Mourinho reakciója az FA-kupa továbbjutásra

José Mourinho az eredménnyel elégedett volt, de teljesítményben többet várt volna csapatától, amikor a Manchester United biztosította helyét az FA-kupa elődöntőjében, három szezonon belül már másodszor.


A Vörös Ördögök Romelu Lukaku és Nemanja Matic góljaival 2-0-ra győzték le a Brightont az Old Traffordon szombaton este rendezett negyeddöntőben, így bejutottak azon sorozat legjobb négy csapata közé, amelyet 2016-ban 12. alkalommal tudtak megnyerni.

 

Mourinho legénysége a Wembley-beli ellenfelük kilétét vasárnap este tudja majd meg, közvetlenül a Chelsea és a Leicester City összecsapását követően.

 

A MUTV-nek nyilatkozva a portugál menedzser elégedetten beszélt az eredményről, és úgy érezte, a gólt és gólpasszt jegyző Matic volt az este legjobbja Unitedes részről.

 

"Örülök, hogy újra a Wembley-ben játszhatunk" - kezdte.

 

"Örülök az elődöntőbe jutásnak, de a teljesítménnyel nem vagyok elégedett. Többet vártam, jobb teljesítményért dolgoztunk. Csapatunknak több személyiségre van szüksége. A személyiségnek nagy hatása van a képviselt minőségre."

 

"Szerintem [Nemanja] Matic messze a legjobb játékos volt a csapatomban. Egyértelmű volt mit játszik, volt személyisége, vágya, nem félt játszani, nem félt hibázni. A csapat nem játszott olyan jól, mint arra készültünk. Ezeknek a játékosoknak nyomás alatt kell tudniuk játszani, és érezniük is kell a nyomást."

 

"Nem arra számítok, hogy a játékosok egy vereség után pihennek. Négy fontos mérkőzést játszottunk hazai pályán az elmúlt hetekben, amelyek során legyőztük a Chelsea-t és a Liverpoolt, bejutottunk az FA-kupa elődöntőjébe és kiestünk a Bajnokok Ligájából a Sevilla ellen, amely úgy tűnik egy olyan meccs volt, amely minden jót kitörölt, amit addig tettünk, de ma egy nagyon fontos meccset nyertünk meg. Két hazai pályán való kiesés borzasztó lett volna számunkra, úgyhogy örülök, hogy nyerni tudtunk."

 

Még novemberben, szintén az Old Traffordon, a United csak kemény küzdelem árán tudott 1-0-s sikert aratni a Brighton felett a bajnokságban és Mourinho úgy érezte, a Sirályok nem játszottak szabadon, mivel legfőbb céljuk a Premier League-ben való bennmaradás kivívása, de meg kellett küzdeniük így is azért, hogy átverekedjék magukat Chris Hughton tanítványainak testén.

 

 

"Nagyon örülök az elért eredménynek és annak, hogy irányításunk alatt tartottuk a mérkőzést" - tette hozzá.

 

"Persze a második félidőben a 15. és a 30. perc között volt némi reakciójuk a helyzetre, de ennél több nem történt. Természetesen az eredmény tudatában elkezdtek kicsit jobban futballozni."

 

"Ez egy olyan mérkőzés volt számukra, ahol semmiféle nyomás nem nehezedett rájuk, és a végső céljuk továbbra is az, hogy bennmaradjanak a Premier League-ben, amit szerintem biztosan el is fognak érni. De ma nem volt veszítenivalójuk és reagáltak is a helyzetre, de ettől eltekintve mi irányítottuk az események és az eredmény alakulását, amely jó dolog."

 

Mourinho szólt néhány biztató szót fiatal középpályása, Scott McTominay irányába is, annak ellenére, hogy kissé csalódott volt a Vörös Ördögök összteljesítményét illetően.

 

"Azt kell hogy mondjam, Scott McTominay-nak sokkal több rossz passza volt ezen a mérkőzésen, mint az összes többi lejátszott mérkőzésén együttvéve, de ő egy Manchester United játékos, és számomra a Manchester United játékosa, ha rosszul játszik, akkor a csapat érdekeit szolgálja."

 

"Ez személyiség kérdése, de számomra ilyen a Manchester United játékosa. A tökéletes Manchester United játékos számomra az, akinek van személyisége, megvan benne a minőség, és ezeket folyamatosan hozni tudja. De ha rosszul játszol, és ez futballistaként előfordulhat, szükséged van olyan személyiségre, amellyel ez a 20 éves srác rendelkezik."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!