Manchester United 2-0 Brighton & Hove Albion

A United legyőzte a Sirályokat, így ott van az FA-kupa elődöntőjében.


Hatalmas havazással kezdődött a találkozó, a korábban letakarított pálya azonnal fehérré vált, de szerencsére nem sokáig hullott a hó, így nem zavarta meg az összecsapást.

 

A hazaiak léptek fel támadóbb felfogásban, a hétközi kudarc után jó volt látni, hogy a játékosok elsősorban az ellenfél kapuja felé kívánnak játszani és nem a védekezés a fő szempont. Azonban a talaj nem segített a gyors játéknak, így sokszor pontatlan átadások jellemezték a Unitedet, így sok támadás idő előtt halt el. Nem úgy Martial és Lingard lövéseinél, ám egyikből sem esett gól.

 

Az első 15 perc után kissé feléledt a Brighton és többször is sikerült eljutniuk a hazaiak tizenhatosára, azonban ezen az oldalon is hibáztak a támadók, vagy Bailly és Smalling éberen vigyázott hátul. Így volt ez a 25. percben is, amikor March beadását Bailly mentette szögletre. Nagyon kellett, mert mögötte ketten is érkeztek az átadásra.

 

A 30. perc hozta a félidő talán legszebb jelenetét, ekkor Mata és Martial csinált bolondot az ellenfél majdnem teljes védelméből, egymáshoz passzolgattak a büntetőterületen belül, azonban Mata lövését csak le tudták blokkolni a védők. A szögletet a spanyol támadó ívelte be, a rövidnél kisebb kavarodás alakult ki, Smalling lecsapott a labdára, de csak oldalhálót talált.

 

Két perccel később közel járt a gólhoz a Hughton-csapat, egy balról beívelt szögletre érkezett Dunk, lerázta magáról McTominay-t, kapura fejelt, de Romero vetődve oldalra ütötte a játékszert. Ragyogó védés volt!

 

Ami az egyik oldalon kimaradt, bement a másikon; Shaw gurított vissza bal szélen Matic-nak, a szerb középpályás kiválóan tekert a hosszúra, ahol érkezett Lukaku és 3 méterről Krul kapujába bólintott.

 

 

Bár még bőven volt idő a félidőből, komoly lehetőség már nem adódott egyik csapat előtt sem. A Vörös Ördögök megérdemelten szereztek vezetést, jobban mozogtak a pályán, mint kedden. Csak zárójelben tennénk fel a kérdést, vajon ez köszönhető annak is, hogy Sanchez nincs a kezdőben?

 

Fordulás után magabiztosan tartotta a labdát a United, ám támadásépítésük továbbra is sok hibát rejtett, miközben a vendégek bátran próbáltak kontrázni, ami nem egyszer sikerült is nekik.

 

Az első ilyen támadás az 51. percben történt, amikor Kayal átadása után Gross bombázott 20 méterről a jobb kapufa mellé. Két perccel később ismét Gross próbálkozott, de ezúttal leblokkolták őt, majd Locadia is lehetőséghez jutott, Romero azonban a rövid alsónál megfogta a lövést. Egyre jobban éledezett a Brighton, és ha Romero nem véd nagyot, akkor az 57. percben ki is egyenlített volna, ekkor ismét Locadia lőtt, az argentin kapus azonban kiszedte a játékszert a bal felsőből.

 

A nyomásra reagálva a manchesteriek kicsit feljebb kapcsoltak és percekig járatták a labdát, de gólhelyzetig sem jutottak el. Aztán ismét kezdte nyomás alá helyezni ellenfelét a vendég csapat, a 67. percben March bolondította meg a csereként pályára lépő Youngot, beadása átszállt a hosszúra, ahol Locadia fejelhetett teljesen üresen - szerencsére kapu fölé bólintott.

 

A bátor játék eredménye az lett, hogy az utolsó negyedóra előtt 13-7 volt a lövések száma, és nem a Vörös Ördögök javára.

 

Továbbra is támadtak a vendégek, de beadásaikról rendre lemaradtak a társak, aztán a 83. perc mindent lezárt; Rashfordot vágta fel Duffy saját térfelén, amiért szabadrúgáshoz jutott a manchesteri alakulat. Young tekerte a hosszúra, ahol hárman is érkeztek, Matic volt a legszemfülesebb és közelről fejelt Krul kapujába, 2-0 a Unitednek!

 

 

Mourinho a végén még becserélte Fellainit is, így biztossá vált, hogy sem Pogba, sem Sanchez nem lép pályára ezen az összecsapáson. Az utolsó percek csendesen teltek, olykor a havazás rákezdett kicsit, ezek voltak a mérkőzés végének legizgalmasabb pillanatai, leszámítva Gross közeli lövését, amit Romero biztosan fogott.

 

Bár nagyon jól és bátran játszott a Brighton, a hazaiak megérdemelten nyertek annak ellenére, hogy kevesebb helyzetet alakítottak ki ellenfelüknél. Több remek teljesítményt is láthattunk, Matic és Lukaku mellett Romero is jól teljesített, ráadásul úgy, hogy hetek óta nem is lépett pályára.

 

Ezzel a győzelemmel a Manchester United ott van az FA-kupa elődöntőjében és várhatja a sorsolást.

 

 

FA-kupa, negyeddöntő
Manchester United 2-0 Brighton & Hove Albion
Old Trafford


Vezette: André Marriner

 

United: Romero, Valencia, Bailly, Smalling, Shaw(Young 46.); Matic, McTominay, Mata(Rashford 74.), Lingard(Fellaini 89.), Martial; Lukaku
Nem használt cserék: De Gea, Lindelöf, Pogba, Sanchez

 

Brighton: Krul, Schelotto, Dunk, Duffy, Suttner, Kayal, Pröpper, Gross, Locadia, Ulloa(Murray 77.), March(Izquierdo 69.)
Nem használt cserék: Maenpaa, Bruno, Goldson, Sanders, Baldock

 

Gólszerző: Lukaku 37', Matic 83'

 

Sárga lap: -

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!