Smalling elégedett a rangadókon mutatott formával

Chris Smalling számos gondolkodni valót biztosított az angol válogatott szövetségi kapitánya, Gareth Southgate számára, miután az oroszországi világbajnokság és az azzal együtt járó kerethirdetés vészesen közeledik.


A Manchester United védője nem került be a Háromoroszlánosok keretébe a márciusi, Hollandia és Olaszország ellen barátságos mérkőzésekre, ez azonban nem vetette vissza formáját a Vörös Ördögök színeiben.

 

Smalling 2018-ban José Mourinho védelmének sarokköveként funkcionált, alapvető feladatai elvégzése mellett pedig eredményes tudott lenni a Crystal Palace, a Manchester City és a Bournemouth elleni idegenbeli bajnokikon is. 

 

A Wembley-ben rendezett FA-kupa elődöntőben azonban védekezésével tűnt ki a mezőnyből, ugyanis a Spurs szezonban 28 gólt számláló sztárjátékosát, Harry Kane-t egész mérkőzésre elcsendesítette. 

 

Mivel a Tottenham legveszélyesebb fegyverét zsebre tette, a United védekezése stabil lábakon állhatott, amely elengedhetetlen volt ahhoz, hogy biztosíthassák szereplésüket a május 19-i fináléban. Így pedig az sem zárható ki, hogy az utolsó pillanatban mégis felülhet a nyári világeseményre tartó repülőgépre a válogatott tagjaként.

 

"Szeretem a 'H' (Kane) elleni csatákat. Nem hiszem, hogy túlzottan sok gólt szerzett volna velem szemben, úgyhogy ezt a sort most folytattam!" - kezdte érthetően felszabadult hangulatban Smalling a szombati mérkőzést követően.

 

"A legnagyobb erőpróba, ha a legjobbakkal szemben méretteted meg magadat, ő pedig ebben az évben egyértelműen a legkiválóbbak között volt. Az a feladatunk, hogy megakadályozzuk a legjobbakat a gólszerzésben, és nagyszerű érzés, hogy ezt megtudtam tenni ellene."

 

"Minden, amit tehetek, hogy kivívom a jogot arra, hogy játsszak a mérkőzéseken, ez pedig jelenleg minden mérkőzésen így is van, ráadásul jó teljesítménnyel is, úgyhogy én csak folytatni szeretném a munkámat."

 

"Természetesen minden játékos szeretne ott lenni a nyáron (a világbajnokságon). Az ember csak annyit tehet, hagyja, hogy a futballja beszéljen helyette. Szerintem most már elég ideje tartozom az alapjátékosok közé a Unitednél, ahol szeretném a lehető legerősebben befejezni szezont, aztán majd meglátjuk mi történik."

 

 

Mióta kimaradt Southgate kora tavaszi kerethirdetéséből, az angol válogatott első embere nem kezdeményezett beszélgetést Smallinggal, aki amellett, hogy már nyolcadik szezonját teljesíti az Old Traffordon, Michael Carrick és Antonio Valencia után a legrégebb óta a csapatot szolgáló játékosa a keretnek. 

 

"Jelen pillanatban nincs kommunikáció köztünk, én pedig továbbra is csinálom a dolgomat és játszom a mérkőzéseken" - tette hozzá.

 

"Nagy egyéniségre van ahhoz szükség, hogy valaki ennyi ideig szolgálja a Unitedet. Ezt a klubot minden olyan játékossal szóba hozzák, aki pályára lépett bármilyen mérkőzésen, de a menedzser bízik bennem, ahogyan minden eddigi menedzserem így tett, akinek a keze alatt játszottam a klubnál."

 

Trófea fronton a Wembley-beli siker életben tartotta a manchesteriek szezonját, és a bajnoki ezüstérem biztosítása is már elérhető közelségbe került számukra.

 

 

"A City megnyerte a bajnokságot, nekünk pedig biztosra kell mennünk azt illetően, hogy a lehető legjobb esélyünk meglegyen arra, hogy trófeát szerezhessünk, és úgy érzem, hogy ez sikerült is."

 

"Figyelembe véve, hogy néhány hónappal ezelőtt mi az, amiben reménykedhettünk, jelen pillanatban azt mondhatom, hogy ezeket sikerrel el is érhetjük."

 

"Minden a következetességről szól; szerintem ebben az évben ez sokkal jobban jellemző ránk. Természetesen ebben a tekintetben a Cityt nem közelítettük meg, de mi építkezünk, és különösen az elmúlt hónapokban néhány nagyon nagy mérkőzést sikerült megnyernünk."

 

"Tudtuk, hogy ezek a hónapok tele lesznek nagy rangadókkal számunkra és szinte mindegyiket sikerült győztesként abszolválnunk, úgyhogy szerintem az önbizalmunkat megfelelő ütemben építjük a következő szezonra tekintettel."

 

"Most az FA-kupa győzelem lehetne a hab a tortán számunkra a szezon végén. Nem csak azért játszhatunk így, hogy második helyen végezzünk, de egy döntőben is bizonyítanunk kell, ez pedig hatalmas hajtóerő számunkra."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!