél legyen a Vörös Ördögöknek, amelynek köszönhetően már hat pontos előnyre tettek szert a jelenleg ötödik helyezett Kékek előtt.

 

Antonio Conte legénysége egy esetleges győzelemmel pontszámban beérte volt a Unitedet, Romelu Lukaku és Jesse Lingard góljainak köszönhetően azonban megtudták fordítani a mérkőzést a hazaiak, és ezzel a fordulót követően megőrizték második helyüket is a tabellán.

 

Smalling szerint a Chelsea elleni sikernek kulcsfontosságú üzenete van, a védő pedig magabiztosságot érez a Crystal Palace és a Liverpool elleni bajnoki mérkőzéseket megelőzően.

 

"Hatalmas eredményt sikerült elérnünk, amely megmutatta a szándékainkat" - mondta Chris a vasárnapi mérkőzést követően.

 

 

"A Liverpool ellen újabb fontos rangadó, és az azzal együtt járó parázs hangulat vár majd ránk, de erre szükségünk is lesz ahhoz, hogy úgy játszhassunk, ahogyan tettük azt a második félidőben [a Chelsea ellen]."

 

"A hazai formánknak és a szurkolóinknak köszönhetően magabiztosan várhatjuk az előttünk álló feladatokat. Egy olyan eredmény, mint amilyen a Chelsea elleni, egyértelműen növeli az önbizalmunkat. Azt figyelembe véve, hogy milyen közel állunk egymáshoz, ez gyakorlatilag egy hat pontos mérkőzés volt, így ezt hihetetlenül nagy fegyvertény volt megnyerni."

 

"Az önbizalom idővel csak tovább fog növekedni és már készen is állunk a következő megmérettetésre. Gyakorlatilag az egész szezon során a második helyet foglaljuk el, úgyhogy csak rajtunk múlik, hogy sikerül-e a végelszámoláskor is ezt a pozíciót elfoglalni."

 

"Mindegyik csapat a top ötben ott fog tülekedni, hogy abban a pozícióban végezhessen, ezért még nagy mérkőzések elébe nézünk, és a hazai formánkat tekintve szerintem nagy előny számunkra, hogy a legtöbbjükkel hazai pályán játszhatunk majd."

 

"Ha sikerülne elhúznunk a Liverpooltól és a Chelsea-től, akkor ez sikerülhet is. Ez az első számú és legfontosabb célunk. Természetesen még sok mérkőzést kell játszanunk, de az, hogy a riválisaink ellen vívhatjuk ki a sikert, mindenkit feldob a csapaton belül. Már tűkön ülünk, hogy pályára léphessünk a következő mérkőzésünkön, de erre egészen jövő hétfőig várnunk kell."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Crystal Palace - Manchester United

Premier League 29. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!