Smalling: A szurkolók győzelmet érdemeltek

Chris Smalling azoknak a szurkolóknak ajánlotta a Manchester United parádés fordítás utáni Crystal Palace elleni győzelmét, akik hétfőn este elkísérték őket a Selhurst Parkba.


A Vörös Ördögök fantasztikus talpra állást produkáltak és 2-0-ról megfordítva az eredményt 3-2-re nyertek, köszönhetően Nemanja Matic hosszabbításban szerzett távoli góljának.

 

Körülbelül 2000 szurkoló tette meg a közel 500 mérföldes utazást Dél-Kelet Londonba, amelyet egy érzelmekkel teli eseménnyel zárhattak, amikor Nemanja Matic több csapattársával együtt a szurkolók között ünnepelte pályafutása első manchesteri találatát.

 

Smalling, akinek szezonbeli második góljával, amely egy remek fejesből született, kezdődött meg a talpra állás, majd folytatódott Romelu Lukaku egyenlítésével, úgy érzi, a három pont egyfajta jutalom lojális szurkolóik számára, akik vállalva a hosszú utazással járó kényelmetlenséget is, megmutatták a klub iránti elköteleződésüket.

 

"Látható volt, hogy milyen érzelmek szabadultak fel, amikor a mérkőzés legvégén együtt ünnepeltünk a szurkolóinkkal" - kezdte a védő a MUTV-nek.

 

"Már elég régen élhettünk át utoljára egy ehhez hasonló fordítást, de nagyszerű érzés volt. Szerintem a szurkolók nagyon megérdemelték."

 

 

A vendégcsapat a 48. percben már két gólos hátrányban volt Andros Townsend és Patrick van Aanholt találataival, de egy minden tekintetben jobb teljesítményt hozó második félidővel José Mourinho legénysége a maga javára fordította a mérkőzést. Smalling szerint ebben a portugál menedzser cseréinek is nagy szerepe volt, emellett pedig dicsérte a csapat karakterét is.

 

"Nagyon pocsékul kezdtük az első félidőt, de a második félidőre már megvolt az intenzitás a játékunkban, és a végén megérdemeltük, hogy nyerhessünk" - tette hozzá.

 

"A cserék jelentették a különbséget a szünet után - mindegyik lehetőségünket hamar kihasználtuk, és mindegyik döntés ült is."

 

"Szerintem ez a 'soha nem adom fel' hozzáállás diadala volt, és hogy megtudtuk mutatni, milyen győztes karakter lakozik a játékosainkban 2-0-s hátrányban is. Normális esetben nem szabadott volna két gólos hátrányt összeszednünk, de egy ilyen mérkőzésen, és egy olyan helyszínen, mint a Selhurst Park, ez is előfordulhat."

 

"Kőkeményen küzdöttünk, amely a végén győzelmet ért számunkra. Valószínűleg ez néhány versenytársunkat, akik 2-0-nál már pezsgőt bontottak, hideg zuhanyként érhetett. A Palace az erősségeit kihangsúlyozandó két magas, erős csatárral lépett pályára, amellyel számos problémát okoztak számunkra. Tudtuk, hogy jól kell állnunk a lábunkon ahhoz, ha sikert akarunk elérni, és jó csatát sikerült velük szemben vívnunk - élveztem."

 

A drámai feltámadásnak köszönhetően a Manchester United visszavette második helyét a Premier League-ben, amellyel együtt visszaállt a két pontos előnyük is az őket üldöző, és a következő fordulóban hozzájuk látogató örök rivális Liverpool előtt.

 

"Szerintem a visszaelőzés csak még tökéletesebbé teszi a feltételeket a Liverpool meccsre. Most három nagyon fontos hazai mérkőzés vár ránk három különböző sorozatban. Az Old Traffordon játszva bármi lehetséges. A Liverpool elleni mérkőzések mindig különlegesek. A mai este után már arra a mérkőzésre fordítjuk a figyelmünket és nagy mosollyal az arcunkon fogjuk fogadni őket az Old Traffordon."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Liverpool

Premier League 30. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!