Lukaku tényleg Mourinho "őrmestere"?

José Mourinho reagált a Manchester United csatára, Romelu Lukaku állítására, miszerint hogy ő az "őrmestere" a pályán.


A belga csatár a héten a Sky Sportsnak nyilatkozott:

"Szerintem a menedzser fejében én egy pályán lévő őrmester vagyok, ami egy csatár esetében furcsa, mert ilyen szerepkört inkább középpályások szoktak betölteni."

 

"Mindig keményen dolgoztam és hálás vagyok az elismerésért, de végül is én egy csatár vagyok, akinek gólokat kell szereznie. Szerintem ő nagyon jó volt eddig hozzám, de szerintem azt is tudja, hogy eléggé katonás a mentalitásom."

 

Ez odáig vezetett, hogy Mourinhot megkérdezték, mit is gondolt a szombat délutáni Liverpool elleni derbi felvezetéseként interjút adó házi gólkirálya, aki nem mellesleg pályafutása 100. Premier League gólja megszerzéséért is küzdeni fog az ősi rivális ellen.

 

 

"Nem tudom" - válaszolta José.

 

"Nevettem vele ezen, így ez rendben van. Ő egy nagyon fontos ember számomra, egyike azoknak, akiben megbízok. Szeretem a hozzáállását és a karakterét."

 

"A Crystal Palace ellen semmi egyéb nem történt a harmadik gólunkat követően, mint hogy közöltem vele azt, hogy 'középhátvéd', úgyhogy a fordítás után a védelem tengelyében játszott [Chris] Smalling és [Victor] Lindelöf társaságában, mert nem volt már cserélési lehetőségem, és így tudtam csak megfelelően öt védős rendszerre váltani."

 

"Úgyhogy tulajdonképpen ha azt mondom egy csatárnak, hogy menj és végezd el a feladatot számunkra hátul, akkor ő tulajdonképpen egy őrmester. Ő egy olyan megbízható fickó, akinek a hozzáállása fenomenális."

 

"Ezért gondolom azt, és ennek számtalanszor hangot is adtam, hogy számomra az ő játéka nem csak a szerzett gólokról szól, hanem sokkal inkább a csapatért tett erőfeszítéseiről és amit a csapathoz hozzátesz - azt a bizonyos szellemiségét."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!