Lukaku: A kemény munka elűzi a félelmet

Romelu Lukaku hiszi, hogy kemény munkával felül lehet kerekedni a hibázástól való félelmen, amely nagyon fontos számára ahhoz, hogy folytassa a rekordhalmozást karriere során.


A 24 éves támadó 26 gólt szerzett minden sorozatot figyelembe véve eddig a Vörös Ördögök mezében nyári átigazolása óta, a legutóbbi, Swansea City elleni hazai bajnokijukon pedig pályafutása 100. gólját is megszerezte a Premier League-ben.

 

Az egykori csapata, a West Bromwich Albion elleni vasárnapi bajnokit megelőzően a MUTV-nek nyilatkozva a belga támadó nyíltan beszélt arról, milyen célokat tűzött ki maga elé felnőtt karriere kezdetén, és miért hisz azokban a képességeiben, amelyekkel rendelkezik.

 

"19 évesen debütáltam a Premier League-ben, úgyhogy már akkor tudtam, hogy én egyike leszek azoknak, akik elfogják érni a 100 gólt" - kezdte Romelu.

 

"Mindez azért lehetett, mert hittem a képességeimben, de a munka, amelyet beletettem, elengedhetetlen lett volna hozzá."

 

"A kemény munka elűzi a félelmet. Én így gondolkodom. Tehát minél többet dolgozom, annál magabiztosabb vagyok bizonyos helyzetekben, mert már nem fog semmi meglepetésként érni. Tudom mit és hol kell tennem és nem félek semmitől. Ha hibázok az nem probléma. Lesz másik lehetőség."

 

Vasárnap majd az ellen az Albion ellen lép pályára Lukaku, amely színeiben, még a Chelsea játékosaként a 2012/2013-as szezonban kölcsönben játszott, és 35 mérkőzésén birminghami színekben 17 gólt is jegyzett. Ezen meccsek közül a legemlékezetesebbre legutolsó fellépése sikerült, amikor mesterhármasának köszönhetően 5-5-ös döntetlent játszottak éppen jelenlegi klubja ellen, amely Sir Alex Ferguson pályafutásának utolsó mérkőzése is volt egyben a United kispadján.

 

 

Mint egykori Baggies játékos, Lukaku elismerte, fájdalmas volt neki látni a klub szenvedését ebben a szezonban, amely valószínűleg kieséssel fog végződni, de reményei szerint a hullámvasútszerű évet követően sikerül majd összeszedniük magukat.

 

"Fájdalmas ez számomra, mert a jelenlegi keret néhány tagja a barátom, és nehéz dolog számomra ilyen helyzetben látni őket" - tette hozzá.

 

"De néha jobb egy lépést tenni hátra, tanulni a hibákból és újult erővel összeszedni magunkat. Csak reménykedni tudok, hogy nem fognak kiesni, és tanulnak a hibáikból, amiket valószínűleg már a felkészülési szezon során elkövettek."

 

"Nem tudom mi volt a problémájuk ebben a szezonban, mert csak az összefoglalókat látom a mérkőzéseikről, tehát nem vagyok tisztában vele, hogy mi történik a mérkőzéseiken, de remélem, hogy sikerül majd megtalálniuk a siker kulcsát a Premier League-ben."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - West Bromwich Albion

Premier League 34. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!