FA-kupa: Elődöntő a Spurs ellen

A Tottenham Hotspur lesz a Manchester United ellenfele az FA-kupa elődöntőjében. A mérkőzést az április 21-22-i hétvégén játsszák majd.


A Vörös Ördögök szombaton este, a Brighton & Hove Albion 2-0-s legyőzésével vívták ki a legjobb négy közötti helyüket, köszönhetően Romelu Lukaku és Nemanja Matic góljainak. Eközben a Spurs egy kényelmes, 3-0-s sikert aratott a Swansea City ellen.

 

Az elődöntők színhelyéül szolgáló Wembley-ről meg kell említeni, hogy ebben a szezonban a Tottenham otthonául szolgál, a United bajnoki mérkőzésen pedig 2-0-s vereséget szenvedett ott január végén. A két csapat idei első, Old Traffordon rendezett összecsapását José Mourinho legénysége hozta le győztesen Anthony Martial góljával.

 

 

A két Premier League rivális 15 alkalommal mérte már össze erejét az FA-kupa keretében, amelyek között igazságos megosztásban 5-5 győzelmet számlál mindkét csapat, és döntetlenből is pontosan ugyanennyi született. A világ legrégebbi kupasorozatában legutóbb 2009 januárjában találkoztak, amikor Paul Scholes és Dimitar Berbatov góljaival hátrányból sikerült fordítani és végül megnyerni 2-1-re a mérkőzést.

 

A másik ágon a Leicester City-t hosszabbításban 2-1-re legyőző Chelsea a Southamptonnal méri majd össze az erejét, akik pedig az óriásölő Wigannek parancsoltak megálljt 2-0-s győzelmet elérve idegenben.


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!