Mourinho tanácsai segítették McTominayt

A hétvégi Arsenal elleni rangadót megelőzően Scott McTominay visszatekintett a felnőtt csapatban való bemutatkozását hozó évére és hogy José Mourinho tanácsai miként segítették beilleszkedését az öltözőben.


Ha egy évet visszamegyünk az időben, akkor McTominay csereként lépett pályára a Vörös Ördögök színeiben az Arsenal elleni bajnoki mérkőzésen az Emirates Stadiumban. Ebben a szezonban az ifjú titán azonban már a kezdőcsapatban is számos alkalommal lehetőséget kapott, emellett pedig a skót válogatottban is bemutatkozhatott. 

 

A MUTV riporterének, a korábban szintén a klub akadémiáján végzett Danny Webbernek adott interjúban a 21 éves középpályás azt hangsúlyozta, menedzsere mennyire sokszor nyújtott segítő kezet számára az egész szezon során.

 

"José Mourinho egészen hihetetlen volt hozzám ebben az évben" - kezdte McTominay az Aon Training Complexben.

 

"Rengeteget segített nekem abban, hogy mi az, amit megtehetek, és hogy a szerénységből miként váljak jobbá az edzőpályán és úgy általánosságban jobb emberré is."

 

Fiatal kora ellenére McTominay a Mourinhotól kapott tanácsoknak köszönhetően szinte azonnal betudott illeszkedni a United tapasztalt sztárjai közé.

 

 

"Amikor először csatlakoztam a felnőttekhez, ő azt mondta 'a játékosoknak kedvelniük kell téged' és az az egyik legfontosabb dolog, ha egy új öltözői közösségbe kerülsz, hogy kedvelhető személyiséged legyen, aki mindenkivel megfelelően kijön. Ezt pedig igyekeztem meg is fogadni."

 

"Fontos, hogy kedveljenek, ne csak a pályán, de azon kívül is. A menedzser nagy hitet tett mellettem azáltal, hogy folyamatosan játéklehetőséget kaptam, ezért pedig nem tudok eléggé hálás lenni neki."

 

Az előző szezon végi csereként való pályára lépéseit követően Mourinho helyet biztosított a fiatal saját nevelésnek a United nyári felkészülési túráján is.

 

"Hatalmas sikerként könyveltem el, hogy bekerültem a túra résztvevői közé. Nagyon jó mérkőzéseknek lehettem részese az ott töltött idő során."

 

"Beállhattam csereként a Real Madrid ellen, fiatalként pedig természetesen hatalmas dolog ellenük játszani."

 

Minden kétséget kizárólag kijelenthető, hogy McTominay számára ez az év hozta meg az áttörést pályafutása során, a túrát követően ugyanis 24 tétmérkőzésen szerepelhetett a Vörös Ördögök színeiben minden sorozatot figyelembe véve.

 

 

Ezek közül kiemelkednek a Chelsea és a Liverpool ellen kezdőként végigjátszott győzelmek, de a 21 éves játékosnak négy Bajnokok Ligája mérkőzés is jutott - köztük a Benfica és a Sevilla elleni idegenbeli mérkőzések is.

 

Scott türelmetlen azt illetően, hogy a felnőtt csapatban szerzett tapasztalatait más, a klub akadémiai rendszerében pallérozódó olyan játékosokkal is megoszthassa, akik jelenleg még csak José Mourinho perifériáján vannak egyelőre.

 

"Az év során többször is megosztottam a tapasztalataimat a fiatal játékosokkal, mint például Angel [Gomes]. Segítenem kell nekik és el kell mondanom, hogy mi az, ami az embereknek tetszeni fog és mi az, ami valószínűleg nem. Át kell adni a tudást, pontosan úgy, ahogyan tette azt Michael Carrick az én esetemben."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Arsenal

Premier League 36. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!