Crystal Palace 2-3 Manchester United

Kétgólos hátrányból fordította, és nyerte meg a mérkőzést a United, ezzel a Palace továbbra is nyeretlen a PL-ben a Vörös Ördögök ellen.


Bizakodva várták a találkozót a Fanatikusok, hiszen a Manchester United ahhoz a Crystal Palace-hoz látogatott, mely kieső helyen állt, melynek szinte a teljes kezdőcsapata sérült volt, mely még soha nem győzte le aktuális ellenfelét a PL-érában.

 

Hiába a sok pozitív előjel, a Sasok kezdték jobban a találkozót, sokkal jobb hozzáállással játszottak, kevesebb hibát vétettek, aminek meg is lett az eredménye. Ugyanis a 11. percben Benteke átadása után Townsend szerezte meg a vezetést Roy Hodgson csapatának.

 

Teljesen sokkolóan hatott a bekapott gól a Unitedre, a játékosok talán még több hibát vétettek, mint előtte. Egyszerű labdavezetés, átvétel, de akárcsak egy sima passz üres területre is nehéz feladatot jelentett a vendégek számára. Pogba szórta el a labdákat, Sanchez alig tudott előre játszani, Lukakut ritkán találták meg a társak, Lingard meg - bár rengeteget futott - teljesen láthatatlan volt támadásokban.

 

Egészen 20 perc kellett ahhoz, hogy végre valami érdemlegeset hozzon össze Jose Mourinho csapata; Sanchez löbbölt a védők mögé, Lukaku azonban centikkel lemaradt a labdáról, így nem lett semmi a lehetőségből. De legalább volt valami élet az ellenfél büntetőterületén belül.

 

Percekkel később Pogba beadását ejtette ki Hennessey, ám egyetlen támadó sem volt körülötte, így a védők tisztázni tudtak.

 

Hiába volt három belső középpályás a Unitednél, mégis a Palace játszott fölényben ott, rengeteg labdát szedtek össze McArthurék, míg Matic-ék leginkább csak kergették a játékszert.

 

Bár a hazaiak is hibázgattak, ami miatt több támadásuk elhalt idő előtt, hátul nagyon megszervezetten játszottak, a Vörös Ördögök képtelenek voltak komoly nyomást helyezni ellenfelükre.

 

A második játékrész elején cserélt Mourinho, lehozta McTominay-t és helyette Marcus Rashfordot küldte pályára a több támadóerő érdekében.

 

Azonban egy ostoba védelmi hiba után a Palace szerzett gólt; a középpályán kapott szabadrúgást a hazai alakulat, amit Townsend gyorsan elvégzett, van Aanholthoz passzolt, a vendégek védelme aludt, így les sem volt, mert beragadtak többen is, a hazaiak játékosa pedig a kapuig loholhatott és nem is hibázott, 2-0 a Palace-nak.

 

Percek kellettek, mire felállt a padlóról a manchesteri gárda, szerencsére viszonylag gyorsan sikerült szépítenie, egy szöglet után Valencia ívelése találta meg Smallingot, aki okosan fejelt a kapuba.

 

 

A kapott gólra Benteke próbált válaszolni egy találattal, de fejese kapu mellé szállt.

 

Kezdett éledezni Mourinho csapata, Pogba kétszer is lehetőséghez jutott, de nem sikerült gólt szereznie, mint ahogy Rashfordnak sem szabadrúgásból. Sőt, Matic konkrétan centikre volt a góltól a 74. percben, ám Bentekének sikerült tisztáznia a gólvonalról.

 

Ami nem sikerült nekik, sikerült Lukakunak a 76. percben. Sanchez lövése pattant meg a védelmen, így pattant a lécre, onnan vissza a játéktérre, épp Lukaku elé. A belga csatár várta a megfelelő pillanatot, ami eljött és a rövidbe lőtt, kiegyenlítve az állást.

 

Majdnem 3-2 lett a következő percben, ám Benteke 6 méterről leadott fejesénél De Gea hatalmasat védett.

 

Azután, hogy 2-2 lett az eredmény, a United érezhette magát előnyben, már ami az érzelmi oldalt illeti, ez meg is látszott a mérkőzésen, a vendégeken látszott inkább, hogy győzni akarnak.

 

Össze is jött a három pont a manchesterieknek, ugyanis a 92. percben Nemanja Matic igen nagy gólt akasztott Hennessey kapujába, megfordítva az állást!

 

Rendkívül nehézzé tette magának a mérkőzést a United azzal, hogy a játékosok elképesztően sok hibát vétettek, főleg az első játékrészben. De végül csak sikerült győzelmet szerezni, ezzel ismét második helyen áll a gárda.

 

 

Premier League, 29. forduló
Crystal Palace 2-3 Manchester United
Selhurst Park

 

Vezette: Neil Swarbrick

 

Palace: Hennessey, Wan-Bissaka, Kelly, Tomkins, Van Aanholt, Townsend, McArthur, Milivojevic, Schlupp(Riedewald 80.), Sorloth, Benteke
Nem használt cserék: Lee, Cavalieri, Souare, Delaney, Rakip, Jach

 

United: De Gea, Valencia(Mata 67.), Lindelöf, Smalling, Young(Shaw 67.); McTominay(Rashford 46.), Matic, Pogba, Alexis; Lukaku, Lingard
Nem használt cserék: Bailly, Carrick, Darmian, Joel Pereira

 

Gólszerző: Townsend 11', van Aanholt 48' illetve Smalling 55', Lukaku 76', Matic 92'

 

Sárga lap: Townsend illetve McTominay, Young, Matic

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!