Manchester United 2-1 Arsenal

Egy hajrában szerzett góllal nyerte meg az Arsenal elleni bajnokiját a United, mely bár korán vezetést szerzett, Mkhitaryan a második játékrész elején egyenlíteni tudott.


A találkozó kezdete előtt Sir Alex Ferguson ajándékot adott át korábbi vetélytársának, Arsene Wengernek, aki utolsó alkalommal vezette ki az Ágyúsokat az Old Trafford gyepére.

 

 

A vendégeknél több változtatás is történt, hiszen EL-elődöntőt játszanak hamarosan és számukra az a sorozat jelentheti csak a jövő évi BL-indulást. Hiába a több változtatás, jól kezdtek a londoniak, akik leginkább a jobb szélen vezették támadásaikat. Bellerinnek több beadása is volt az első 15 percben, ám ezeket hatástalanították a Vörös Ördögök.

 

A 8. percben Lingard kapott nagyszerű labdát, amivel kapu felé tört, azonban lövés helyett passzolt Lukaku felé, ám a védők tisztázni tudtak.

 

Épp csak vége lett az első negyedórának, amikor Pogbáék 3 védőre vezették támadásukat, a francia kitette a játékszert jobbra, Lukaku átívelt a hosszúra, ahol Sanchez fejelt, próbálkozása azonban a kapufát találta el, de szerencsére a kipattanót Pogba közelről a hálóba juttatta, 1-0 a hazaiaknak!

 

 

A bekapott gól után egyre több időt töltött ellenfele térfelén az Arsenal, de a védelem jól állta a sarat többnyire. Egy kihagyást próbált kihasználni Mkhitaryan, lövése azonban a jobb kapufa mellett suhant el, nagy helyzet volt.

 

Továbbra is a vendégek jobb széle volt aktívabb, Bellerin nem állt le a beadásokkal, melyek ahogy eddig, úgy továbbra sem okoztak túl nagy problémát a United tizenhatosán belül. Egy kivétellel, amit Aubameyang kapura fejelt, ám gyenge próbálkozás volt, De Gea könnyedén fogta a labdát.

 

Közeledett a félidő, amikor Pogba indította Youngot, az angol befelé tört, valószínűleg beadást akart választani, a labda azonban a kapufán csattant. Ospinát is meglepte az eset.

 

A második játékrészre ugyanazok a játékosok futottak ki a pályára, mint akik kezdték a találkozót, de a vendégeken látszott inkább az akarás. Meg is lett az eredménye, hiszen egy labdaeladás után Mkhitaryan kapott jó átadást és 20 méterről kilőtte a jobb alsót, 1-1!

 

A kapott gól után beszorította tizenhatosára ellenfelét a hazai alakulat, azonban ez a nyomás csak percekig tartott és komoly helyzetet nem is hozott.

 

Mourinho cserékkel próbálta felrázni csapatát, azonban a változtatások nagyon nem sültek el jól, a manchesteri játékban kevesebb lett a lendület, így az Ágyúsok szinte mindig könnyedén megállították a másik oldalt.

 

Sajnos Lukakut is le kellett cserélni, aki megsérült a találkozón, de talán nem komoly és az FA-kupa döntőre felépül.

 

Wenger csapata kiválóan védekezett, támadásokat azonban nem igazán tudtak vezetni, olykor 1-1 kontrát próbáltak végigvinni, de leginkább Lindelöf és Matic remek munkájának köszönhetően ezeket a Vörös Ördögök hamar lefülelték.

 

Már-már úgy tűnt, marad a döntetlen, ám az utolsó perceket meghúzta Mourinho csapata. Előbb Martial beadását Fellaini fejelte kapufára, melyről kipattant a labda éppen Rashfordra, róla pedig a kapuba, de a partjelző lest jelzett, így a 88. percben még nem vezetett a hazai gárda. Nem úgy a 92. percben, amikor Young beadását szintén Fellaini fejelte meg két védővel a nyakán, Ospina nem érte el a labdát, ami a kapuba hullott, 2-1!

 

A hátralévő két percben nem változott az eredmény, amellyel biztossá vált, hogy a United top 4-ben végez, az Arsenal pedig nem jut be a BL-t érő helyekre.

 

 

 

Premier League, 35. forduló
Manchester United 2-1 Arsenal
Old Trafford, 75035 néző

 

Vezette: Kevin Friend

 

United: De Gea - Valencia, Lindelöf, Smalling, Young - Matic, Herrera(Martial 64.), Pogba - Lingard(Fellaini 64.), Sanchez, Lukaku(Rashford 50.)
Nem használt cserék: Pereira, Rojo, Mata, McTominay

 

Arsenal: Opsina, Bellerin, Chambers, Mavropanos, Kolasinac(Monreal 64.), Xhaka, Maitland-Niles, Nelson(Welbeck 64.), Iwobi, Mkhitaryan(Willock 76.), Aubameyang
Nem használt cserék: Cech, Holding, Nketiah, Osei-Tutu

 

Gólszerző: Pogba 16', Fellaini 92' illetve Mkhitaryan 51'

 

Sárga lap: Xhaka

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!