Lindelöf: De Gea dicséretet érdemel

A Manchester United védője, Victor Lindelöf szerint David de Gea második félidőben mutatott parádés dupla védése sokadjára bizonyította a spanyol fantasztikus képességeit, mellyel a Vörös Ördögök 16. kapott gól nélküli találkozójukat hozták le a Premier League idei szezonjában.


Lindelöf a védelem közepén kivette részét abból, hogy a csapat ismét lehúzta a rolót, míg Romelu Lukaku és Alexis Sanchez első félidőben szerzett találatai elégnek bizonyultak a három pont megszerzéséhez.

 

A svéd középhátvéd a United egyesét dicsérte, miután Tammy Abraham próbálkozásait sikeresen hárította, melyekből az első a szezon legnagyobb védései közé sorolható. Ezzel a Vörös Ördögök a 2017/18-as Premier League szezonban 16. alkalommal nem kaptak gólt - jelenleg ez a legjobb mutató a ligában.

 

"A Swansea-nak volt két nagy helyzete a második félidőben, azonban a mi kapunkban David de Gea áll, és mint azt mindig hangoztatom, ő egy fantasztikus kapus" - mondta Victor az MUTV-nek. "Úgy vélem [a két védés] bizonyította képességeit. Az ellenfél talán nem próbálkozott elégszer [gólt szerezni], azonban ő mindig készen áll a kapujára érkező lövésekre, és mindig ott is van, hogy kivédje őket. Fantasztikus játékos."

 

"Mindig szeretnénk megőrizni kapunkat a góltól, ez nagyon fontos számunkra, hiszen ha ez sikerül, tudjuk, hogy a támadóink gólokat fognak szerezni."

 

 

Lindelöf elégedett volt az első félidőben nyújtott produktummal, és dicsérte az elöl játszó játékosokat, akik számos alkalommal remekül dolgoztak össze.

 

"Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, jól tartottuk a labdát és két nagyszerű gólt szereztünk" - foglalta össze. "A második félidőben kijöttünk, és ekkor már volt pár lehetőségük, de ezt leszámítva igazán jól irányításunk alatt tartottuk a mérkőzést."

 

"A támadók jól mozogtak, és láthatóan jól dolgoztak össze. Nagy szabadságuk volt, és ők meg is mutatták - igazán jól szórakoztak."

 

Lukaku szezonbeli 26. gólját szerezte, mely egyben 100. Premier League találata volt, Lindelöf pedig nem győzte dicsérni őt és a második gól szerzőjét, Alexis Sanchezt.

 

"Nagyszerű teljesítmény ennyi gólt szerezni, és én nagyon, nagyon boldog vagyok emiatt, és persze mindannyian azok vagyunk, hogy a csapatunkban tudhatjuk őt" - tette hozzá a hátvéd. "Szerintem Alexis-nek is nagyon jó mérkőzése volt, remekül mozgott a labdával, miatta is boldog vagyok."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!