Lukaku: Bajnokok lehetünk jövőre

Romelu Lukaku hiszi, hogy a Manchester United jelenlegi játékoskerete elég jó ahhoz, hogy a következő szezonban megnyerhessék a Premier League-et.


José Mourinho legénysége már egészen biztosan javítani fog előző idénybeli bajnoki hatodik helyezésén, és négy fordulóval a zárás előtt második helyen állnak a Premier League-ben.

 

Mindazonáltal a listavezető Manchester City-vel szemben is tetemes a hátrányuk, akiket már öt mérkőzéssel a bajnokság vége előtt bajnokká koronáztak.

 

Azonban a Tottenham Hotspur 2-1-es FA-kupa elődöntőbeli legyőzését követően Lukaku elmondta, szerinte a következő szezonban eséllyel pályáznak a városi rivális kihívójának címére - különösen, ha az olyan sokkoló eredményeket eltudják kerülni, mint a két héttel ezelőtti West Brom elleni hazai vereség.

 

Amikor arról kérdezték, mire lehet szükség a 2018/19-es idény aranyérméhez, Lukaku így felelt:

"Én nagyon bízom a csapattársaimban."

 

"Szerintem képesek lehetünk azt elérni azzal a csapattal, amellyel jelenleg is rendelkezünk, de az egész szezont tekintve kiegyensúlyozottabb teljesítményre van tőlünk szükség."

 

"Csak rajtunk múlik, hogy képesek leszünk-e következetességet vinni a teljesítményünkbe, a menedzser feladata pedig az lesz, hogy eldöntse, szükségünk van-e újabb játékosokra, de én azt gondolom, hogy a jelenlegi keretünk megfelelő lehet a céljaink elérésére."

 

"Furcsa szezon volt ez számunkra. Ha kiegyensúlyozottabbak lettünk volna, akkor szoros csatát vívhattunk volna a Manchester City-vel. Úgyhogy tudjuk, mi az, amin a következő idényre javítanunk kell."

 

 

A United hátrányból felállva verte meg vasárnap a Tottenhamet, Lukaku szerint pedig mindent adottá tettek maguknak ahhoz, hogy megfelelő módon fejezhessék be a szezonjukat.

 

"Nyertünk és egy jó csapat ellen sikerült kivívnunk a döntőbe való bejutást" - tette hozzá a belga csatár.

 

"Ez nagyszerű. Ez az, amit elakartunk érni, most pedig előttünk áll még négy mérkőzés a bajnokságban, ahol nagyon jól kell teljesítenünk, majd jön zárásként a döntő."

 

"Címet akarok nyerni, ennyi az egész. Nagyszerű lenne megnyerni az FA-kupát, de nem beszélni akarok róla, egyszerűen csak jól szeretném befejezni a szezont, remélhetőleg bajnoki ezüstéremmel a nyakamban, amely nagyszerű felkészülést jelentene számunkra a döntőt illetően is."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!