Johnstone: Nem várhatok örökké a Unitedre

Sam Johnstone elfogadja, hogy valószínűleg a Manchester Unitednél véget ér pályafutása.


A 25 éves játékos jelenleg az Aston Villaban játszik kölcsönben. Ez Johnstone karrierének szám szerint tizedik kölcsönidőszaka a hetedik különböző klubnál - korábban az Oldham, a Scunthorpe, a Walsall, a Yeovil, a Doncaster Rovers és a Preston North End együttesénél szerepelt. 

 

Johnstone még 10 éves korában került a United kötelékébe, de tétmérkőzésen még egyetlen alkalommal se szerepelhetett a klub színeiben, amely kapcsán elárulta, ezt örökké bánná, ha a nyár folyamán a végleges távozás mellett döntene.

 

"Ha távozok, akkor annak az egyik negatívuma az lesz, hogy nem sikerült pályára lépnem a felnőtt csapatban, annak ellenére, hogy 10 éves korom óta a klubhoz tartozom" - kezdte a Guardiannek.

 

"Pedig nagyon szerettem volna, hogy így legyen. De előttem áll a rangsorban a világ legjobb kapusa, David de Gea, így örökké nem várhatok a lehetőségemre."

 

 

Johnstone kölcsönadása mellett azért döntött Mourinho, mert az angol portás előtt áll a rangsorban nem csak David de Gea, de az argentin válogatott első számú hálóőre, Sergio Romero és a klub falain belül magasra taksált 21 éves Joel Castro Pereira is.

 

Ha mindhárman a Old Traffordon maradnak, akkor nehezen elképzelhető, hogy Johnstone számára milyen lehetőség maradna a klubnál, annak ellenére, hogy nemrég a Vörös Ördögök éltek opciós jogukkal, és egy évvel, 2019-ig meghosszabbították a saját nevelés szerződését.

 

Vigaszt jelenthet viszont számára korábbi Unitedes csapattársa, Michael Keane példája, aki a Manchesterből való távozását követően előbb a Burnley, majd később az Everton együtteseiben is kivirágzott és jó teljesítményt nyújtott.

 

"Az ember felismeri, hogy az olyanok példáját kell követnie, mint Michael Keane, aki előbb a Burnley-hez igazolt, majd lépésről-lépésre haladva az Evertonba és az angol válogatottba is beverekedte magát" - tette hozzá Johnstone.

 

Johnstone ebben a szezonban több alkalommal is megcsillantotta tehetségét a Villaban, és nem adta fel a reményt, hogy Keane útját bejárva egyszer az angol válogatottba is kivívjon egy meghívót.

 

"Nekem kell a saját karrieremet egyengetni. Az a célom, hogy bekerüljek az angol válogatott körforgásába."

 

"Nick Pope egy sérülés miatt bekerült a Burnley kezdőjébe, jól teljesített, amely után a válogatott meghívó se maradt el számára."

 

"Ez is csak azt mutatja, hogy Gareth Southgate szövetségi kapitány mindenkit figyel, és remélhetőleg én is ott szereplek a fejében, annak ellenére, hogy egyelőre csak a Championshipben szereplek."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!