Manchester United 0-1 West Bromwich Albion

A Vörös Ördögök hazai pályán szenvedtek vereséget az utolsó helyen álló West Bromtól, ami azt jelentette, a Manchester City behozhatatlan előnyt szerzett és bajnok lett.


Sajnos ezúttal sem került a kezdőcsapatba Martial és Rashford, bár pozitívum, hogy Lindelöf megint játszhatott.

 

Lassan indult a találkozó, az Albion próbálta védeni a döntetlent és egy esetleges labdaszerzésből gyorsan felérni a United kapuja elé, míg a manchesteriek nem igazán tudtak mit kezdeni a betömörülő védelemmel.

 

Bár a 7. percben Pogba távoli lövése eltalálta a vendégek kapuját, azonban Foster könnyedén védett, az első nagy lehetőség a West Brom előtt adódott. Herrera vesztett labdát a félpályán, Rodriguez iramodott meg, majd okosan tálalt az üresen felfutó Livermore elé, a középpályás lövését azonban De Gea bravúrral hárította. Pogba nagyon lemaradt az emberéről itt.

 

Hiába volt 67%-os a manchesteri labdabirtoklás az első 15 perc után, a meccs képét jól mutatta az a statisztikai adat, mely szerint a játék 58%-ban a középső harmadban, 21-21%-ban pedig a kapuk előtti harmadban zajlott.

 

A 18. percben Lukaku tartotta meg a labdát az ellenfél tizenhatosán belül, remekül gurított Herrera elé, aki elesett, azonban a játékvezető nem ítélt büntetőt. Egy perccel később Foster nagy pillanatai következtek; Mata zseniális átadással hozta helyzetbe Lukakut, ám az egykori manchesteri kapus nagyot védett, a kipattanó utáni Sanchez-lövést pedig szintén hárítani tudta.

 

A 25. percben McClean beadása után Rondón bólintott, De Gea azonban fogni tudta. Nem ez volt az első eset, hogy Lindelöföt lefejelték.

 

Alig volt gyors támadása a hazaiaknak, amikor lehetett volna, akkor is inkább középen próbálkoztak a játékosok ahelyett, hogy a szélen felfutó társat játszották volna meg.

 

A 36. perc ismét Lukaku helyzetet hozott, ám a belga csatár ezúttal sem tudott túljárni Foster eszén.

 

Nem sok volt hátra, amikor a meccs első szögletét hajtotta végre a West Brom. Jól szállt be a labda, Dawson a hosszúról középre fejelt, de szerencsére nem érkezett birminghami focista, így Smalling kivágta a játékszert a mezőnybe.

 

 

A szünetben cserélt Mourinho, lehozott egyet a három középső középpályásából és felküldte Lingardot, hogy több helyzetet alakítson ki csapata.

 

Szinte azonnal gólszerzési lehetőség adódott a saját nevelésű támadó előtt, ám Dawson hatalmasat mentett Lingard lövésénél.

 

Percekkel később Mata próbálkozása kerülte el a kaput, majd a túloldalon két szögletből is veszélyeztetni próbáltak Dawsonék, de egyik esetben sem sikerült nekik kaput találni.

 

A 66. percben hatalmas esély adódott a manchesteriek előtt, a csereként pályára lépett Martial beadását Lukaku fejelte az alsó sarok felé, de Foster hihetetlen nagyot védett.

 

Lingard lövésénél nem kellett védenie a kapusnak, mert ha nem is sokkal, de elkerülte a labda a kaput.

 

A 73. perc hidegzuhanyt hozott a hazaiak számára; nem csak az időközben eleredő eső miatt, hanem mert egy szöglet után Rodriguez közelről kapuba talált, megszerezve a vezetést az Albionnak. Lukaku nagyon lemaradt emberéről az esetnél.

 

Mourinho mindent megpróbált, szinte az összes támadója a pályán volt már, miközben lehozta Herrera után Pogbát is a középpálya közepéről.

 

Hiába a rengeteg támadó, a legnagyobb lehetőség Smalling előtt adódott az egyenlítésre, ám neki sem sikerült betalálnia, így a United hazai pályán kapott ki és ezzel bajnok lett a Manchester City.

 

 

Premier League, 34. forduló
Manchester United 0-1 West Bromwich Albion
Old Trafford

 

Vezette: Paul Tierney

 

United: De Gea - Valencia, Lindelöf, Smalling, Young(Rashford 75.) - Matic, Herrera(Lingard 46.), Pogba(Martial 58.) - Mata, Sanchez, Lukaku
Nem használt cserék: Pereira, Jones, Rojo, McTominay

 

WBA: Foster - Nyom, Dawson, Hegazi, Gibbs - Phillips(Krychowiak 77.), Livermore, Brunt(Yacob 93.), McClean - Rodriguez - Rondón(Sturridge 85.)
Nem használt cserék: Myhill, Gabr, Field, Burke

 

Gólszerző: Rodriguez 73'

 

Sárga lap: Pogba illetve Nyom

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!