Lukaku: Mourinho őrmestere vagyok

Romelu Lukaku a hétvégi, Liverpool elleni derbi előtt Thierry Henrynak adott exkluzív interjújában elmondta, hiszi, hogy José Mourinho "pályán lévő őrmesterének" tartja.


Az ősi riválisok - akiket csak két pont választ el a tabellán - szombaton ebédidőben csapnak majd össze a Premier League 30. fordulójának csúcsrangadóján, amely egyik kulcsszereplője bizonyosan Lukaku lesz.

 

Mióta a nyáron 90 millió fontért az Evertontól az Old Traffordra igazolt, 29 Premier League mérkőzésből 28 alkalommal a kezdőcsapatban kapott helyet, csak az egykori csapata elleni januári, 2-0-s manchesteri győzelemmel végződött idegenbeli találkozót hagyta ki agyrázkódás miatt.

 

A 2018-as naptári évben minden sorozatot figyelembe véve 11 tétmérkőzésen 11 gólból vette ki a részét, nyolcszor gólszerzőként, háromszor pedig előkészítőként.

 

Mourinho a szezon számos pontján emelte ki csatárát személyre szabott dicséretével, kijelentve, hogy ő nem csak a csatár góljaira, de a csapat játékából való részvállalására is koncentrál teljesítménye megítélésekor.

 

Lukaku elmondta, fontos csapattagnak érzi magát a United keretén belül, szerepkörének leírására pedig harcászati analógiát használt.

 

"Szerintem a menedzser fejében én egy pályán lévő őrmester vagyok, ami egy csatár esetében furcsa, mert ilyen szerepkört inkább középpályások szoktak betölteni" - kezdte Lukaku annak az Henry-nak, aki egyébként a belga válogatottnál másodedzőként is kapcsolatban áll vele.

 

 

"Mindig keményen dolgoztam és hálás vagyok az elismerésért, de végül is én egy csatár vagyok, akinek gólokat kell szereznie."

 

"Szerintem ő nagyon jó volt eddig hozzám, de szerintem azt is tudja, hogy eléggé katonás a mentalitásom."

 

"Azt gondolom, hogy elég nagy a munkabírásom és a terhelhetőségem, így ő pedig tudja, hogy bármikor jöhet hozzám, ha valamit kérni szeretne. Én mindig magam elé, az első helyre teszem a csapat érdekeit, ezt pedig vele is közöltem. Azt mondtam, hogy 'a csapat a legfontosabb'."

 

"A győzni akarásom mióta a klubhoz kerültem, minden korábbinál nagyobb és erősebb, mert nekem mindig csak a győzelem és az számít, hogy trófeákért legyünk harcban. Ezeket a dolgokat mindig a személyes céljaim elé helyezem, ezzel pedig ő is maximálisan tisztában van, ezért kapok folyamatosan játéklehetőséget."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Liverpool

Premier League 30. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!